LG ή SAMSUNG 32' SMART TV για αναπαραγωγή ταινιών από NAS?

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Ενδιαφέρομαι για αγορά 32'' TV για κρεβατοκάμαρα

Βασική απαίτηση να λειτουργεί ως media player και να μπορώ να βλέπω απροβλημάτιστα ταινίες από τον NAS Server (ενσύρματη σύνδεση στο δίκτυο)
LG ή SAMSUNG να προτιμήσω ώστε να μην έχω πρόβλημα με την αναπαρωγωγή ταινιών διαφόρων φορμάτ (κυρίως mkv) αλλά και με τους υπότιτλους;
Ή δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των 2 εταιριών σε αυτό το θέμα;

Εννοείται ότι με απασχολεί και η ποιότητα της εικόνας

Δεν με πολυενδιαφέρουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ως SMART TV (apps κλπ)

Έχω βρει τα παρακάτω 2 υποψήφια μοντέλα.
Πέρα από την παραπάνω απαίτηση, ποιο μοντέλο από τα 2 προτείνετε γενικότερα;

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Και για να απλοποιήσω λίγο το ερώτημα:
Ποια από τις 2 μάρκες (ανεξαρτητως μοντελου) είναι γενικά καλύτερες όσο αφορά το media player κομμάτι (μέσω δικτύου);

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Αν η απόσταση θέασης είναι μεγαλύτερη από ένα μέτρο, κοιτάξεις για λάθος μέγεθος τηλεόρασης.

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Μάλλον έκανα λάθος που έβαλα τις ίντσες στο αρχικό ερώτημα.

Το ερώτημά μου αφορά κυρίως τις δυνατότητες ως media player μέσω δικτύου (όχι USB) ανεξαρτήτως ιντσών.

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τους υποτίτλους, μέσω δικτύου.

Όλα κρίνονται από το αν το NAS σου μπορεί να τρέξει το plex ως server. Kαι στις 2 τηλεοράσεις που αναφέρεις υπάρχουν plex client προγράμματα (στην LG με μικρό αντίτιμο, κάπου 5 ευρώ) που απλοποιούν την κατάσταση, με υποτίτλους, εξώφυλλα, εικόνες, πληροφορίες των ταινιών. Στην J5500 πρέπει να σβήσεις όσα apps σβήνονται για να ελευθερωθεί μνήμη και να μην κάνει συνέχεια buffering το video σε απαιτητικά mkv, αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει το smart κομμάτι της αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Μια πρώτη ιδέα για plex και υποστηριζόμενα NAS μπορείς να πάρεις εδώ και εδώ (πατώντας το "NAS"), να έχεις υπόψιν ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα μοντέλα από τις υποστηριζόμενες μάρκες.

Διαφορετικά μπορείς να τρέξεις απροβλημάτιστα το plex ως server στο pc σου, αλλά αυτό μάλλον δεν θα σε βολεύει.

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τους υποτίτλους, μέσω δικτύου.

Όλα κρίνονται από το αν το NAS σου μπορεί να τρέξει το plex ως server. Kαι στις 2 τηλεοράσεις που αναφέρεις υπάρχουν plex client προγράμματα (στην LG με μικρό αντίτιμο, κάπου 5 ευρώ) που απλοποιούν την κατάσταση, με υποτίτλους, εξώφυλλα, εικόνες, πληροφορίες των ταινιών. Στην J5500 πρέπει να σβήσεις όσα apps σβήνονται για να ελευθερωθεί μνήμη και να μην κάνει συνέχεια buffering το video σε απαιτητικά mkv, αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει το smart κομμάτι της αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Μια πρώτη ιδέα για plex και υποστηριζόμενα NAS μπορείς να πάρεις εδώ και εδώ (πατώντας το "NAS"), να έχεις υπόψιν ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα μοντέλα από τις υποστηριζόμενες μάρκες.

Διαφορετικά μπορείς να τρέξεις απροβλημάτιστα το plex ως server στο pc σου, αλλά αυτό μάλλον δεν θα σε βολεύει.

Ευχαριστώ πρώτα πρώτα για την αναλυτική απάντηση.

1) Ο NAS μου είναι ο QNAP TS-212P
Έχω ρυθμίσει τον twonky media να κάνει streaming μόνο μουσική ενώ για τις ταινίες χρησιμοποιώ τον media player (Mede8er MED600X3D) και κάνω network file-access στον NAS (όχι μέσω DLNA), οπότε οι υπότιτλοι είναι μια χαρά. Είχα δει ότι με twonky/DLNA δεν έπαιζαν οι υπότιτλοι οπότε δεν ξαναασχολήθηκα.
Δεν θα μπορώ να κάνω κάτι ανάλογο με την τηλεόραση; Να βλέπω απευθείας τα Shared folders του NAS και να παίζω τις ταινίες (με υπότιλους);
(εννοείται ότι τον mede8er δεν θα τον χρησιμοποιώ με τη νέα τηλεόραση)

2) Σχετικά με τον Plex, o QNAP TS-212P δεν είναι στη λίστα (αν και είναι ο παλιότερος TS-212) αλλά είδα ότι μου δίνει τη δυνατότητα να τον εγκαταστήσω-δεν ξέρω από απόδοση πως θα είναι βέβαια.
Θα κάνω μια δοκιμή να τον εγκαταστήσω και να παίξω ταινίες μεσω mede8er/DLNA (αλλά μάλλον αυτό δεν γίνεται αφού θέλει τον δικό του client, σωστά; δεν είναι ένας standard DLNA Server)
Δηλ. η ουσιαστική διαφορά του Plex σε σχέση π.χ. με τον twonky είναι οι υπότιτλοι;

Last edited:

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Όλους τους servers θα δει το media player της tv, είτε twonky είτε Mede8er κλπ.

Απλά με τους περισσότερους (δεν ξέρω αν ισχύει με όλους), δεν έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει υποτίτλους. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις με τον Mede8er μήπως στους εμφανίζει. Το περιβάλλον θα είναι το απλό του mediaplayer, χωρίς εικονίδια μόνο φακέλους στη Samsung, και μόνο με τα εξώφυλλα στην LG.

Με το plex που μάλλον θα έχεις τη δυνατότητα να τον εγκαταστήσεις απ' ότι βλέπω, καθώς η λίστα με τα NAS που σου έδωσα δεν είναι "απόλυτη", κατεβάζοντας τον ειδικό plex client από τα smart apps της tv, εκτός των άλλων θα έχεις ένα ολοκληρωμένο ευχάριστο περιβάλλον λειτουργίας και 100% υπότιτλους. Έχει ειδικότητα στις TV. Τον plex server μπορεί να τον δει η tv και χωρίς το πρόγραμμα plex client, απλά δηλαδή να δει τα shared folders του μέσω του media player της, όπως και από κάθε NAS αλλά δεν εμφανίζει υποτίτλους. Μάλλον το πρόβλημα είναι στην υλοποίηση του DLNA από τις τηλεοράσεις, που για έναν λόγο που δεν ξέρω το plex client πρόγραμμα της tv το παρακάμπτει.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν κι άλλοι servers που να παρακάμπτουν το πρόβλημα του DLNA των tvs με τους υποτίτλους, μπορεί να είναι ο Mede8er, μπορεί να είναι κάποιος άλλος, αλλά δεν έχει "πάρει το αυτί μου" κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που μπορείς να εγκαταστήσεις τον plex στο NAS σου κατά τη γνώμη μου δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Είτε με την LG είτε με την Samsung θα κάνεις τη δουλειά σου και με υποτίτλους.

andreaspap

Established Member
1 May 2007
284
Εμένα με synology nas και samsung και παλιό μοντέλο 2010 και με την 32 άρα του 2014 παίζει απροβλημάτιστα και με dlna και με plex. Και οι υπότιτλοι κανονικά με ελληνικά.

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Στις Samsung με tizen os (2015 σειρά J) όμως δεν γίνεται αυτό (μέσω DLNA). Εκτός ίσως αν είναι ενσωματωμένοι στο mkv με το mkvtoolnix πχ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ώπα, μόλις τώρα είδα σε forum της synology πως πήραν update τον Ιανουάριο του 2016 και γίνεται και στη σειρά J, με κάθε επιφύλαξη πάντως το λέω. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για QNAP NAS, λογικά αν παρακάμπθηκε το πρόβλημα του DLNA στις 2015 Samsung θα υπάρχει τρόπος να εμφανίζονται υπότιτλοι και χωρίς plex.

https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=106467

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Μιλάμε για εξωτερικούς υπότιτλους, σωστά; εκεί εντοπίζεται (όταν υπάρχει) το πρόβλημα. Εκεί έχω π.χ. τωρα το θέμα όταν προσπαθώ να παίζω μέσω DLNA (Twonky) στον Mede8er media player. Μέσω network (samba) παίζουν σωστά και οι εξωτερικοί υπότιτλοι.

Μόλις έκανα παντως μια γρηγορη εγκατάσταση του Plex Media Server στον NAS.

O Mede8er player είδε κανονικά τον Plex Media Server (μαλλον επειδή έχω enabled στον Plex το "Enable the DLNA server" ) αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όπως και στην περίπτωση του Twonky, δηλαδή εμφανίζονται μόνο οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι.

Δυστυχώς δεν έχω κάποια τηλεόραση με δικτυακές δυνατότητες προς το παρόν για να δοκιμάσω.

Επειτα έκανα δοκιμή σε android κινητό με το Plex app και απ' ότι κατάλαβα από τις λίγες δοκιμές που έκανα και τα όσα διάβασα:

• Υπάρχουν supported (mp4/H.264/AAC) και μη formats.
  • Τα supported μπορώ να τα παίξω στο κινητό μου
  • Τα unsupported (π.χ. mkv/H.264/AC3 5.1, mkv/H.264/AΑC 2.0) δεν μπορώ να τα παίξω στο κινητό μου αφού απαιτείται transcoding και παίρνω το μήνυμα "This server is not powerful enough to convert video" https://support.plex.tv/hc/en-us/ar...not-powerful-enough-to-convert-video-message-

Υποθέτω ότι δεν θα έχω τέτοια θέματα όταν χρησιμοποιώ το Plex app της Smart Tv, σωστά; Γιατί αν χρειάζεται να μετατρέψω τα video στον σωστό container/format δεν νομίζω ότι τίθεται σαν επιλογή.

Edit: τωρα είδα το τελευταίο Post σχετικά με την αναπαραγωγή υποτίτλων σε samung J μεσω DLNA από Synology NAS

Last edited:

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Μιλάμε για εξωτερικούς υπότιτλους, σωστά; εκεί εντοπίζεται (όταν υπάρχει) το πρόβλημα. Εκεί έχω π.χ. τωρα το θέμα όταν προσπαθώ να παίζω μέσω DLNA (Twonky) στον Mede8er media player. Μέσω network (samba) παίζουν σωστά και οι εξωτερικοί υπότιτλοι.

Μόλις έκανα παντως μια γρηγορη εγκατάσταση του Plex Media Server στον NAS.

O Mede8er player είδε κανονικά τον Plex Media Server (μαλλον επειδή έχω enabled στον Plex το "Enable the DLNA server" ) αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όπως και στην περίπτωση του Twonky, δηλαδή εμφανίζονται μόνο οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι.

Δυστυχώς δεν έχω κάποια τηλεόραση με δικτυακές δυνατότητες προς το παρόν για να δοκιμάσω.

Επειτα έκανα δοκιμή σε android κινητό με το Plex app και απ' ότι κατάλαβα από τις λίγες δοκιμές που έκανα και τα όσα διάβασα:
  • Υπάρχουν supported (mp4/H.264/AAC) και μη formats.
  • Τα supported μπορώ να τα παίξω στο κινητό μου
  • Τα unsupported (π.χ. mkv/H.264/AC3 5.1, mkv/H.264/AΑC 2.0) δεν μπορώ να τα παίξω στο κινητό μου αφού απαιτείται transcoding και παίρνω το μήνυμα "This server is not powerful enough to convert video" https://support.plex.tv/hc/en-us/ar...not-powerful-enough-to-convert-video-message-
Υποθέτω ότι δεν θα έχω τέτοια θέματα όταν χρησιμοποιώ το Plex app της Smart Tv, σωστά; Γιατί αν χρειάζεται να μετατρέψω τα video στον σωστό container/format δεν νομίζω ότι τίθεται σαν επιλογή.

