LG G4 vs Samsung Galaxy S6

Ποιο θα αγοράζατε;

• Total voters
    0

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Επειδή ασχολήθηκα αρκετά με το συγκεκριμένο κινητό γιατί σκεφτόμουν να το αγοράσω είναι πολύ αξιόλογη πρόταση αναλογικά με την τιμή του , έχει πολύ καλή οθόνη (για τα δεδομένα των IPS) , επεξεργαστή με σωστό optimization σε συνδυασμό με το UI (που θέλει όμως δουλειά ακόμη σε αρκετούς τομείς) , ενώ σχεδιαστικά ξεχωρίζει με το δέρμα πίσω σε μια εποχή που όλα τα τηλέφωνα μοιάζουν το ένα με το άλλο.

Το αρνητικό του είναι ότι δεν είναι κορυφαίο σε κανένα τομέα (πλην της κάμερας) και ότι μπροστά το πλαστικό μοιάζει φτηνό δίπλα στον γυάλινο και μεταλλικό ανταγωνισμό , επίσης έχουν αναφερθεί κάποια θέματα ποιότητας σε ορισμένες παρτίδες , συγκεκριμένα bleeding στην οθόνη και lag στην απόκριση του touchscreen.

Γενικά μιλάμε για value for money πρόταση αλλά χρειάζεται η LG να βελτιωθεί σε κάποιους τομείς γιατί δεν μπορεί να χτυπήσει στα ίσια την Samsung και κάποια από τα κορυφαία Κινέζικα.

Απάντηση: [Επίσημο] LG G4

Αυτο το θεμα του προβληματος με το touchscreen με απασχολησε κι εμενα. Εχτες ειχα παει σε καταστημα να το αγορασω και δεν το πηρα λογω ελλειψης χρωματος δερματος. Αρχισα εχτες βραδυ (με την ευκαιρια) να διαβαζω για το κινητο και ειδα παρα πολλες αναφορες στο εξωτερικο περι προβληματος του touchscreen.

Eνω αναφερθηκε οτι με καποιο update διορθωθηκε το προβλημα, παρ'ολα αυτα οσες αναφορες διαβασα γκουγλαροντας, ειδα οτι εκαν λογω για συνεχιση του προβληματος σε ορισμενες συσκευες. Οποτε θεωρω οτι ισως εκτος απο καποιο προβλημα software, ισως μιλαμε και για προβληματικα digitizers. Προκαλειται απο τυχον υπερθερμανσεις. ? Απο αλλους κατασκευαστικους παραγοντες. ?
Δεν εβγαλα ακρη, αλλα γενικα συναντησα μια "ασαφεια" στον αερα οσο κι αν το εψαχνα. Αυτο που με προβληματισε πιο πολυ ηταν και αναφορες απο χρηστες οτι ενω στην αρχη το προβλημα ηταν ανυπαρκτο ή αμελητεο, επιδεινωθηκε στην πορεια.
Με αυτα και με αυτα ανεβαλα την αγορα και επειδη δεν βλεπω να βγαζω και ακρη με το τι ακριβως συμβαινει, ισως στραφω σε αλλη συσκευη. (και στο παρελθον ειδα οτι με τα g2-g3 υπηρξαν παρομοια περιστατικα)

[Επίσημο] LG G4

Εξαιρετικά και τα δύο (G4 & S6)! Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο θα κρατήσω!!

Σε γενικές γραμμές όμως το G4 είναι πολύ καλύτερο από το S6...

Στα + του G4: μνήμη ram, μπαταρία, ταχύτητα, κάμερα, multitasking, on-screen κουμπιά, sd card.

Akis_1.jpg

Akis_2.jpg

Akis_3.jpg

Akis_4.jpg

Akis_5.jpg

Akis_6.jpg

Akis_7.jpg

Last edited:
[Επίσημο] LG G4

Εδω νομίζω έχουμε ξεκάθαρο νικητή το G4.
Υπερισχύει σχεδόν παντού συνολικά.
Ακόμα και απο θέμα ντιζάιν-εμφάνιση κερδίζει το G4 διοτι απο την μια βοηθάει η καμπυλότητα,το κόκκινο του δέρματος και το πολυ βασικό μπροστά τα bezel ειναι μαύρο χρωμα και δένει αρμονικά με το μαύρο του panel.

