Λίγη βοήθεια και από εδώ παρακαλώ

prozac

New member
2 April 2008
42
Καλημέρα σε όλους...

Ψάχνω εδώ και καιρό για τηλεόραση, έχω διαβάσει πολλά στο ίντερνετ, αλλά μάλλον τα έχω κάνει χειρότερα (εκ του αποτελέσματος, αφού δεν έχω καταφέρει να αγοράσω)... μιλάμε για άρρωστη κατάσταση...

'Οποιος μπορεί γράφει κάποια γνώμη... θα προσπαθήσω να συνοψίσω κάποια στοιχεία... καταρχάς, η τιβι θα χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο, το οποίο θα παίζει το ρόλο καθιστικού... η απόσταση θέασης θα είναι 3-3,5 μέτρα... ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ως τι θα χρησιμοποιηθεί η τιβι αργότερα (σε 1-2 χρόνια), ως τιβι σαλονιού ή υπνοδωματίου... αν πάει σε σαλόνι υπάρχουν 2 επιλογές: ή σε έναν ήδη διαμορφωμένο χώρο (μήκος 1 μέτρο ακριβώς, χτισμένο δεξιά και αριστερά) ή σε χώρο χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς διαστάσεων... αλλίως θα μείνει στον ίδιο χώρο που θα χρησιμοποιηθεί ως υπνοδωμάτιο... σε κάθε περίπτωση η απόσταση θέασης θα είναι παρόμοια νομίζω...

Θα χρησιμοποιείται καταρχάς για θέαση συμβατικών καναλιών, NOVA, PS3, DVD, avi αρχεία από υπολογιστή... δηλαδή για πολλά μάλλον...

Μάλλον τείνω προς 37αρα ή 40αρα... είχα σχεδόν καταλήξει στην Toshiba 40ZF355DG, αλλά κιότεψα (διάβαζα και τα σχόλια για το backlight bleeding και με απέτρεψαν από το να κάνω το βήμα)!!! Τώρα βγαίνουν και καινούρια μοντέλα από όλες τις εταιρείες και την έχω πατήσει για τα καλά...

Για μπάτζετ δεν έχω αποφασίσει επίσης... αν κάτι είναι κλάσεις ανώτερο από κάτι άλλο, θα δώσω λίγο παραπάνω... τα 1800κάτι της Toshiba φαντάζουν πάντως ως ταβάνι, δεδομένης και της αγοράς PS3, το οποίο σημάινει, άλλο ένα 500αρι...

Τι να πω... μάλλον δε χρειάζομαι τιβι, αλλά ψυχολόγο!!!

Αυτά τα λίγα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Γεια χαρα

Στα 3.5 μετρα ξεχνα την 37αρα , υπερβολικα μικρη ,ενω και μια 40-42" θα ειναι οριακη.

Προτιμησε κατι τετοιο...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1023225
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1105701
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1034464

To backlight bleeding δεν ειναι κατι το τρομακτικο , ολες οι LCD τηλεορασεις (και μονιτορ) εχουν ως ενα βαθμο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επηρρεαζει την θεαση. Οποτε αν παρολα αυτα επιμενεις στo "μικρo" μεγεθος (40") τοτε η 40ZF355 ειναι πολυ καλη επιλογη.

Prozac ονομα και πραμα μεγαλε :flipout::flipout:
Εσυ δεν θες τιβι αλλα μελοντολογο με τα τοσα σεναρια που ειναι ενδυναμη να εξελιχθουν.
Κατι πρεπει να αποκλεισης εκ των πραγματων αλλοιως θα ανεβεις και σε πιο βαρεια χαπια στο μελλον.
Εγω τι θα κανα ? Θα επαιρνα τωρα μια τιβι για να την βαλω σιγουρα στην κρεβατοκαμαρα και οταν με το καλο ηθελα του σαλονιου θα διαλεγα εκεινη την εποχη μ εκεινα τα δεδομενα .
Οποτε παρε μια 40αρα να κανεις την δουλεια σου και να ξεκ@βλωσεις και τοτε βλεπεις .
Κοιτα καμμια XF η ΖF που ειναι σε μεγεθος 37αρας εξωτερικα για να μην σε πρηζει κι η κυρα οτι που να τι βαλουμε στο υπνοδωματιο μεγαλη ειναι κ.λ.π. και οταν με το καλο βγεις απο το δωματιο και πας και στο υπολοιπο σπιτι το ξαναβλεπεις .

Τιp : μπορεις να αλλαξεις και αρχιτεκτονα ................που σου αφηνει 1 μετρο χωρο για τηλεοραση το 2010 !!!.:BDBDG54:

Εδω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μακάρι όλοι να ήταν σαν και εσένα.
Η Samsung 40A656 είναι μονόδρομος.

Περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση και πολλές φωτογραφίες.

:worshippy: lol
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια (Έγραψες ότι ήθελα να διαβάσω και ας μην ξεκίνησα το τοπικ)-bye-

Είσαι σίγουρος πως η Α656 θα είναι ανώτερη της ZF355 ?

H αληθεια ειναι οτι με αυτα που διαβαζω μεχρι τωρα κι εγω δεν θα επαιρνα και ορκο επ αυτου.
Το CNET παλι λεει για τα 100ΗΖ και οτι καλο ειναι να ειναι σε Low mode και κλεινη το τεστ δινοντας σαν πιο ολραουντ αλτερνατιβ την PX80 .
Αμα την χεριασει ο Μανωλης και ο Εγγλεζος θα ξερουμε περισοτερα επισης επειδη θα πουλησει αρκετα θα μαθουμε γρηγορα για παιδικες αρωστειες οπως ιλαρα στα 100ΗΖ , μαγουλαδες στο πανελ , καιρικη κατασταση κ.λ.π.

