Λιγο απο ολα

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,011
καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα γι αυτους που δεν βαριουνται να βοηθησουν :flipout:

Διαβασα αρκετα πραγματα κατα καιρους απλα εχω καποιες αποριες και βαση την μικρη μου εμπειρια σας παραθετω τα επομενα ερωτηματα.με ενδιαφερει κυριως να αυξησω οσο μπορω περισσοτερο την ποιοτητα που ακουω μουσικη μιας και διαπιστωσα προσφατα οτι τελικα ακουω χαλια μαυρα μουσικη και εφοσον αποφασισα να το κανω θέλω να δωσω εμφαση και στις λεπτομεριες ! ! ! φτιαχνω εναν χωρο για να ηρεμω οποτε θελω να παρω οσο το δυνατο το καλυτερο αποτελεσμα.

1)ξεκιναω με το συστημα μου για να μου πειτε πως το βλεπετε.εχω ενα λαπτοπ hp,και ενα σταθερο με asus p5q3,8gb ram,εναν ssd 30gb και 2 απλους 500 και 1tb,καρτα ηχου creative x fi,τροφοδοτικο seasonic ss 650ht active pfc f3 και μια εξωτερικη καρτα ηχου που την βαζω στο λαπτοπ creative x fi hd και ηχεια κρκ τα 6αρια.και καποιες αποριες και εδω...

α) διαβασα καπου οτι αμα παιζεις μουσικη απο τον σκληρο εχεις φορυβους...κατα ποσο ισχύει?!να προτιμήσω να παιζω μουσικη απο τον ssd?!για λόγους πρακτικους ήθελα να παιζω μουσικη απο εξωτερικο δισκο ωστε να τα μεταφερω...θα χασω σε ποιοτητα?!
β) με πιο συστημα απο τα 2 να προτιμω να παιζω μοουσικη?!ή δεν εχει και τοση σημασια?!
γ) μου δινετε η ανταλλαγη ηχειων με yamaha hs7.στα ιδια ακριβως κομματια (εντεχνα,ροκ) τα ακουσα να παιζουν πιο μελωδικα.με το ιδιο προγραμμα και eq flat.έχει αλλος ανάλογη εμπειρια να με βοηθήσει;!αντιθετα σε beat,rap,dance τα κρκ παιζαν πιο καλα. τι μου προτεινεται να κανω;απλα με απασχολει και το γεγονος οτι τρυπα εχουν στην πισω μερια και απο αυτα που διαβασα τετοιου ειδους ηχεια πρεπει να ειναι κοντα σε τοιχο.

2)ενα μεγαλο θεμα για ολους μας πιστευω ειναι η ποιοτητα της μουσικης που εχουμε.Εαν ειναι wav,mp3,flac e.t.c.καλα ως εδω αλλα τα πραγματα τουλαχιστον για μενα δεν ειναι τοσο απλα.kbs,khz,hz,φορυβος,συμπιεση. Δοκιμασα με ενα προγραμμα(spek) τι ποιοτητα κομματια εχω και απογοητευτικα:guitarist:. Τα κομματια μου τα πιο 'καλα' ηταν mp3 σε 320kb/s,44100hz πλην ομως ως τα 15hz. Εψαξα και βρηκα ενα κομματι σε καλη ποιοτητα παλι mp3.320kb/s 44100hz 20hz και εβαλα να παιξει μια το ενα μια το αλλο.Διαφορα σαν ακροατης δεν καταλαβα...αυτη η διαφορα ακουγεται στο αυτι?!επισης σε ενα κομματι πως καταλαβαινεις εαν ειναι συμπιεσμενο?!πως καταλαβαινεις εαν ειναι καλα συμπιεσμενο ή οχι?!εαν υπαρχει φορυβος?!υπαρχει προγραμμα γι αυτο?!επισης κατι αλλο πάνω σε αυτο...απο ενα αρχειο που είναι ηδη mp3 έαν το κανεις wav ή flac δεν κερδιζεις σε ποιοτητα ετσι?!και εαν ενα κομματι ειναι χαλια πχ 128 kbs 15hz δεν μπορεις να το κανεις να παιξει καλυτερα σωστα?!και τελος κομματια απο youtube εχουν ελπιδα να παιξουν αξιοπρεπέστατα?!