Ενω στο λευκό του s6 χτυπάει άσχημα η αντίθεση λευκό με μαύρο,περα ενα δεύτερο αρνητικό εξόδου οτι μοιάζει με το s5(το μαύρο πρόβατο της Samsung) που με την σειρά του πολυ με το iPhone ειναι και αυτο αρνητικό στοιχείο

Για εμένα G4 δαγκωτό.

Last edited:

και το g4 μοιαζει με το oneplus. :D (αν δεν ειχε και αυτο το τεραστιο logo απο μπροστα)

Τελικα οσον αφορα το προβλημα touchscreen να υποθεσω οτι δεν ειναι γενικο και εκτεταμενο προβλημα. ?
Να ηρεμησω και να παω να το χτυπησω αραγε. ?

[Επίσημο] LG G4

Νομίζω αφορούσε περισσότερο αρχικές παρτίδες και κάποιες ελαττωματικές συσκευες που έπεσαν σε κάποιους συν πρώιμες αρχικές εκδόσεις λογισμικού.
Αυτο που πρεπει να σε ανησυχεί μην σου κάτσει προβληματική οθονη κυρίως bleeding και ανομοιομορφίες,αλλα σε καθε περίπτωση το DOA σε διασφαλίζει,αν κατι στραβό σου τύχει.

Νομίζω αφορούσε περισσότερο αρχικές παρτίδες και κάποιες ελαττωματικές συσκευες που έπεσαν σε κάποιους συν πρώιμες αρχικές εκδόσεις λογισμικού.
Αυτο που πρεπει να σε ανησυχεί μην σου κάτσει προβληματική οθονη κυρίως bleeding και ανομοιομορφίες,αλλα σε καθε περίπτωση το DOA σε διασφαλίζει,αν κατι στραβό σου τύχει.

DOA απο σκρουτζομαγαζα....χμμ. διαβαζω κατι περιεργους ορους στα site τους οτι για μικροπραγματα (μικροφωνα κλπ) δεν σε καλυπτουν και το στελνουν απλα για σερβις. Σε καλυπτουν μονο αν η συσκευη εχει πολυ χοντρο προβλημα, δεν ανοιγει κλπ.
Τωρα...Bleeding και doa απο σκρουτζομαγαζα, το κοβω δυσκολο.
Αν καποιος εχει καλη εμπειρια με καποιο απο αυτα απο αποψη doa ας μου στειλει ενα pm.
Δευτερα λεω να παω να το αγορασω και ο θεος βοηθος.

Re: [Επίσημο] LG G4

Εδω νομίζω έχουμε ξεκάθαρο νικητή το G4.
Για εμένα G4 δαγκωτό.

Καλά θα μας τρελάνεις τελείως ρε Αλεξ , στο myphone.gr το έχεις καταθάψει το G4...

Here's the scary wear and tear on a leather LG G4 after 2 months of use
http://www.phonearena.com/...of-use_id72846
Τραγικότατο αποτέλεσμα οι παραπάνω φωτογραφίες μετά χρήση 2 μηνών με την συσκευή που μάλλον η επιλογή δέρμα να βάλει μάλλον το λιγότερη άτυχης ήταν για την lg.

Εκτός αν η lg θα τα αντικαθιστά τα δερματικά καπάκια δωρεάν διότι απαράδεκτο το φαινόμενο.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=415749&page=71

Οθόνη , επεξεργαστής , UI , ποιότητα κατασκευής υπερισχύει το S6.

To G4 έχει μεγαλύτερη οθόνη και αποσπώμενη μπαταρία και SD card (είναι σημαντικά για κάποιους) , αλλά και αρκετά θέματα ποιότητας (ξεφτίζει στο πλάι και πίσω και με την απόκριση της οθόνης).

Re: Απάντηση: [Επίσημο] LG G4

Καλά θα μας τρελάνεις τελείως ρε Αλεξ , στο myphone.gr το έχεις καταθάψει το G4...

