LG HT303

Ekimmu

New member
10 December 2014
12
Παιδιά καλησπέρα. Μια ερώτηση να κάνω:

Έχω ένα DVD-build in- receiver και ο συγκεκριμένος στα LOGO αναγράφει dolby digital pro-logic II

Λοιπόν, μπορεί να αποκωδικοποιήσει dolby digital format και να splitarei τον ήχο στα 5.1 seperate channels ή κάνει matrix τον ήχο από τα 2 stereo channels και δημιουργεί τα υπόλοιπα?

Δηλαδή ενσωματώνει dolby digital + pro logic II decoders ή μόνο pro logic II??

Ευχαριστώ.

Παιδιά καλησπέρα. Μια ερώτηση να κάνω:

Έχω ένα DVD-build in- receiver και ο συγκεκριμένος στα LOGO αναγράφει dolby digital pro-logic II

Λοιπόν, μπορεί να αποκωδικοποιήσει dolby digital format και να splitarei τον ήχο στα 5.1 seperate channels ή κάνει matrix τον ήχο από τα 2 stereo channels και δημιουργεί τα υπόλοιπα?

Αν αναγράφει Dolby ProLogic II τότε κάνει το bold.....

Υ.Γ. Καλώς ήρθες....

Αναγράφει Dolby Digital Pro Logic II φίλε μου, αυτό ακριβώς.

Άρα ένα DVD που έχει γίνει encode σε dolby digital 5.1 ο receiver που έχω το αποκωδικοποιεί αυτό και το μοιράζει το σήμα στα speaker μου + το woofer ή το κάνει downmix και δημιουργεί το central signal και το surround με matrix process?

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!

Θα ήταν απίθανο να μην ενσωματώνει Dolby Digital 5.1 και Dolby PrologicII για matrix επεξεργασία στο δικάναλο.

Στην οθόνη του δεν ανάβει καμιά ένδειξη που να σου δείχνει τι κάνει; Εγώ έχω ένα που όταν του βάζεις DD 5.1 ανάβει η ένδειξη Dolby Digital και όταν του βάζεις δικάναλο ανάβει η ένδειξη Dolby PrologicII. Και όταν επιλέγεις να μην έχεις επεξεργασία ανάβει το stereo (2.1 υποχρεωτικά γιατί το sub δεν απενεργοποιείται).

Όχι φίλε μου δεν ανάβει καμιά ένδειξη. Απλά, όταν του βάζω DVD ας πούμε και επιλέγω από τα settings 5.1 μου έχει μόνο τις επιλογές bypass και virtual.

Όταν επιλέγω δικάναλο (2.1) μου βγάζει όμως επιλογή ανάμεσα σε matrix movie music.

Άρα λογικά στα 2.1 sources ενεργοποιείται ο prologic II decoder

Λογικά πάντα!!