Λοιπόν, καταρχάς, να ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν με τον πόνο μου...

smoothbore... πίστεψέ με... κάποια στιγμή θα πέσω στα βαριά έτσι που πάω... πάντως και εγώ προς τη μελλοντική χρησιμοποίηση της τιβι την βλέπω να πάει για υπνοδωμάτιο με κάτι μεγαλύτερο και πιο up to date για το σαλόνι στο μέλλον και γι' αυτό ισως οι προτεινόμενες του Rivers μου φαντάζουν μεγάλες... όσο για τον αρχιτέκτονα, ο χώρος που άφησε ήταν πίσω στις αρχές των 90ς, οπότε δεν μπορώ να τον κακολογήσω!

Από εκεί και έπειτα, ο "μονόδρομος" του mezzanine είναι μία από τις τηλεοράσεις που μου έχουν μπει στο μάτι. Πιστεύω ότι είμαι μεταξύ των:

1) Toshiba 40zf355dg
2) Samsung 40A656
3) Panasonic 37LZD85
4) Samsung 37A656
5) LG 37LG5000
6) LG 37LG6000

Η Panasonic μπήκε στο μυαλό μου, γιατί είδα live το προηγούμενο μοντέλο και εντυπωσιάστηκα, παρά το μικρό contrast σε σχέση με άλλες.

Οι LG δείχνουν από πλευράς χαρακτηριστικών σχεδόν πλήρεις (εκτός των 100Hz)... αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα ποια η ουσιαστική διαφορά των 2 μοντέλων (μία USB θύρα στην 6000, που ίσως παίζει από εκεί αρχεία μπορεί να είναι το κλειδί, πέρα κάποιων ελάχιστα σημαντικών)...

Η 37αρα με τη 40αρα Samsung έχουν διαφορετικό πάνελ μάλλον, ε;

Το θέμα είναι πώς θα μειωθούν κι άλλο οι επιλογές, μέχρι να μείνει η ΜΙΑ!!!!

Last edited:
Χμμμ... ίσως έχεις δίκιο (για το ότι οι 40αρες είναι 2)... απλώς μετά πολλών κόπων και βασάνων είχα πλησιάσει προς την Toshiba, αλλά μετά άρχισαν να φτάνουν τα νέα μοντέλα των εταιρειών και εκεί άρχισε να μου σαλεύει... ωστόσο, είναι πραγματικά τόσο λίγες οι 37'' (μιλάμε για άνθρωπο που έχει εμπειρία μόνο από CRT)???

Πραγματικά αντί να απολαμβάνω την επιλογή, την έχω καταντήσει μαρτύριο...

Aυτες οι δυο ειναι οι καλυτερες επιλογες.

Αν σου αρεσει το clear panel της Samsung παρε αυτην , αν οχι παρε την Toshiba, ειναι απλο.:ernaehrung004:

Aυτες οι δυο ειναι οι καλυτερες επιλογες.

Αν σου αρεσει το clear panel της Samsung παρε αυτην , αν οχι παρε την Toshiba, ειναι απλο.:ernaehrung004:

Θα συμφωνησω πληρως με τον Rivers...
Με το που ειδα τις καινουριες Σαμυ μετανοιωσα για την αγορα της F ,λογω χαρακτηριστικων και τιμων των νεων μοντελων..Και ολα αυτα 10 μερες αφου την παρελαβα!!!:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Εγω παντος αν δεν κανω λαθος σου ειχα μιλησει για το
rexona.jpg

Εγω παντος αν δεν κανω λαθος σου ειχα μιλησει για το
rexona.jpg

Το ξερω οτι βγαινουν συνεχως καινουρια μοντελα αλλα δεν περιμενα να γινει αλλαγη 10 μερες απο την αγορα...
Οσο για το ρεχονα δεν το επιασα mate!!

Οταν μυριζουν οι μασχαλες σου τοτε............καποιος σου μιλαει για το Rexona ετσι λεει η διαφημηση την οποια μαλλον δεν εχεις δει ποτε λογο ηλικιας.
Ετσι και γω ελεγα εδω και καποιο καιρο οτι η F στην τιμη που την πουλανε εδω ειναι καθαρη κερδοσκοπια ............ αρα μυριζει η δουλεια και τοτε καποιος μας μιλαει για το Rexona -bye-

Ηρθε η ωρα το λοιπον ο περιφημος αντικαταστατης της F να κανει και φθηνοτερα και το πιο πιθανον να παιζει και καλυτερα ..........
Αλλα πολλοι εδω μου ελεγαν αλλο Ελλαδα αλλο Ευρωπη και μπλα μπλα μπλα και σε λιγο καιρο θα παψουν να μπαινουν και στο ιντερνετ μην δουνα καμμια F να πουλιετε 1350 ευρω και παθουν κανενα εγκεφαλικο που εδωσαν 1800+ ενα μηνα πριν.

Κανε λιγο υπομονη. Στα τελη Μαιου (και εν οψει euro) θα εχεις περισσοτερες επιλογες για να διαλεξεις απο νεα μοντελα. Εισαι σιγουρος για τις 40 ιντσες σε 3,5 μετρα;

Κανε λιγο υπομονη. Στα τελη Μαιου (και εν οψει euro) θα εχεις περισσοτερες επιλογες για να διαλεξεις απο νεα μοντελα. Εισαι σιγουρος για τις 40 ιντσες σε 3,5 μετρα;

Τόση υπομονή που έχω κάνει... θα με ζήλευε και ο Ιώβ!...

Απλώς το ψάχνω πολύ καιρό και νομίζω ότι πρέπει να ξεμπερδεύω επιτέλους με την αγορά της τιβι...

Ποια η δική σου γνώμη για 40'' στα 3,5μ;