LG CX καμμένα pixel στην 5ετία

mclisme

Senior Member
4 May 2012
649
Πιο πολυ προς ενημέρωση άλλων ιδιοκτητών παρόλο που είμαι εξωτερικό κ η πολιτική εγγύησης ίσως διαφέρει λίγο από Ελλάδα:
1 μήνα πριν κλείσω 5ετία σε 65άρα CX αγορασμένη Νοέμβριο του 2020 παρατήρησα τυχαία μια μέρα που έτυχε να βρεθώ στα 20-30 εκατοστά από το πάνελ, πολλαπλά "καμμένα" / μαύρα pixel κατά μήκος των 4 πλευρών της οθόνης. Μέγεθος όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας ή κ λιγότερο. Είχα αγοράσει 3ετή επέκταση εγγύησης όποτε 2+3 ήμουν ακριβώς στο τέλος της έξτρα εγγύησης. Επικοινώνησα με την εδώ LG, έστειλα φωτογραφίες κοντινές από διάφορα σημεία όπου παρατηρούσα τα μαύρα pixel και τελικά ήρθε τεχνικός σπίτι με νέο πάνελ 65άρι, κωδικός στο κουτί έγραφε: 65 MODULE TOP MFZ67254801 κ μέσα σε μισή ώρα είχε αλλάξει το παλιό πάνελ με καινούριο (όλα ήταν βιδωτά πάνω στην πίσω πλευρά του πάνελ)
Να πω την αλήθεια ήλπιζα σε ολική αντικατάσταση ή πιστωτικό όμως σε ερώτηση μου μου είπε οτι το νέο πάνελ είναι διαφορετικό κομμάτι, υπό την έννοια ότι έχει γίνει κάποιο revision απότι κατάλαβα οπότε τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω σε άλλη μια 5ετία χρήσης πρωτού ξαναδω τέτοιο πρόβλημα ή και περισσότερο αν όντως το νέο πάνελ δεν πάσχει από τα ίδια προβλήματα.

Επίσης να πω οτι αν δεν το είχα παρατηρήσει θα συνέχιζα να παρακολουθώ χωρίς πρόβλημα ουσιαστικό, δεν ξέρω όμως πόσο χειρότερο θα γινόταν με τον χρόνο.

Για burn-in φοβόμασταν 5 χρόνια πριν οταν αγοράζαμε, τελικά μας βρήκε άλλο θέμα, η εγγύηση ομως το ανέλαβε.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Ειναι γνωστο προβλημα των WOLED panels.
Τωρα αν καποιος ειναι εκτος εγγυησης και εχει την ατυχια να σκασουνε τιποτα μαζεμενα κοντα στην ακρη της οθονης και φαινεται απο αποσταση, ισως μπορει να κανει καποιο calibration σε καποιες εφαρμογες και να "μικρυνει" την οθονη ωστε να μη φαινονται.

Γιατί όχι;
Ελάχιστες βίδες και μερικά φισακια είναι.

Ακριβως έτσι. Σε μιση ωρα είχε τελειώσει μαζί με τα μεσα/εξω ξεπακεταρισματα, μαζέματα των ανταλλακτικών.

Αυτό που παρατήρησα μετά την αντικατάσταση είναι ότι το νέο πάνελ είναι όντως διαφορετικό/νέο κομμάτι σε σχέση με το ορίτζιναλ. Το μεταλλικό πλάισιο πλέον "τυλίγεται" προς την εμπρός μεριά της τηλεόρασης περισσότερο, δεν τερματίζει δηλαδή ακριβώς στις ακμές όπως έρχεται απο πίσω αλλά γυρίζει και συνεχίζει για λίγο προς τα εμπρός και επίσης, νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι έχω μεγαλύτερο μαύρο πλάισιο γύρω γύρω. Θα πρέπει να μετρήσω αναλυτικά αλλά έτσι μοιάζει μετά από λίγο που την άνοιξα και παρακολούθησα.

Σαν απόδοση δεν παρατηρώ κάτι ακόμα ούτε θετικό ούτε αρνητικό, ίδια μοιάζει, αλλά δεν είμαι και ο πιο προσεκτικός θεατής.

Ειναι γνωστο προβλημα των WOLED panels.
Τωρα αν καποιος ειναι εκτος εγγυησης και εχει την ατυχια να σκασουνε τιποτα μαζεμενα κοντα στην ακρη της οθονης και φαινεται απο αποσταση, ισως μπορει να κανει καποιο calibration σε καποιες εφαρμογες και να "μικρυνει" την οθονη ωστε να μη φαινονται.

Όπως μου έδειξε ο τεχνικός σε δοκιμή με πράσινο background, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και δύο οριζόντιες γραμμές κατα μήκος της τηλεόρασης στα 1/3 κ 2/3 του συνολικού ύψους της τηλεόρασης, πάρα πολύ αχνές μεν, όμως δεν ξέρω πως θα εξελλίσοταν αυτό το φαινόμενο αργότερα

Μολις ειδα και εγω μαυρα πιξελακια τερμα πανω αλλα οκ σε ενα μηνα κλεινει 6 χρονια η C9

Το μονο θετικο ειναι οτι οι περισσοτερες ταινιες ειναι 21/9 αν και για να το προσεξεις πρεπει μα πας πολυ κοντα.