Λίγη βοήθεια για HDMI καλώδια...

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Επειδή σιγά σιγά ολοκληρώνω τις αγορές μου, πρέπει να τελειώνω και με το θέμα των καλωδίων, διαφορετικά δεν πρόκειται να δούμε τίποτα! :damnyou:
Για να μην σας κουράζω, χρειάζομαι:

- 3 καλώδια HDMI (2m or 3m - 1080p)
- 1 καλώδιο HDMI (5m - 1080p)
- 1 καλώδιο HDMI (12-15m - 1080p)

Διαβάσα πολλά threads που μιλάνε τα περισσότερα παιδιά για τα SUPRA. Αλλοι λένε για κάποια πιο φθηνά ότι κλειδώνουν κι εκείνα κανονικά στα 1080p. Θα ήθελα να μου προτείνετε μάρκες ή κάποια links που γνωρίζετε ότι δουλεύουν απροβλημάτιστα στα 1080p. Να σημειώσω ότι όλα τα καλώδια θα περάσουν μέσα από τον ενισχυτή μου (ONKYO TX-NR905 - 2 HDMI out) ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει εικόνα σε προβολέα και σε τηλεόραση.

Για βοηθήστε λίγο βρε παιδιά...:grinning-smiley-043

Για τα μικρα μεγεθη καλωδιων ο,τι και να παρεις ΔΕΝ θα εχεις προβλημα....

Για το 5 μετρο και το 12μετρο προτίμησε SUPRA για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... ΔΕΝ ειναι καθολου ακριβα σε σχεση με την ποιοτητα τους και ειναι καλωδια που θα τα εχεις μια ζωη αν τα προσεξεις, με τριπλη θωρακιση και επιχρυσους ακροδεκτες 24 καρατιων....

Διονύση, όταν λες φθηνά, εννοείς ότι ακόμα και αυτά τα καλώδια που γράφουν πάνω στα κουτιά τους ότι είναι μέχρι 1080i, μπορούν ακόμα κι αυτά να δώσουν 1080p???

Πάρε Supra να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Εγώ πήρα το 10μετρο 100ευρώ που δεν είναι και εξωφρενικά ακριβό σε σχέση με άλλα "επώνυμα" καλώδια.

Τα πιο μικρά μεγέθη είναι φθηνότερα.

Πανο όπως σου έλεγα και εχτές θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά για Supra

Από τις καλύτερες σχετικά προσιτές ποιοτικές επιλογές...

Απλά να τονισω ότι τα SUPRA δινουν και πιστοποιηση πανω στο κουτι ότι ΜΕΧΡΙ και τα 12 μετρα κλειδωνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στα 1080p, ενώ απο 15 μετρα και πανω είναι ΜΕΧΡΙ 720p/1080i...

Επίσης , τα μικρά μεγέθη (απο 1 μετρο μέχρι και 6 μέτρα) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ 1.3 :2thumb22sup:

Τα πιο μεγαλα ειναι 1.2b

Εχω 5 καλωδια SUPRA σπιτι μου και ΟΛΑ ειναι ΑΨΟΓΑ!!! (2 διμετρα, 1 εξαμετρο, 1 οκταμετρο και 1 δωδεκαμετρο)

Τα συνιστω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! :ernaehrung004:

Tα φτηνα δεν παει να γραφουν οτι θελουν,
μεχρι τρια μετρα ολα δειχνουν καλα
απο εκει και πανω τα φτηνα μπορει να παιξουν, αλλα μπορει να μην παρεις και εικονα.

αν δεν παρεις εικονα απο το σεπρα δεν θα παρεις και απο τα αλλα επωνυμα καλωδια, μετα τα 8 μετρα μπορει να συμβει και αυτο ειδικα αν εχεις και κανενα 4 σε 2. Γι αυτο αγορασε με δυνατοτητα επιστροφης η δανεισου.

