LG HB994PK VS SAMSUNG HT-C6930W

τo 995 ειναι τσαμπα στα 500ευρο και πολυ καλυτερο απο το 6930..εχει μικρο σαμπακι το 6930..

Εμένα το ασύρματο subwoofer με χαλάει γιατί δεν γουστάρω να τρώω συνέχεια ακτινοβολία!

Φίλε tiniake ξέρεις πόσες πηγές ακτινοβολίας υπάρχουν γύρω μας καθημερινά χωρίς να μπορούμε να τις αποφύγουμε? Η ισχύς εκπομπής τέτοιων ηχείων είναι μικρή και δεν θεωρείται επιβλαβής. Επίσης δεν εκπέμπει συνέχεια, αλλά μόνο όταν είναι αναμένο και παίζει. Βέβαια θα συμφωνήσω οτι δε σημαίνει οτι επειδή δεν μπρούμε να αποφύγουμε εντελώς την η/μ ακτινοβολία θα πρέπει να βάλουμε άλλη μια πηγή στο σπίτι μας, αλλά δεν είναι και τόσο καταστροφικό. :smile:

φιλε WolfRathmA εσυ για πότε το περιμένεις?
το είχες ακούσει κάπου πριν το πάρεις?

Τα περιμένω απο βδομάδα. Όχι δε τα έχω ακούσει, αλλα σίγουρα θα είναι καλύτερα απο αυτα που είχα πριν. Χεχε. Ταιριάζουν και με τη τηλεόρασή μου κιόλας για αυτο τα επέλεξα.

τo 995 ειναι τσαμπα στα 500ευρο και πολυ καλυτερο απο το 6930..εχει μικρο σαμπακι το 6930..

Και όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, για τα 500 που έχει για όλα αυτά που προσφέρει είναι value for money πιστεύω. Μη ξεχνάς ότι είχαν και 900 ευρω κάποτε.

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω γιατι εγω ειμαι λιγο ασχετος με τα νεα πρωτόκολλα DTS HD κτλ.

Εβαλα ενα bluray που εχω και εχει στον ηχο σαν επιλογη DD 5.1 και DD 5.1 PCM, επελεξα το PCM και στην οθονη του αποκωδικοποιητη εμφανιζει κατι αλλο ασχετο... LMCP (Sorry αλλα δε θυμαμαι πως ακριβως το εβγαζε!) Παντως πιστευω να ειναι σωστο καθως παιζει πιο "δυνατα" απο το απλο DD 5.1

Επισης εχω συνδεσει τον αποκωδικοποιητη με HDMI 1.3 στη τηλεοραση. Θα εχω προβλημα με τον ηχο αν βαλω καποια BluRay 3D ταινια ετσι; Θα πρεπει να το αλλαξω;

Το ρωταω αυτο γιατι το 3D BluRay ειναι "ενσωματομενο" επανω στον αποκωδικοποιητη και ελεγα μηπως τυχων δε χρειαζοταν να βαλω HDMI 1.4 αφου την επεξεργασια του ηχου την κανει απευθειας οποτε δινει μονο εικονα στη τηλεοραση και τιποτε αλλο. Κανω λαθος;

Ευχαριστω!

Εβαλα ενα bluray που εχω και εχει στον ηχο σαν επιλογη DD 5.1 και DD 5.1 PCM, επελεξα το PCM και στην οθονη του αποκωδικοποιητη εμφανιζει κατι αλλο ασχετο... LMCP (Sorry αλλα δε θυμαμαι πως ακριβως το εβγαζε!) Παντως πιστευω να ειναι σωστο καθως παιζει πιο "δυνατα" απο το απλο DD 5.1

Οι επιλογές είναι Dolby Digital 5.1 και PCM 5.1 (και όχι DD 5.1PCM). Αυτό, που δείχνει η οθόνη σου πρέπει να είναι LPCM.

PCM = ασυμπίεστος ψηφιακός ήχος, με βασικά χαρακτηριστικά την ανάλυση, που δίνεται σε bits, και τη συχνότητα δειγματοληψίας που δίνεται σε kHz. Όσο μεγαλύτερα τα νούμερα, τόσο καλύτερη η ποιότητα ήχου. Στα CD για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ανάλυση 16bit και συχνότητα δειγματοληψίας 44,1kHz. Tα φορμά HD Audio αποτελούν στην ουσία πακεταρισμένο και συμπιεσμένο με μη απωλεστικό τρόπο PCM, ώστε να καταλαβάνουν λιγότερο χώρο στο δίσκο και υποστηρίζεται έως 24bit/192kHz αν και συνήθως χρησιμοποιείται 24bit/48kHz.

Επισης εχω συνδεσει τον αποκωδικοποιητη με HDMI 1.3 στη τηλεοραση. Θα εχω προβλημα με τον ηχο αν βαλω καποια BluRay 3D ταινια ετσι; Θα πρεπει να το αλλαξω;

Το ρωταω αυτο γιατι το 3D BluRay ειναι "ενσωματομενο" επανω στον αποκωδικοποιητη και ελεγα μηπως τυχων δε χρειαζοταν να βαλω HDMI 1.4 αφου την επεξεργασια του ηχου την κανει απευθειας οποτε δινει μονο εικονα στη τηλεοραση και τιποτε αλλο.....

Οπως έχουμε ξαναπεί, τα καλώδια HDMI δεν χωρίζονται σε 1.3 και 1.4, αλλά σε standard και high speed, με ή χωρίς ethernet. Αν το καλώδιό σου είναι HDMI High speed (αναγράφεται και ως HDMI 1.3 category 2) τότε υποστηρίζει 3D.

Περισσότερα εδώ: http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#5

Σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου και για τις πληροφοριες! Μου εδωσες να καταλαβω καποια πραγματα.

Ναι το καλωδιο που εχω γραφει HDMI 1.3 category 2. Οποτε ειμαι ενταξη! ;)