Τραγικότατο αποτέλεσμα οι παραπάνω φωτογραφίες μετά χρήση 2 μηνών με την συσκευή που μάλλον η επιλογή δέρμα να βάλει μάλλον το λιγότερη άτυχης ήταν για την lg.

Εκτός αν η lg θα τα αντικαθιστά τα δερματικά καπάκια δωρεάν διότι απαράδεκτο το φαινόμενο.

To G4 έχει μεγαλύτερη οθόνη και αποσπώμενη μπαταρία και SD card (είναι σημαντικά για κάποιους) , αλλά και αρκετά θέματα ποιότητας (ξεφτίζει στο πλάι και πίσω και με την απόκριση της οθόνης).
Νομίζω το δημοσίευμα απο το phonearena ειναι υπερβολικό διοτι αποκλείεται ετσι ****ι να έγινε χωρις κακή μεταχείριση απο τον κάτοχο του αρθρογράφο,παρα οτι λέει το αντίθετο.

Στο νήμα του G4 δεν εχει αναφερθεί τέτοιο παρόμοιο περιστατικό με τέτοιο χαλι στο δέρμα απο κάτοχο εως σήμερα.

Γενικά το G4 το θεωρω πιο ισορροπημένο.
Ο επεξεργαστής ναι μεν πιο δυνατός στο s6 αλλα στην πράξη ο 808 κάνει εξαιρετικη δουλεια,εκτός μονο αν κάποιος ειναι gamer που θελει να παιζει γραφικά στο μέγιστο επίπεδο,διοτι σε οτιδήποτε αλλο καθημερινή χρήση δεν υστερεί.
Και καλυτερο multitasking εχει και καλύτερη ram management εχει.

Ένταξη η οθονη του s6 ειναι ανώτερη,αλλα και του G4 ειναι παρα πολυ καλή και κανεις δεν θα μείνει δυσαρεστημένος σε αυτο το τομεα.

Και αν προσθέσουμε την micro sd,αποσπομενη μπαταρια,ραδιόφωνο και UI που θεωρω οτι η lg ειναι ελαφρώς καλύτερη απο Samsung έχοντας πιο χρήσιμα και πρακτικά feature πχ gestures και λιγότερο bloatware,ετσι συνολικά το G4 το θεωρω πιο ισορροπημενη συσκευή απο το s6.

Δηλαδη στα + του s6
Οθονη(χωρις όμως του lg να υστερεί παρα ελαχιστα)
Ποιότητα κατασκευής.
Επεξεργαστης(αλλα στην ουσία μονο σε gaming ειναι ανώτερος)

Αντίθετα στα + του lg
Κάμερα
Υλοποίηση λογισμικού και UI
32gb + micro sd
Αποσπομενη μπαταρια.
Ραδιόφωνο.

Στην αυτονομια ειναι ίσα οι δυο συσκευες μετά και τα τελευταία update της Samsung που βελτίωση την αυτονομια όπου έπασχε τους πρώτους μήνες.

Για εμένα αν είχε την ποιότητα κατασκευής/premium feeling της s6 σειρας το G4,θα το προτιμούσα μιας και εμφανισιακά μου αρεσει περισσότερο απο το s6.
Όχι απο το s6 edge που ξεχωρίζει και το ντιζάιν του ειναι απο μονο τους βασικός λόγος αγοράς.

Last edited by a moderator:

σοβαρά θεωρείς το άθλιο TW καλύτερο απο το ui της lg?πρέπει να είσαι ο μόνος

...Για εμένα G4 δαγκωτό.
Και εγώ αυτό λέω G4, αλλά μόλις πιάνω στα χέρια μου το S6 αλλάζω γνώμη και δεν το λέω για την κατασκευή του αλλά για το μέγεθος.
Συν του ότι μου αρέσει περισσότερο το UI του S6(!), το UI του G4 το βρίσκω χοντρόφτιαγμένο.
Ξέχασα και την χαζομάρα που έκαναν στο G4 να κόψουν την ασύρματη φόρτιση!!!!!