Γνωμη μου, παρε φτηνο (εννοω noname, πραγματικα φτηνο!) σε καθε κατηγορια και δοκιμασε, αρκει να εχεις την δυνατοτητα επιστροφης. Λογικα τα 3 μετρα, 5μετρα κλπ που θες θα παιξουν ανετα, ε και αμα το 12αρι στραβωσει παιρνεις ενα λιγο πιο ακριβο ΜΟΝΟ για εκει. Αν και πιστευω οτι ειναι απλα θεμα τυχης με τα φτηνα, μπορει να μη σου παιξει και να το αλλαξεις με ιδιο και να παιξει. Εγω με 10μετρο των 28 ευρω ειμαι κατευχαριστημενος σε 1080p60 και δε πιστευω κανεναν που μου λεει οτι με ακριβοτερο θα εχω καλυτερη εικονα σε ΨΗΦΙΑΚΟ σημα. Αν εχεις τη δυνατοτητα δοκιμασε 2-3 φτηνα 12μετρα και αν δε κατσει κανενα, παρε ενα λιγο πιο ακριβο και τελειωσες,

Επειδή σιγά σιγά ολοκληρώνω τις αγορές μου, πρέπει να τελειώνω και με το θέμα των καλωδίων, διαφορετικά δεν πρόκειται να δούμε τίποτα! :damnyou:
Για να μην σας κουράζω, χρειάζομαι:

- 3 καλώδια HDMI (2m or 3m - 1080p)
- 1 καλώδιο HDMI (5m - 1080p)
- 1 καλώδιο HDMI (12-15m - 1080p)

Διαβάσα πολλά threads που μιλάνε τα περισσότερα παιδιά για τα SUPRA. Αλλοι λένε για κάποια πιο φθηνά ότι κλειδώνουν κι εκείνα κανονικά στα 1080p. Θα ήθελα να μου προτείνετε μάρκες ή κάποια links που γνωρίζετε ότι δουλεύουν απροβλημάτιστα στα 1080p. Να σημειώσω ότι όλα τα καλώδια θα περάσουν μέσα από τον ενισχυτή μου (ONKYO TX-NR905 - 2 HDMI out) ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει εικόνα σε προβολέα και σε τηλεόραση.

Για βοηθήστε λίγο βρε παιδιά...:grinning-smiley-043

atlona 1.3b. Εχω τα 15μ και κλειδώνουν άνετα σε 1080Ρ. Κλειδώνουν μέχρι και 60μ. ( το είδα στην έκθεση)
Μπορείς να τα βρείς στην ΟΝΑR σε διάφορα μήκη. Βγαίνουν επίσης και σε πλακέ και θωρακισμένα. Εξαιρετική λύση κατά την γνώμη μου.

βοηθήστε!! πρέπει άμεσα να περάσω HDMI (προβολέας-ενισχυτής) στην οροφή πριν μπει η γυψοσανίδα. Προς την μεριά του προβολέα, ποιά άκρη του καλωδίου θα περάσει? Eχει κάποια σήμανση το καλώδιο ή θα τα μπερδέψω και θα μπούν ανάποδα?
Επίσης, έχει νόημα να περάσω και ένα VGA καλώδιο (παρουσιάσεις σε PC) και αν ναι να είναι αρσενικό/αρσενικό ή αρσενικό/θηλυκό? Ή μήπως να βρω κάρτα γραφικών με είσοδο HDMI και να συνδέσω το PC με τον ενισχυτή με HDMI?

Το καλώδιο HDMI δεν έχει φορά, εκτός μερικών συγκεκριμένων καλωδίων τα οποία έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή / EQ, τα οποία έχουν σαφέστατη σήμανση για το ποιο άκρο συνδέεται που. Οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Όσο για το καλώδιο VGA, δεν νομίζω να έχει πια νόημα για περιβάλλον home cinema. Αν η αίθουσα θα είναι και παρουσιάσεων ίσως έχει κάποιο νόημα, αν και ακόμα και τα laptops σιγά σιγά αποκτούν έξοδο DVI/HDMI.

Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών με έξοδο DVI συνδέεται με τον ενισχυτή σου, αρκεί να βάλεις ένα αντάπτορα DVI σε HDMI. Για μεταφορά εικόνας, πάντα. Αν θέλεις και ήχο από το ίδιο HDMI καλώδιο το πράγμα περιπλέκεται λίγο.