LG550 και media player

mesali175

New member
18 January 2008
7
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά στο forum.
Την τελευταία εβδομάδα έχω κυριολεκτικά οργώσει το avclub και ιδιαίτερως εκείνα τα άρθρα που αφορούν τηλεοράσεις, οι οποίες είναι μέσα στις επιλογές μου προς αγορά, και είναι οι εξής:
LG LD550 42”
LG LD450 42”
LG PJ550 42”
SAMSUNG 40” C530

Επίσης, επισκέφθηκα αρκετά καταστήματα για να δω τα εν λόγω μοντέλα επί τω έργω.
Αυτή που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν η LD 550. Τόσο σε ποιότητα εικόνας όσο και σε εμφάνιση. Η Samsung θεωρώ ότι είχε την χειρότερη εικόνα. Σε ένα περιβάλλον όπου όλες οι συσκευές προέβαλαν το ίδιο υλικό, η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε αρκετό contrast. Ήταν τόσο έντονο, ώστε η παρακολούθηση του υλικού από τα 2 μέτρα, ήταν σχεδόν αδύνατη. Ενδεχομένως να είχε λάθος ρυθμίσεις. Τα μοντέλα όμως ήταν 2 και το αποτέλεσμα στην εικόνα τους το ίδιο.
Η LJ550 είχε αρκετά καλή σχεδίαση, ωστόσο με ξένισε η οφθαλμοφανής θέαση των εικονοστοιχείων ακόμα και από τα 2,5 μέτρα. Απαράδεκτο η LG να μην περιλαμβάνει στην γκάμα της, μοντέλο plasma με fullhd panel στις 42 ίντσες. Έχω διαβάσει σε πολλά άρθρα ότι η χαμηλή ανάλυση δεν παίζει ρόλο σε αποστάσεις πάνω απο 2 μέτρα, καθώς επίσης, ότι η επιλογή ενός fullhd μοντέλου, έγκειται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους. Εγώ προσωπικά διαφωνώ. Θεωρώ ότι οι αναλύσεις τύπου 1024Χ768 είναι πισωγύρισμα. Μόνο θετικό ότι το media player είναι ξεκλειδωμένο και παίζει mkv έστω και χωρίς την υποστήριξη DTS.
Όσον αφορά την τελική μου επιλογή(LD 550), απ’όσο ξέρω, ο media player πρέπει να ξεκλειδωθεί για να αναπαράγει αρχεία hd. Εδώ ανακύπτουν πολλά ερωτηματα. Γιατι σε ένα μοντέλο που στα περισσότερα καταστήματα ξεπερνά τα 700 ευρώ, η LG θεώρησε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία πρέπει να είναι κρυφή; Πολλά μέλη εδώ στο forum με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν καταφέρει να το ξεκλειδώσουν. Γιατί κανείς πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις που ενδεχομένως παραβιάζουν την εγγύηση του προϊόντος, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε μια αρκετά σημαντική, για πολλούς λειτουργία, όπως είναι ο media player;
Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου ή άλλου μοντέλου που έθεσε τα παραπάνω ή παρόμοια ερωτήματα στην επίσημη LG, τον παρακαλώ να μας ενημερώσει σχετικά.

Συγνώμη για το μακροσκελές άρθρο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, ώστε να μας βοηθήσουν στην επιλογή προϊόντων που πραγματικά έχουμε ανάγκη και όχι προϊόντων που μας επιβάλλονται.

Ευχαριστώ​

προσωπική εμπειρία, δεν ξέρω τι έπαιζε η pj550 εκεί που την είδες αλλά για να δεις εικονοστοιχεία, πρεπει να πλησιάσεις πολυ κοντα, στα 2,5 μέτρα είναι αδύνατον. Οι περισσότερες ταινίες που κατεβάζω ειναι hd , για να δω full high πρέπει να είναι η ταινία εξαιρετική. Ξέρεις, συμβαίνει κ το ατίθετο, ενώ έχεις full high, βλέπεις απλά high και πολλές φορές ούτε κ αυτό. Προσωπικά απο την 50s20 όταν την αγόρασα ήξερα τι να περιμένω, όμως η Lg με εντυπωσίασε, super τιμή, πολύ καλή εικόνα, best value. Όσο για το media player, το έχει κλειδωμένο γιατί έχει κοινή γραμμή παραγωγής. Πχ παίρνεις της 550 εσύ με κλειδωμένο (κάποιοι που δεν ψάχνονται δεν θα το μάθουν ποτέ) και πουλάει την 560 που είναι ίδια τηλεόραση 100 ευρώ παραπάνω γιατί έχει media player.......

Last edited: