Λίγη βοήθεια για το νέο;

Ο λόγος αγοράς προβολέα 1080p είναι περισσότερο η overall εικόνα του, και λιγότερο η αυξημένη ανάλυση.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα 720p panels έχουν σταματήσει να εξελίσσονται εδώ και χρόνια.

Δηλαδη φιλε Δημητρη εαν βαλουμε ενα blue ray disk και το προβαλουμε σε ενα 720 και σε ενα 1080 δεν θα δουμε διαφορα στην ευκρεινια? Παιρνουμε εως παραδειγμα μια οθονη 100" και αποσταση θεασης τα 3 μετρα.

Αν έχουμε πολύ καλό transfer, και σε άμεση αντιπαραβολή των δύο (δύο προβολείς και δύο πανιά δίπλα-δίπλα) σε αυτές τις ίντσες και από αυτή τη (σχετικά μικρή) απόσταση θέασης, μάλλον θα φανεί διαφορά και στην ευκρίνεια.

Αν έχουμε πολύ καλό transfer, και σε άμεση αντιπαραβολή των δύο (δύο προβολείς και δύο πανιά δίπλα-δίπλα) σε αυτές τις ίντσες και από αυτή τη (σχετικά μικρή) απόσταση θέασης, μάλλον θα φανεί διαφορά και στην ευκρίνεια.

Μαλλον???
Εγω παντως οταν περασα απο 720 σε προβολι 1080 νομιζα πως αγορασα διαστημοπλοιο!!!:flipout:

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα - θα πρέπει να γίνει η σύγκριση ceteris paribus...

Ειχα τον TW700 για 2 χρονια και πιστευω οτι ειναι ενα τίμιο μηχανακι
Οσον αφορα τα Blu ray και το HD, πιστευω οτι ειναι ακομα πολυ νωρις.
Τι HD να δεις οταν υπαρχουν 20 τιτλοι ολοι κι ολοι ?
Οταν γεμισουν τα video club με blu ray τοτε το ξανασυζητάμε.

Ναι, αλλά το λες αυτό έχοντας στο μυαλό σου την overall εικόνα του νέου προβολέα.

Είσαι σίγουρος ότι είδες διαφορά συγκεκριμένα στην ευκρίνεια;

Αυτο ελειπε να μην εβλεπα. Ειναι το ιδιο 1280Χ720=921600 pixels σε συγκριση με 1920Χ1080=2073600 pixels και μαλιστα σε μια οθονη 100" με αποσταση προβολης max. 3 μετρα? Θα βλεπεις το ιδιο πλεγμα? Δεν μιλαω για κοντραστ μονο. Βεβαια στην εικονα μιας ταινιας οπου επικρατει η "κινηση" μπορει να μην δινεις βαση, αλλα σε συγκριτικο με pause εικονας, σιγουρα ναι.

Φιλικα Παναγιωτης

Καλημέρα και καλή εβδομάδα άπαντες...

Μια που (με αρκετή καθυστέρηση) είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω (ΟΚ, ίσως μετά τις διακοπές), ήθελα να ρωτήσω: έχει βγεί μήπως κάτι άλλο αντίστοιχο ή καλύτερο του Χ9 ή να προχωρήσω; :)

Ευχαριστώ,
Θ

Φίλε πάρε ότι σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου, αλλιώς κάνε υπομονή είτε να πέσουν οι 1080 ή να μαζέψεις τα απαιτούμενα φράγκα. Πριν λίγους μήνες απέκτησα τον Optoma HD65 και είδα το φως το αληθινό σε σύγκριση με την 32άρα TV μου. Αν μπορούσα να πάω παραπάνω πιθανώς να ήταν καλύτερα αλλά δεν έχω μετανιώσει καθόλου.

Νομίζω θα περιμένω αρκετά για full HD, οπότε το αφήνω προς το παρόν :)

Ευχαριστώ για την πρόταση του Optoma, δεν τον είχα δει... θα πρέπει να τον ψάξω!