Τελικά είναι κακό να έχεις δύο κινητά ταυτόχρονα και να πρέπει να κρατήσεις το ένα :flipout:

(Sent from G4)

Re: Απάντηση: [Επίσημο] LG G4

Και εγώ αυτό λέω G4, αλλά μόλις πιάνω στα χέρια μου το S6 αλλάζω γνώμη και δεν το λέω για την κατασκευή του αλλά για το μέγεθος.
Συν του ότι μου αρέσει περισσότερο το UI του S6(!), το UI του G4 το βρίσκω χοντρόφτιαγμένο.
Α ξέχασα και την χαζομάρα που έκαναν στο G4 να κόψουν την ασύρματη φόρτιση!!!!!

Τελικά είναι κακό να έχεις δύο κινητά ταυτόχρονα και να πρέπει να κρατήσεις το ένα :flipout:

(Sent from G4)

Αν σου αρεσει το UI και στο κράτημα πιο πολυ το s6 αρα νικητής το s6 στο οικογενειακό διπλό :p
Εμένα αντίθετα στο κράτημα το G4 λογω καμπύλης μου αφήνει πιο γλυκιά αίσθηση και σε UI υλοποίηση λογισμικού θεωρω υπερέχει η LG μιας και εχει λιγότερο bloatware,ειναι πιο ανάλαφρο και εχει gestures που το θεωρω must για σύγχρονη υλοποίηση σε smartphone.

Αν είχε και την ποιότητα κατασκευής της s6 σειρας θα το προτιμούσα περισσότερο απο το s6 μιας και πιο πολλά προτερήματα εχει σαν σύνολο.

Πριν πάρω το edge το σκεφτόμουν σοβαρά το G4,απλά ήθελα να φύγουν οι πρώτες παρτίδες των πρώτων μηνών αλλα πάντα στην άκρη του μυαλού μου είχα το edge και αν το πετύχαινα σε μια σχετικά νορμαλ τιμή θα το χτύπαγα,όπως και έκανα μιας και ξεχωρίζει πολυ απο οτιδήποτε αλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] LG G4

Αν σου αρεσει το UI και στο κράτημα πιο πολυ το s6 αρα νικητής το s6 στο οικογενειακό διπλό :p
Εμένα αντίθετα στο κράτημα το G4 λογω καμπύλης μου αφήνει πιο γλυκιά αίσθηση και σε UI υλοποίηση λογισμικού θεωρω υπερέχει η LG μιας και εχει λιγότερο bloatware,ειναι πιο ανάλαφρο και εχει gestures που το θεωρω must για σύγχρονη υλοποίηση σε smartphone.

Αν είχε και την ποιότητα κατασκευής της s6 σειρας θα το προτιμούσα περισσότερο απο το s6 μιας και πιο πολλά προτερήματα εχει σαν σύνολο.

Πριν πάρω το edge το σκεφτόμουν σοβαρά το G4,απλά ήθελα να φύγουν οι πρώτες παρτίδες των πρώτων μηνών αλλα πάντα στην άκρη του μυαλού μου είχα το edge και αν το πετύχαινα σε μια σχετικά νορμαλ τιμή θα το χτύπαγα,όπως και έκανα μιας και ξεχωρίζει πολυ απο οτιδήποτε αλλο.
Βρε το κράτημα στο g4 είναι μια χαρά, εγώ για το μέγεθος το λέω περισσότερο (5.1 με 5.5").

Όσον αφορά την ποιότητα του s6 ναι μεν μου αρέσει αλλά τι να την κάνω(!!) έχω ένα κινητό 4-5 μήνες με θήκη, οπότε μόνο την ποιότητα τις σιλικόνης έχω
Ενώ στο g4 δεν έχει ανάγκη από θήκες!

Ασε έχω αρρωστήσει εδώ και 4 ημέρες για το ποιο θα κρατήσω!! :(

(Sent from G4)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] LG G4

Βρε το κράτημα στο g4 είναι μια χαρά, εγώ για το μέγεθος το λέω περισσότερο (5.1 με 5.5").

Όσον αφορά την ποιότητα του s6 ναι μεν μου αρέσει αλλά τι να την κάνω(!!) έχω ένα κινητό 4-5 μήνες με θήκη, οπότε μόνο την ποιότητα τις σιλικόνης έχω
Ενώ στο g4 δεν έχει ανάγκη από θήκες!

