LG HB994PK VS SAMSUNG HT-C6930W

giasak

New member
22 March 2011
13
Καλησπερα σε ολους. ειμαι καινουριος στο θεμα περι home cinema και θα ήθελα την βοήθεια σας. ποιο απο τα δυο να προτιμήσω? lg HB994 PK ή Samsung htc 6930. με ενδειαφερει να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική... το σαλόνι μου ειναι 50 τ.μ.
Απο θέμα υγείας με ασύρματα ηχεία τι γίνεται ?

Καλησπερα σε ολους. ειμαι καινουριος στο θεμα περι home cinema και θα ήθελα την βοήθεια σας. ποιο απο τα δυο να προτιμήσω? lg HB994 PK ή Samsung htc 6930. με ενδειαφερει να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική... το σαλόνι μου ειναι 50 τ.μ.
Απο θέμα υγείας με ασύρματα ηχεία τι γίνεται ?

Καλησπέρα! Εγώ μεταξύ των δύο θα έπαιρνα το Samsung. Για μουσική βέβαια δε θα σου πρότεινα κανένα απο τα δύο αλλά κανονικά ηχεία. Τα 50τμ που είναι το σαλόνι σου επίσης, είναι πολλά οπότε δύσκολα θα γεμίσει χώρος σου με αυτά τα ηχεία. Όσον αφορά το θέμα της ακτινοβολίας απο τα ασύρματα πίσω ηχεία, μην προβληματίζεσαι...είναι τόσες οι πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας γύρω μας κάθε μέρα (που πολλές απο αυτές δεν μπορούμε καν να τις αποφύγουμε) που τα ηχεία είναι σταγόνα στον ωκεανό.

ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου... συμφωνώ για την ακτινοβολία είναι παντού ... ασύρματο τηλ, ασύρματο ρουτερ!
τωρα σχετικά με το home cinema το samsung ειναι καλο για ταινίες άλλα και δεν εχω πολλές απαιτήσεις απο μουσική γιατι ειμαι σε διαμέρισμα και καταλαβαίνεις, το lg ώμος γιατί ειναι τοσο ακριβω? η τιμη του είναι 1300-2000 ευρω... απ'οτι ειδα στα τεχνικα χαρακτηριστικα του εχει καλη ποιοτητα ηχου αλλα δεν εχει αυτα που εχει το samsung οπως Dolby TrueHD,dts,Dolby Digital κλπ...

από ποιότητα ήχου είναι καλό το samsung ? απο αξιοπιστία ? υπαρχει κατι αντιστοιχο σε set home cinema με τα ιδια λεφτα περιπου? Ξερω οτι κομμάτια ειναι μακραν καλύτερα αλλα παντα ξεφεύγει η τιμή...

Καλησπερα, ευχαριστω για την προταση σου, ενδειαφερον ειναι η pioneer , τα εχει ολα και πιο οικονομικο... θελω να σε ρωτησω ομως στην εισοδο hdmi τι μπορουμε να συνδεσουμε, ειναι απαραιτητη ? και τι αλλο πρεπει να προσεξω σχετικα με τις εισοδους εξοδους
ΑΑΑΑ και κατι ακομα το pioneer δεν εχει εισοδο hdmi αυτο τι σημαινει? (ειμαι λιγο ασχετος)

Last edited:
Το ότι το Pioneer δεν έχει είσοδο HDMI σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνδέσεις πάνω του άλλη συσκευή χρησιμοποιώντας σύνδεση HDMI, όπως π.χ. ps3. Εχει όμως 2 ψηφιακές οπτικές εισόδους στις οποίες μπορείς να συνδέσεις την τηλεόρασή σου και ακόμη μία συσκευή (π.χ. DVD player, media player, δορυφορικό δέκτη κ.α.) για να ακούς πολυκάναλο ήχο μέσω των ηχείων του συστήματος.

Καλημερα ! Αν θελω ομως να συνδεσω ps3 πως γινεται? μπορω να συνδεσω το ps3 με οπτικη ψηφιακη εισοδο?

Ολα αυτά τα συστήματα είναι πάνω - κάτω τα ίδια. Δεν θα βρεις αξιόλογες διαφορές.

Θεωρώ ποιοτικότερο το Pioneer (αν δεν σε προβληματίζει η έλειψη εισόδων HDMI).

Καλημέρα! Επειδή και εγω παραγγειλα τα hx995tz θα ήθελα να ρωτήσω αν εκτός απο dtsHD κτλ που υποστηρίζει, υποστηρίζει κ τα "κλασσικά" προτοκολλα έτσι; dts δηλαδή, Dolby digital, κτλ; (ίσως να είναι χαζή ερώτηση sorry)

Εγω που θέλω να συνδέσω το xbox και το ps3 επάνω σε αυτο θα πρέπει να τα συνδέσω με οπτική ίνα η κάνει κ σκέτο το HDMI;

Ευχαριστώ!

Καλημέρα! Επειδή και εγω παραγγειλα τα hx995tz θα ήθελα να ρωτήσω αν εκτός απο dtsHD κτλ που υποστηρίζει, υποστηρίζει κ τα "κλασσικά" προτοκολλα έτσι; dts δηλαδή, Dolby digital, κτλ; !

Αυτό εννοείται.....

Εγω που θέλω να συνδέσω το xbox και το ps3 επάνω σε αυτο θα πρέπει να τα συνδέσω με οπτική ίνα η κάνει κ σκέτο το HDMI;

Το ps3 με HDMI. Το xbox τι σύνδεση χρησιμοποιεί; Aν έχει κι αυτό HDMI, τότε σύνδεσέ το στην 2η είσοδο HDMI του LG....

Last edited:
επειδη ενδιαφέρομαι και γω (για την αδερφή μου) για το lg HX995TZ που βγαίνει 500 ,
ηθελα να ρωτήσω αν παιζει αποτο usb, σκληρο με αρχεια mkv με ελληνικους υπότιλους.
απο ήχο τι λέει?
σε αυτη τη τιμή υπάρχει κάτι καλύτερο?

Απο οτι διαβασα στις λεπτομερειες διαβαζει κανονικα.

Τωρα το μονο που μενει ειναι να μου ερθουν για να το επαληθεύσω.

Η τιμη παντως για τα ηχεια ειναι παρα πολυ καλη για ολα αυτα που προσφερει.

επειδη ενδιαφέρομαι και γω (για την αδερφή μου) για το lg HX995TZ που βγαίνει 500 ,
ηθελα να ρωτήσω αν παιζει αποτο usb, σκληρο με αρχεια mkv με ελληνικους υπότιλους.
απο ήχο τι λέει?
σε αυτη τη τιμή υπάρχει κάτι καλύτερο?

Ναι, υποστηριζει τελικα. Το γραφει και στο manual.

mkv_srt.png