Edit: τωρα είδα το τελευταίο Post σχετικά με την αναπαραγωγή υποτίτλων σε samung J μεσω DLNA από Synology NAS

Δεν υπάρχει κάποια επιλογή για direct play; Γιατί όντως αν σε αυτά τα unsupported formats δεν είναι δυνατόν ο server (το ΝΑS υποθέτω; ) να κάνει transcoding τότε δεν είναι επιλογή το plex.
Στο app της tv υπάρχει επιλογή για direct play κι έτσι μπορούν να παιχτούν και mkv και AC3, dts και mkv ΗΕVC (Η.265) 4Κ ακόμα . Ότι υπάρχει δηλαδή κι ακόμα παραπάνω που λέει ο λόγος. Με server το pc φυσικά ακόμα και το transcoding είναι εύκολη υπόθεση σε αυτά, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πως τα καταφέρνει το NAS. Αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά διόρθωσε με.
Ψάξε όμως πριν κάνεις οτιδήποτε και για subtitles από NAS μέσω direct play στο plex. Κάπου είχα δει ότι απαιτείται transcoding για να εμφανιστούν, άμα βρω το link θα το παραθέσω, επομένως αν δεν υπάρχει η επεξεργαστική ισχύ γι αυτό σε όλα τα formats τότε το plex φυσικά δεν είναι επιλογή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για LG υπάρχει και μια μέθοδος με twonky που εμφανίζει τους υποτίτλους:

http://www.lgwebos.com/topic/1496-audio-language-and-external-subtitles-on-webos/?p=3417

Σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές αλλά θέλουν ψάξιμο υπάρχουν λίγες λύσεις γι αυτό το θέμα αλλά υπάρχουν, το θέμα είναι ότι είτε έτσι είτε αλλιώς θα κάνεις την δουλειά σου.

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Στο κινητό δεν υπάρχει δυνατότητα Direct play (στην free εκδοση τουλάχιστον)

Στο PC (μέσω browser) αν και υπάρχει το option του Direct play/stream δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, παίρνω πάλι "this server is not powerful enough to convert video"

Είδα εδώ http://justinlin.net/2015/05/11/plex-this-server-is-not-powerful-enough-to-convert-video-error/ ότι το πρόβλημα στο PC λύνεται με το Plex Home Theater: το εγκατέστησα και όλες οι ταινίες παίζουν μια χαρά και με εξωτερικούς υπότιτλους

Ελπίζω ότι και το app στις smart tv θα δουλεύει κάπως έτσι.

Σε κάθε περίπτωση όντως πιστεύω ότι είτε με Plex είτε χωρίς δεν θα υπάρχει θέμα τελικά...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας (ειδικά τον φίλο redemption)

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, ανάμεσα στις 2 τηλεοράσεις που αναφέρεις θα προτιμούσα την Samsung:

α) διότι το plex app σε αυτήν είναι το αυθεντικό κι εντελώς δωρεάν επομένως θα μπορέσεις να κάνεις τη δοκιμή σου ανέξοδα. Στην LF630 υπάρχουν 2 εναλλακτικά plex apps, όχι το αυθεντικό δηλαδή, που κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά κοστίζουν ένα αντίτιμο της τάξης των 4-6 ευρώ.

β) γιατί έχω την υποψία ότι το update του Ιανουαρίου στην σειρά J της Samsung που διόρθωσε το πρόβλημα με τους DLNA υποτίτλους, δεν θα αφορά μόνο τους υπότιτλους από synology ΝΑS αλλά θα είναι γενικό, δηλαδή θα αφορά και άλλα NAS. Μακάρι κάποιος χρήστης της τηλεόρασης ή γενικά κάποιας από τη σειρά J με NAS να μπορούσε να μας το επιβεβαιώσει, για να μην κάνουμε εικασίες.

γ) έχει panel va, σε αντίθεση με την LG που έχει panel IPS, αν δεν κάνω λάθος, και δεν ενδύκνειται για θέαση ταινιών στο σκοτάδι (η LG). Και στο λέω σαν κάτοχος LG με ips panel αυτό.

Από την άλλη οι αναφορές για το τηλεοπτικό της J5500 λένε πως είναι ψιλοχάλια, ενώ η LG δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.