Ασε έχω αρρωστήσει εδώ και 4 ημέρες για το ποιο θα κρατήσω!! :(

(Sent from G4)

Εγώ πάντα γυμνά τα έχω:p
Και θήκη που παίρνω..... στο συρτάρι κάθεται!!

Απλά προσέχω αρκετά οπουδήποτε το ακουμπήσω ειδικά τραπέζια η γραφειο πάντα έχω είτε τραπεζομάντιλο,ειτε εφημερίδα,η χαρτοπετσέτα η ακόμα και ένα πανί που το καθαρίζω από δαχτυλιες και γλιτσα και αυτό ειδικά στο edge διότι την καμπούρα την φοβάμαι περισσότερο.

Αλλιώς σε τσέπες, τσάντες η άλλες μαλακές επιφάνειες πχ κάθισμα είμαι άνετος διότι ποτέ δεν έχω οτιδήποτε αιχμηρό η σκληρο πχ κέρματα η μεταλλικο στυλό.
Έως τώρα ούτε στο g2/z2/z3/m8/flex 2 την τελευταία 2ετια είχα το παραμικρό.

σοβαρά θεωρείς το άθλιο TW καλύτερο απο το ui της lg?πρέπει να είσαι ο μόνος

Θεωρώ την συγκεκριμένη έκδοση του Touchwiz που έχει το S6 καλύτερη από την έκδοση του LG UX 4.0 που έχει το G4.

Αν το είχες δει και εσύ (και όχι μιλώντας γενικά και αόριστα μια και υπάρχουν τεράστιες διαφορές με παλιότερες βέρσιον) το ίδιο θα έλεγες.

Συνιστώ να δεις αυτά τα συγκριτικά...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και εδώ...http://www.gsmarena.com/lg_g4_vs_galaxy_s6-review-1266.php

Και ειδικά όσο αφορά το UI εδώ...http://www.phonearena.com/news/LG-U...mparison-vote-for-the-better-one-here_id68811

Θεωρώ την συγκεκριμένη έκδοση του Touchwiz που έχει το S6 καλύτερη από την έκδοση του LG UX 4.0 που έχει το G4.

Αν το είχες δει και εσύ (και όχι μιλώντας γενικά και αόριστα μια και υπάρχουν τεράστιες διαφορές με παλιότερες βέρσιον) το ίδιο θα έλεγες.

Συνιστώ να δεις αυτά τα συγκριτικά...

Και εδώ...http://www.gsmarena.com/lg_g4_vs_galaxy_s6-review-1266.php

Και ειδικά όσο αφορά το UI εδώ...http://www.phonearena.com/news/LG-U...mparison-vote-for-the-better-one-here_id68811

στον dialer μπορείς να αλλάξεις tab με swipe ή ακόμη πρέπει να πατήσεις στο tab στο πάνω μέρος της οθόνης?

To tw έχει αλλάξει στα s6, note 5.Είναι πιο γρήγορο και ελαφρύ. Εδώ το note 4 είναι σχεδόν lag less και το γράφω έχοντας και ένα Nexus 6 σπίτι.
Επίσης το tw πάντα έκανε παπάδες, αισθητικό ήταν το ζήτημα.
Εγώ θα κρατούσα το g4 λόγω οθόνης και σχεδιασμού. Το s6 το θεωρώ καλύτερο smartphone αλλά με αδιάφορο σχεδιασμό και μικρή πλέον για τα γούστα μου οθόνη.
Έτσι και αλλιώς Άκη σε κάνα δίμηνο θα το έχεις αλλάξει με κάνα Nexus 5x/6p :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To κακό του g4 τώρα που το σκέφτομαι, είναι και το μηδενικό του status.
Άσε, το s6 κράτα :p
Ακόμα καλύτερα, note 4,nexus 6
Γενικά η φετινή φουρνιά ήταν απογοητευτικη. ..

Κι εγώ LG g4. Δυστυχώς οι ίντσες οθόνης για μένα είναι το νο1 κριτήριο. Ναι είναι πιο καλό κινητό το s6, αλλά δεν...