LG Soundbar SPD7Y vs Samsung Q700A

touristas

New member
24 November 2013
31
Καλησπερα,

Ψαχνω μια οικονομικη ηχομπαρα για να αναβαθμισω τον ηχο μου σε μια LG65BX OLED. Ειδα τις παρακατω επιλογες (η μια σε προσφορα)

Ποια πιστευετε ειναι καλυτερη επιλογη; Υπαρχει καποια αλλη προταση αν και στα 279 η LG μου φαινεται οκ και μπορει να αναβαθμιστει μελλοντικα με 2 πισω ηχεια

Ευχαριστω!!!

Αν δεν πας σε δυνατότητα με ηχεία surround, τότε διέγραψέ τες και δες την Polk Signa S4.

Αν θέλεις τη δυνατότητα των έξτρα surround ηχείων, τότε μεταξύ των δύο τη Samsung.

Την LG μόνο αν δεν μπορείς να ανέβεις πιο πάνω από τα λεφτά της.

Δεν ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες 280 παιζει η LG και γυρω στα 350 βλεπω Samsung και Polk.

Το ελεγα επειδη και η TV ειναι LG και επισης βλεπω στο rtings οτι τα reviews για τις παραπανω πανε Samsung Q700-->LG SPD7Y και πολυ πιο χαμηλη βαθμολογια για Polk.

Η χρηση θα ειναι αποκλειστικα Netflix καθολου μουσικη απλα ο χωρος ειναι σχετικα ως πολυ μεγαλος καθως η TV ειναι σε ανοιχτο σαλονι περιπου 70τμ

Καμία σχέση. Για τη Signa S4 λέμε που είναι 3.1.2, Ποιο ratings με τις 2.1 που έχει δοκιμάσει; Ό,τι νά'ναι είναι εκεί.

Ωχ δικιο εχεις my mistake ειναι Polk Signa S2. Αρα για μια ηχητικη αναβαθμιση μου με Budget max 400~450 τι θα προτεινατε;

Να παω σε Polk Signa S4 η σε Samsung Q700A η χειροτερα την LG και αργοτερα να προσθεσω 2 ηχεια satellite;

Και η Samsung παίρνει surround ηχεία.

Όπως και να έχει βελτίωση του ήχου θα πάρεις σε σχέση με την τηλεόραση, δραματική.
Απλά στις λεπτομέρειες όπως το καλύτερο δέσιμο του sub ή τη συμπεριφορά στους διαλόγους, εκεί η LG είναι υποδεέστερη.

Βέβαια, επίσης ρόλο παίζει και το ομογαλακτο του πράγματος. Ας πούμε το q symphony της samsung λειτουργεί μόνο με τηλεοράσεις της ίδιας.
Δεν θα απογοητευτείς ο,τι και να διαλέξεις πάντως.

Επί της ουσίας, ηχομπάρα με surround ηχεία, αργά ή γρήγορα γίνεται κουραστική στην καθημερινή συμβίωση. Εκείνες με αποσπώμενα και πραγματικά ασύρματα ηχεία έχουν εδώ ένα πλεονέκτημα.
Από την εμπειρία μου σου λέω ότι θα καταλήξεις μόνο με ηχομπάρα που παίζει από... εμπρός, μακροπρόθεσμα.

• Like
Reactions: Rm.Geko
Εχεις δικιο ο χωρος δυστυχως ειναι μεγαλος και τα επιπλεον ηχεια και καλωδια θα με δυσκολεψουν.

Διαβαζωντας λιγο παραπανω νομιζω σε Polk S4 πρεπει να παω μηπως ακουσω και κατι απο Dolby. Με χαλαει λιγο οτι εχει υφασμα το 2022 και θα πιανει σκονη αλλα οκ.

Επομενο θεμα προς επιλυση να βρω τροπο να σηκωσω την TV γιατο δεν υπαρχει ηχομπαρα χαμηλοτερη απο την TV οπως τα καταφερε η LG, ουτε καν οι δικες της!

Και η Samsung παίρνει surround ηχεία.

Επί της ουσίας, ηχομπάρα με surround ηχεία, αργά ή γρήγορα γίνεται κουραστική στην καθημερινή συμβίωση. Εκείνες με αποσπώμενα και πραγματικά ασύρματα ηχεία έχουν εδώ ένα πλεονέκτημα.
Από την εμπειρία μου σου λέω ότι θα καταλήξεις μόνο με ηχομπάρα που παίζει από... εμπρός, μακροπρόθεσμα.

Καλησπέρα και από εμένα.
Επειδή είμαι και εγώ στην ίδια φάση με τις ίδιες επιλογές σε ηχομπαρες + Denon s517(vs q700 πιο πολύ για τα πίσω ηχεια) αλλά για υπνοδωμάτιο.
Όταν λες κουραστική @Pleo αναφέρεσε στη συνδεσμολογια των πίσω ηχείων η στο ότι δε θα χρειάζονται τα πίσω στη μεγαλύτερη χρήση της και θα ανοίγουμε τα πίσω μόνο σε ταινίες κτλ κάτι που αργά ή γρήγορα θα κουράσει?

Σε υπνοδωμάτιο είναι ακόμα χειρότερα γιατί το κρεβάτι ακουμπάει πάντα στον τοίχο και δεν υπάρχει περίπτωση τα surround να είναι στις σωστές θέσεις.

Αυτό που λέω είναι ότι η ηχομπάρα κατά βάση είναι αυτό που λέει η... λέξη. Μια μπάρα ήχου. Όταν αλλάζει το σκηνικό και αρχίζουμε να προσθέτουμε και άλλα πράγματα, απομακρυνόμαστε από την ευκολία της. Όταν μάλιστα δεν πρόκειται να γλυτώσεις τα καλώδια στα ηχεία, τότε γιατί κοιτάς να πάρεις ηχομπάρα; Ή ανάποδα, αφού δεν πας να γλυτώσεις τα καλώδια στα ηχεία, κάνε τον κόπο και πάρε κανονικό σύστημα ήχου με κανονικά ηχεία και όχι τις πλαστικουρες που παίρνουν οι ηχομπαρες.

• Like
Reactions: Rm.Geko
Ειδα οτι παιζει πλεον και η JBL Deep Bass στα 279. Το οτι δεν εχει Dolby Atmos υποστηριξη ποσο αποτρεπτικο ειναι αραγε;

Αν εχετε καποια αλλη προταση μεχρι 500 ευρω ευπροσδεκτη

Με την JBL Bar 2.1 δεν θα έχεις καθόλου δυνατότητα να ακούσεις immersive ήχο. Όσο immersive μπορεί να προσφέρει μια ηχομπάρα δηλαδή.

Στα 599 - μια και βλέπω νέα προσθήκη στην Ελληνική αγορά - είναι η Polk από την πιο Premium σειρά της Polk Η MagniFi 2. Αυτή παίρνει optional surround ηχεία και έχει και χορταστικό subwoofer. Dolby και DTS και Chromecast και πολλαπλές εισόδους HDMI.
Έχει και Virtual 3D ήχο για immersive εμπειρία > 3D Creates virtual height channels to deliver a three-dimensional sound experience.
Περίπου στα ίδια χρήματα είναι η JBL Bar 5.1 surround. Σε αυτή δεν έχεις τη δυνατότητα για προαιρετικά surround ηχεία, έχεις μεγάλο Sub όμως και εδώ και επίσης Wi-Fi.

Πολύ πιο δυνατές ηχομπάρες αυτές οι δύο σε σχέση με τις αρχικές που κοιτούσες.

Last edited:
Thanks. Μηπως το οτι κοιταω ηχομπαρες με dolby atmos ειμαι τελικα "παγιδα" και δεν προσφερουν κατι ιδιαιτερο?

Thanks. Μηπως το οτι κοιταω ηχομπαρες με dolby atmos ειμαι τελικα "παγιδα" και δεν προσφερουν κατι ιδιαιτερο?

Όχι ακριβώς. Σε ένα βαθμό πετυχαίνουν να φτιάξουν εφέ ύψους είτε το κάνουν με upfiring drivers είτε virtual.

Αν δεν ξεφύγεις από τη λογική της ηχομπάρας - μία μπάρα ήχου εμπρός - και κοιτάξεις να είναι δυνατή (όσο γίνεται για ηχομπάρα) τότε είναι πρακτικά καλύτερη επιλογή από μια άλλη που προβάλλει πολλά features σε χαμηλή τιμή (πάρε κόσμε ασύρματα πίσω ηχεία και Dolby Atmos με upfiring και WiFi κλπ κλπ στα... 299 :p ).
Για παράδειγμα, εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορείς να ρυθμίζεις τους διαλόγους σε μια ηχομπάρα γιατί ουκ ολίγες φορές έχει τύχει περιεχόμενο με... λάθος ύψος στάθμης εκεί. Αυτό είναι κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα σε ηχομπάρα.

Επίσης σημαντικό το καλύτερο και μεγαλύτερο sub. Ούτε εδώ όμως είναι εγγυημένο ότι θα είναι σωστά δεμένο με την ηχομπάρα. Και εδώ υπάρχουν διαφορές από ηχομπάρα σε ηχομπάρα.

Βλεπω οτι αυτη που προτεινες η JBL αν δεν κανω λαθος παιζει στα 488 με αρνητικο οτι δεν εχει Dolby

Αρα νομιζω σκεφτομαι κατο τετοιο η την Polk. Η χρηση ειναι αποκλειστικα για Netflix αλλα σε μεγαλο σαλονι

Αυτή ή την Polk που έχει 3D ήχο όμως; :p

Τεστάκια...

• Like
Reactions: touristas
Διάβασε τις ηχητικές εντυπώσεις και στις δύο. Ο τύπος γενικά κάνει πολύ ακριβείς περιγραφές στο πως παίζουν οι ηχομπάρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλές, σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί.

Μετρήσεις κάνει σε ηχεία και ενισχυτές, σε ηχομπάρες δεν κάνει. Δεν το ξεφτιλίζει δηλαδή με μετρήσεις σε κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις με τον ίδιο τρόπο που μετράς άλλα πράγματα.

Επανερχομαι μετα απο (αρκετο) ψαξιμο μπας και καταληξω καπου. Διακαης ποθος ειναι η JBL 9.1 αλλα παραμενει κολλημενη στα 1000 ευρω με πολυ χαμηλη διαθεσιμοτητα.

Ζητουμενο ειναι να δημιουργησω ενα Atmos surround συστημα με max 600 ευρω. Μια επιλογη ειναι η Q700 που μου βγαινει 315 ευρω + SWA9500 στα 250 (αν τα βρω πουθενα) συνολο 565.

Η τηλεοραση ειναι LG OLED 65BBX αν υπαρχει και καμια καλη προταση σε LG soundbar για πιθανες συνεργιες