Λίγη βοήθεια παρακαλώ...

Nimrod7

New member
21 July 2006
3
Καλησπέρα,

Εχω ενα μηχάνημα, που εκτελεί χρέη downloading, και σκέφτομαι να το μετατρέψω σε HTPC.

Το μηχάνημα έχει:

Mobo: ASROCK 775i65G -
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775I65G

CPU: Intel E2180 2Ghz

Ram: 512

Graphics: Gforce 6200 με 256Mb.

Όχι οτι καταλληλότερο φαντάζομαι για 1080p που το θέλω!

Σκεφτομαι να αλλαξω κάρτα γραφικών, και να αυξήσω τη μνήμη στα 2GB.

Το ερώτηματα μου είναι:

1. Ποιά κάρτα γραφικών;

2. Είναι αρκετο το bandwidth του AGP 8χ για προβολή 1080p;

3. Η CPU φτάνει;

4. Tι γίνεται με τον ήχο; Το Mobo λέει οτι έχει onboard 5.1 αρκεί αυτό; Θέλω audio over HDMI.

Ο σκοπός μου είναι να παίζει 1080p χωρίς προβλήματα, τίποτε άλλο. Αν κρίνετε οτι πρέπει να αλλάξω mobo η cpu προκειμένου να κάνω τη δουλειά μου θα το κάνω και αυτό.

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Ευχαριστώ!
Βασίλης.

Γενικά υπάρχουν κάποιες κάρτες απο την ΑΤΙ για AGP, αλλά είναι λίγο πιο προβληματικές από τις pci-e. (Νομίζω ότι είναι θέμα οδηγών, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Ίσως δεν αξίζει...

Αρχικά, προτείνω να αναφέρεις τι εννοείς με το HTPC. Αν θες αναπαραγωγή bluray ή συμβατών mkv (που νομίζω δεν είναι πολλά, αλλά ίσως είναι περισσότερα στο μέλλον), τότε ίσως με μια κάρτα γραφικών της ΑΤΙ (3650, 3850, 3870 ή την νέα σειρά 4000 που έρχεται σε κανένα μήνα...) ίσως κάνεις δουλειά. Για τα υπόλοιπα όμως θες δυνατό επεξεργαστή και μια πιο φρέσκια μητρική (δυστυχώς).

Εγώ σαν πιο οικονομική λύση θα πρότεινα μια μητρική με 780G (AMD) και έναν διπύρηνο AMD 5600+. Μαζί με 2-4GB DDR2.
Ή εναλλακτικά μια μητρική Ιντελ (με P35 ή ακόμα πιο νέο chipset, G35, X38/48), έναν καλό διπύρηνο ιντελ και μια καλή κάρτα ΑΤΙ.

Βασίλη καιρό έχουμε να τα πούμε... :ernaehrung004:

Όπως σωστά ειπώθηκε, τι "1080" θες να βλέπεις? mkv ή ΒluRay?
Για mkv θες cpu power, αν και γίνονται προσπάθειες για hardware επιτάχυνση κάποιων ειδικά φτιαγμένων αρχείων, από την gpu. Ομως είναι ακόμα πολύ πρώιμη η φάση. Πόσα είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις? Η φτηνότερη σου επιλογή μάλλον, είναι να κρατήσεις τον 2180, να τον υπερχρονίσεις, και να τον συνδιάσεις με κάποια από τις επερχόμενες μητρικές με το G45, και 2GB μνήμης... Δίσκους spare έχεις να φανταστώ...

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Λυκούργο! :)

Λοιπόν το θέλω για mkv για την ώρα. Αργότερα ίσως του φυτέψω και ενα blu ray....

Βασίκα ήθελα να την βγάλω με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Αργότερα οταν ήμουν άνετος να έφτιαχνα ενα HTPC της προκοπής, αλλά αν μου λέτε θέλω mobo, κάρτα γραφικών, cpu κλπ μάλλον πρέπει να το κάνω μια και καλή τώρα.

Ερωτήματα:

- Όλες οι ATI 3xxx έχουν HDMI αντάπτορες; Στο e-shop π.χ. δεν λέει τι περιλαμβάνει το πακέτο...

- Με τον ήχο δεν είπατε τι να κάνω; Τι χρειάζεται για να περνάει απο το HDMI της γραφικών;

- CPU φτάνει ενα E8400 για mkv 1080p ακόμη και με high bit rate;
(βασικά τώρα παίζω με ενα macbook pro 2.2Ghz και πάει μια χαρά...)

Ευχαριστώ!

o 2180 σηκώνει τρελό overclocking.. Βάλε και 2gb μνήμη και θα είσαι οκ πιστεύω..

Βασίκα ήθελα να την βγάλω με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Αργότερα οταν ήμουν άνετος να έφτιαχνα ενα HTPC της προκοπής, αλλά αν μου λέτε θέλω mobo, κάρτα γραφικών, cpu κλπ μάλλον πρέπει να το κάνω μια και καλή τώρα.

Mα με γνώμονα το χαμηλότερο κόστος, έγινε η πρόταση μου... η Μ/Β που έχεις έχει πολλές δεσμεύσεις: AGP, παλιές μνήμες DDR που δεν αξίζει να αγοράσεις (είναι ακριβότερες από τις τωρινές! Στο 1GB, ξεκινάνε από 28 σχεδόν, ενώ οι DDR2 από 17 ). Οπότε πρότινα ένα από τα επερχόμενα Μ/Β με το G45, που εχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με δυνατότητα h/a σε μπλουρέι για όταν πάρεις... Και για την ώρα, ανέβασμα στον 2180 που ήδη έχεις... Εχω διαβάσει και εγώ ότι ανεβαίνει καλά, και λογικά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα mkv... Αν εχει κάποιος 2180 ας το επιβεβαιώσει...

Για ήχο δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα, είμαι των απλών s/pdif και του nvidia στρατοπέδου... -bye-