Lightroom σε MacBook και PC

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Εχω το εξης θεμα.

Για να με βλεπουν λιγο τα παιδια μου, χρειαζομαι ενα λαπτοπ, για να δουλευω απο το σπιτι καποια πιο μικρα project στο Lightroom.
Ο βασικος υπολογιστης μου ειναι PC Windows7.
Κοιταζω τα Macbook retina λογω οθονης.

Η σκεψη μου ειναι να παιρνω το φακελο με τα RAW αρχεια, το Catalog και τα previews σε υποφακελους, να τα ριχνω στο PC και να συνεχιζω εκει.
Γινεται αυτο με απλη αντιγραφη, θελει καποιο τρικ η απλα δεν γινεται?

Να παρω ενα τετοιο να ξεμπερδευω http://www.mobiletechreview.com/notebooks/Sony-Vaio-Pro-13.htm . Εχει και καλυτερη οθονη λενε...

Το catalog μαζί με τα previews μπορείς να το μεταφέρεις όπου θέλεις χωρις πρόβλημα. Σε σχετικό tutorial το βάζουν μάλιστα και στο σύννεφο, οπότε δε χρειάζεται να κάνεις κάτι, αφού είναι συγχρονισμένο και διαθέσιμο απ όλους τους υπολογιστές σου! Σχετικά με τα ίδια τα raw, πλέον με τη χρήση των smart previews, από την έκδοση 5, νομίζω δεν χρειάζεται να τα μεταφέρεις και στο λαπτοπ (αρκεί να μη θέλεις να τα δουλέψεις εκτός LR, π.χ. στο photoshop).

Άρα μια πρόταση για workflow είναι η εξης:
1. Import στο σταθερό pc και δημιουργία smart previews
2. Copy του catalog και των previews στο laptop
3. Develop στο laptop
4. Ξανά copy μόνο του catalog στο pc.

Η μεταφορα θα γινεται μια φορα μετα το τελος της επεξεργασιας. Δεν με ενδιαφερει δηλαδη ο συγχρονισμος, τουλαχιστον προς το παρον. Το εχω δοκιμασει στο ipad και δεν ειναι για τη χρηση που θελω...

Καποια project πρεπει να τα δουλευω μονο σπιτι και οταν τελειωνω να τα ριχνω σε ενα δισκο και να τα πηγαινω στο γραφειο για backup και δουλειες που γινονται στα jpg με αλλα προγραμματα (slideshow, εγγραφη DVD κτλ).
Η αν ειμαι ταξιδι, να μπορω να κανω το import και την πολλη δουλεια στο λαπτοπ η καποια λιγα εξπορτ για αμεση καταναλωση. Και φυσικα η δουλεια να μη χανεται αλλα να μπορω να την συνεχισω στο PC.

Εφοσον δεν υπαρχουν θεματα συμβατοτητας, θα το προχωρησω μαλλον. Αν και μετα το ipad ειχα υποσχεθει οτι δε θα τους ξαναδωσω ουτε ευρω...

Μια ακόμα πιο απλή λύση είναι να διαλέξεις το folder ή τις φωτογραφίες που θέλεις, και να εκτελεσεις την εντολή File / Export as catalog. Θα ακολουθήσει ένα πλαίσιο διαλόγου στο οποίο θα του πεις να τα στείλει σε ένα στικάκι, και να συμπεριλάβει και τα original αρχεία.

11a.jpg

Θα πας στη δουλειά σου, θα ανοίξεις κατευθείαν από το στικάκι αυτόν τον μικρό κατάλογο, θα τα δουλέψεις, θα γυρίσεις σπίτι και θα εκτελέσεις την εντολή File / Import from another catalog και όλα θα πάνε στη θέση τους. Ούτε διπλά αρχεία, ούτε συγχρονισμός ούτε τίποτα. :-)

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Μεχρι τωρα ολα μια χαρα, μονο ενα θεμα εχω.
Τα sliders για τις ρυθμισεις εχω συνηθισει απο τα windows να παταω πανω και να αλλαζω ρυθμιση με το ροδακι, βηματικα.
Εδω δεν γινεται. Υπαρχει καποια ρυθμιση?