Σήμερα το απόγευμα που έκανα ακροάσεις διαπίστωσα ότι έχει μαλακώσει σημαντικά, αφού βέβαια το άφησα σε powered θύρα USB από χθες μέχρι σήμερα το απόγευμα.
Είναι σημαντικά ζεστό και με την αναπαραγωγή αρχείων 24/96 ζεσταίνεται λίγο παραπάνω, το οποίο ίσως οφείλεται και στην χρήση των HifiMan ΗΕ-500 με τα οποία κάνω απόψε τις ακροάσεις (αφού τα Sennheiser HD800 σου τρυπάνε τα τύμπανα).
Αυτό είναι θετικό για την ηχητική ποιότητα του dac ότι τώρα έχει συμμορφωθεί αρκετά, αλλά και πάλι έχει αυτή την λαμπράδα αν και αρκετά μειωμένη.
Όσο εντυπωσιακή είναι η σκηνή ή λεπτομέρεια και τα δυναμικά άλλο τόσο ενόχληση μου δίνει με την ψηφιακίλα.
Ένα προϊόν καταλήγω αμφιλεγόμενο, το οποίο παρά το γεγονός ότι παίζει καλά δεν με ενθουσίασε.
Μεγάλο πρόβλημα βρίσκω το γεγονός ότι θέλει αρκετό ζέσταμα πριν αποδώσει καλύτερα και αυτό είναι μειονέκτημα αν το μεταφέρουμε (είναι φορητό DAC/AMP άλλωστε) συχνά, ο χρόνος να έρθει σε σωστή θερμοκρασία και τονική ισορροπία.
Εάν κάποιος σκέπτεται να το παραγγείλει να έχει υπόψιν του ότι θα ταιριάξει με λιγότερο λαμπρά ακουστικά θα τολμούσα να πω καλύτερα με ακουστικά που είναι εμφανώς ρολαρισμένα, εκεί μπορεί να δώσει λίγη ενέργεια παραπάνω και μα ταιριάξει καλύτερα.
Επίσης καλύτερο είναι αν το χρησιμοποιείτε μόνιμα σε θύρα powered οπότε θα είναι μόνιμα σε κατάσταση ισορροπίας.
Αν έχετε αποκαλυπτικά ακουστικά τύπου Sennheiser HD800 (ή έχετε σκοπό να το συνδυάσετε με μίνι monitor ή αποκαλυπτικό σύστημα) απλά μην το αγοράσετε δεν ταιριάζει καθόλου θα κουράσει πολύ.
Το πρόβλημα με τα DSD οφείλεται σε κάποιο μπέρδεμα με κάποιο από τα υπόλοιπα DAC που έχω, και μάλλον θέλει clean install το οποίο δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω για να δω πως ακούγεται με αυτά τα αρχεία.
Over and Out!