LG HDD RECORDER MS450H, LG HR550 ή κάποιο άλλο dual tuner PVR;

kallair

New member
9 November 2009
31
Καλησπέρα παιδιά..

θα ήθελα την βοήθεια σας. πριν κάμποσο καιρό είχε αγοράσει μια hdtv η μητέρα μου που δεν είχε καν ψηφιακό δέκτη πάνω mpeg-2 ή mpeg-4. άρα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια κάρτα της neotion.

σε συνδιασμό με το ότι το παλιο PVR hdd recorder αρχίζει να τα φτύνει, σκέφτηκα την λύση ενός PVR με dual tuner mpeg-4 για ταυτόχρονη εγγραφή και παρακολούθηση των ψηφιακών καναλιών. επειδή η τηλεόραση είναι LG, για την αποφυγή πολλαπλών τηλεχειρηστηρίων, σκέφτηκα να κοιτάξω μόνο σε LG. κατέληξα λοιπόν σε αυτά τα 2 μηχανήματα.
1ο. LG hdd recorder MS450H
2o. LG HR550

Προσωπικά κοιτάω το 2ο που είναι και 3d blueray player ταυτόχρονα και η διαφορά τους είναι στα 30 ευρώ. η κύρια και βασική λειτουργία που το θέλω είναι παρακολούθηση και εγγραφή των ψηφιακών καναλιων ταυτόχρονα. ότι έξτρα έχει, κάλο είναι να υπάρχουν αλλά δεν μας καίει μιας κ στις μάνας μου θα είναι άχρηστα. απλά θέλω τα παραπανω που ανέφερα να τα κάνει άριστα.

ποιο απ τα 2 θα προτιμουσατε εσεις; αν υπάρχει κάποιος που εχει αγοράσει κάποιο απ τα 2, παρακαλώ θα ήμουν ευγνόμων να μου έλεγε πως τα πάει στον συγκεκριμένο τομέα που με καίει. έχετε κάποιο άλλο παρόμοιο μοντέλο άλλης εταιρείας να μου προτείνετε; τιμή μέχρι 320 ευρώ.

1).Εγω φιλε μου, εχω το LG HR550.
Ειναι καλο μηχανημα , αλλα εχει εναν αποκωδικοποιητη.(Δεν ειναι twin decoder , οπως ,λανθασμενα, γραφουν σε πολλα sites).Eχει ομως και bluray player και μαλιστα 3D compatible.Επισης εχει 250gb σκληρο.

2).To MS450H ειναι με δυο decoders και σκληρο.Χωρις Bluray player.

3).To LG HR500 εχει διπλο δεκτη (αρα κανει διπλη εγγραφη) και bluray player (οχι 3D) και 250gb σκληρο.

Αφου σε ενδιαφερει η εγγραφη και ο διπλος δεκτης, καλυτερα πηγαινε προς το τελευταιο (LG HR500).

ωπ! ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση! πάω να κοιτάξω και το HR500 δλδ..

κάποιο άλλο καλό pvr με dual tuner εχει κάποιος να προτείνει;

Re: Απάντηση: LG HDD RECORDER MS450H, LG HR550 ή κάποιο άλλο dual tuner PVR;

Δες και τον Edision Argus VIP2, με δύο επίγεια tuner.
δεν μου πολυγεμίζει το μάτι.. δεν είδα να το αναφέρει, έχει ενσωματωμένο hdd? θέλω να είναι αυτόνομο pvr. να μην χρειάζεται οποιαδήποτε προσθήκη για να δουλέψει. :)

αν δεν βιαζεσαι και δεν ειναι μονοδρομος τα LG ισως θα μπορουσες να περιμενεις να δεις και το Xtreamer PVR

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG HDD RECORDER MS450H, LG HR550 ή κάποιο άλλο dual tuner PVR

δεν μου πολυγεμίζει το μάτι.. δεν είδα να το αναφέρει, έχει ενσωματωμένο hdd? θέλω να είναι αυτόνομο pvr. να μην χρειάζεται οποιαδήποτε προσθήκη για να δουλέψει. :)
Σαν μηχάνημα είναι μια χαρά. Έχω το παρόμοιο πιο μικρό μοντέλο και ευχαρίστως θα πήγαινα σε αυτό. Σκληρό παίρνει με USB, ακόμα και 2.5" σε NTFS.
Τα tuner είναι αποσπώμενα και αυτό δίνει την δυνατότητα κατά την αγορά να ζητήσει κάποιος να έχει 2x DVB-T/MPEG4.
Έχει και PIP, και χωρίς να είμαι 100% σίγουρος βλέπεις κανάλι από οποιοδήποτε tuner και γράφεις οποιοδήποτε άλλο κανάλι από το άλλο tuner.

Ειμαι της εντυπωσης οτι και η Samsung ετοιμαζει 3D Bluray player με διπλο αποκωδικοποιητη (διπλο DVD-T) και σκληρο δισκο Hdd.
Αλλα ποιο ακριβως μοντελο και ποσο και ποτε , δεν ξερω.

Kαπου το ειδα , δε θυμαμαι που, ισως εδω στο φορουμ, με λιγο ψαξιμο.

Το βρηκα, εδω >> http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72714, post 5,

το μοντελο D8900.
Aλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι διπλο DVB-T ή συνδυασμος dvb-t/dvb-s ή c.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: LG HDD RECORDER MS450H, LG HR550 ή κάποιο άλλο dual tuner PVR

Τον Edision Argus VIP2 τον έχω δεν έχει ενσωματωμένο hdd.
Θα έλεγα δεν κάνει ο VIP2 για αυτό που θέλεις.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια! πολυ καλό το μηχάνημα της samsung αλλά από τα specs όπως το βλέπω, θα κάνει πολύ παραπάνω από 330~ ευρώ που ψάχνω εγώ.

Κωνσταντίνε, από εγγραφές τι κάνει?
1 γράφεις, 1 βλέπεις? ... ή 2 + 1?

Τελείως ανεξάρτητα?
Σάκη το δοκίμασα χτες .
Γράφει δυο αναξάρτητα κανάλια ,δοκίμασα από διαφορετικούς δορυφόρους ,και μπορείς να βλέπεις κάποιο τρίτο.

Δεν ήξερα να πω την αλήθεια ότι έχει αυτήν την δυνάτοτητα και το κοίταξα επειδή το ρώτησες.
Ακόμα εκτός τις πολλαπλές εικόνες(μωσαϊκά) 4,8,16 και το pip του είναι πολύ καλό.
Μπορείς την δεύτερη εικόνα, στο pip ,να την μετακινήσεις όπου θέλεις αριστερά ,δεξιά, πάνω, κάτω, αλλά και να την μεγαλώσεις ή να την μικραίνεις όσο θέλεις.
Ακόμα έχει και pap η οθόνη χωρίζεται στην μέση και βλέπεις δυο κανάλια.
Το pip και το pap τα κάνει στον ίδιο αναμεταδότη.

Ο δέκτης έρχεται με ένα δορυφορικό και ένα επίγειο tuner ,εγώ πήρα ακόμα δυο,ένα δορυφορικό και ένα επίγειο tuner και μπορώ να τα αλλάξω και να έχω δυο δορυφορικά ή δυο επίγεια tuner.

Last edited:
Δεν τα διατύπωσα σωστά πριν.
Μπορεί να κάνεις εγγραφές δυο διαφορετικά κανάλια από τον ίδιο αναμεταδότη και να βλέπεις κάποιο τρίτο από τον ίδιο αναμεταδότη ή μπορείς να δεις οποιαδήποτε άλλο,από τι άλλο tuner (το επίγειο).

Μπορείς ακόμα να γράφεις ένα κανάλι από το ένα tuner (δορυφορικό) και να γράφεις δεύτερο κανάλι από το άλλο tuner (επιγειο) και να περιηγήσε μέσα στους δυο αναμεταδότες που κάνεις εγγραφές.

Αυτά ισχύουν στον δικό μου που έχει ένα δορυφορικό και ένα επίγειο tuner,μπορεί κάποιος του βάλει δυο επίγεια tuner .

να ρωτησω βρε παιδιά κάτι.. αυτοί οι tuners, ποιοι ακριβώς είναι που λέτε για το παραπάνω μηχάνημα το edision; λέτε να κάνουν δουλειά στην τηλεόραση μου που ναι μεν έχει CI slot αλλά δεν έχει καθόλου ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη;

Απάντηση: Re: LG HDD RECORDER MS450H, LG HR550 ή κάποιο άλλο dual tuner PVR;

να ρωτησω βρε παιδιά κάτι.. αυτοί οι tuners, ποιοι ακριβώς είναι που λέτε για το παραπάνω μηχάνημα το edision; λέτε να κάνουν δουλειά στην τηλεόραση μου που ναι μεν έχει CI slot αλλά δεν έχει καθόλου ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη;
Αλλο λέμε για τον Edision. Εσύ φίλε μου δες αν η τηλεόραση υποστηρίζει κάποιο module MPEG4 και αν ναι δες παρακάτω.
Έχε υπόψη σου πως ακόμα και αν η τηλεόραση αναφέρει πως υποστηρίζει, θα είσαι σίγουρος ΜΟΝΟ αν δοκιμάσεις κάποιο.

h**p://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=module+mpeg4

κατάλαβα για τι πράγμα μιλάτε. οι παραπάνω καρτούλες απ ότι είδα είναι μόνο για αν υπάρχει ενσωματωμένος mpeg-2 tuner. κάτι τέτοιο δυστυχως δεν υφίσταται και για αυτό ρώτησα αν οι καρτουλες του edision θα ταιριαζαν στην CI slot της τηλεόρασης μου κ είχαν ταυτόχρονη αποκωδικοποίηση mpeg-2/4 σήματος.

Τώρα κατάλαβα, και πρόσεξα καλύτερα την ερώτηση που είχες κάνει.
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γινει κάτι τέτοιο.

Κων/νε, ένα κανάλι από το ένα tuner και ένα από το άλλο, δεν μπορούν να δουλέψουν με PIP/PAP ?

Δεν το έχω δοκιμάσει Σάκη ,θα το δοκιμάσω.

Είναι αυτοί παρακάτω (επίγειος ο συγκεκριμένος) και ταιριάζουν μόνο για το συγκεκριμένο μηχάνημα:

EDISION_TUNER_DVBT-280x280.jpg