3) και τελευταιο προγραμμα αναπαραγωγης,τοποθετηση ηχειων και συνδεση.τα εβαλα σε ισοπλευρο τριγωνο...τα συνδεσα με rca...και παιζω μουσικη με το winamp.
α)στην τοποθετηση μενει να παρω βασεις...για να σηκωθουν απο το πατωμα.βάση απο βάση εχουν διαφορες?!βρηκα κατι βασεις με 44ευρο...να τις παρω?εκτος απο βαση θα χρειαστω τπτ άλλο?!θα χρειαστει αναμεσα στην βαση και στο ηχειο να βαλω καποιο υλικο?!εχω διπλα και ενα παραθυρο ξυλινο που τριζει...με την κουρτινα θα κανω τπτ?!

β)το καλωδιο rca ειναι της ταξης των 10ευρο.βλεπω κατι καλωδια σε κατι τιμες τρελες.για καλωδια θα εδινα μεχρι και 100 ευρο...θα υπαρξει διαφορα απο τα καλωδια και μονο?! και παιζει ρολο εαν ειναι κοντα σε καλωδιο που παιρναει ρεύμα?!παιζει ρολο εαν ειναι 1 μετρο μεγαλυτερο και το κανω κουλουρα για να μην ειναι ετσι χυμα?!

γ)και τελευταιο το προγραμμα αναπαραγωγης ειναι το winamp.να το αλλαξω?!και δεν ξερω τι να κανω με το eq.διαβασα και ειδα καποια βιντεο ομως στην πραξη ειναι πολυ πολυ δυσκολο.ακομα και καποια ετοιμες ρυθμισεις που εχει με δυσκολευει να διαλεξω.και ετσι τα παιζω φλατ ολα...καμια συμβουλη?!βασικα ποτε πειραζουμε το eq?!

ευχαριστω εκ των προταιρων.

Φίλε μου αυτό δεν είναι λίγο απ' όλα..

Αυτό που ζητάς είναι "Υπερταχύρυθμη διδασκαλία γίνετε έμπειρος χομπίστας με ένα μόνο θεωρητικό μάθημα χωρίς καθόλου εμπειρίες!!!"

Καταλαβαίνω την λαχτάρα σου αλλα τα αγαθά ακόμα και τα πνευματικά (όπως η γνώση εν προκειμένω) κόποις κτώνται..

Ξεκίνα σιγά σιγά να διαβάζεις την ήδη υπάρχουσα πλούσια βιβλιοθήκη νημάτων που υπερκαλύπτουν τις απορίες σου. Ξεκίνα δειλά δειλά και το ταξίδι σου στον χώρο και μία μία ότι απορίες επιπλέον σου προκύπτουν εδώ είμαστε..

Μας τρόμαξες βρε αδερφάκι μου..

Φίλε μου αυτό δεν είναι λίγο απ' όλα..

Αυτό που ζητάς είναι "Υπερταχύρυθμη διδασκαλία γίνετε έμπειρος χομπίστας με ένα μόνο θεωρητικό μάθημα χωρίς καθόλου εμπειρίες!!!"

Καταλαβαίνω την λαχτάρα σου αλλα τα αγαθά ακόμα και τα πνευματικά (όπως η γνώση εν προκειμένω) κόποις κτώνται..

Ξεκίνα σιγά σιγά να διαβάζεις την ήδη υπάρχουσα πλούσια βιβλιοθήκη νημάτων που υπερκαλύπτουν τις απορίες σου. Ξεκίνα δειλά δειλά και το ταξίδι σου στον χώρο και μία μία ότι απορίες επιπλέον σου προκύπτουν εδώ είμαστε..

Μας τρόμαξες βρε αδερφάκι μου..

ενταξει ναι ετσι οπως το πα ισως να φανηκε ετσι οπως το πες.απλα καποιες αποριες ειναι επειδη διαβασα καποια πραγματα . . . οπως και να χει ευχαριστω και θα περιμενω καποιος να απαντησει εστω σε μερικα απο αυτα που χρειαζονται εμπειρια περισσοτερο και οχι γνωση.

και κατι αλλο που δεν μπορω μετα απο πολυ ψαξιμο ειναι πως να βρω το sample rate ενος τραγουδιου.

Απάντηση: Re: Λιγο απο ολα

και κατι αλλο που δεν μπορω μετα απο πολυ ψαξιμο ειναι πως να βρω το sample rate ενος τραγουδιου.

Δεξί κλικ επάνω στο αρχείο>Ιδιότητες>Λεπτομέρειες.
Εκεί τα λέει όλα.

Re: Απάντηση: Re: Λιγο απο ολα

Δεξί κλικ επάνω στο αρχείο>Ιδιότητες>Λεπτομέρειες.
Εκεί τα λέει όλα.

μονο τα kbps λεει...εχω το spec που λεει kbs,hz,khz,καναλια αλλα δεν λεει πουθενα αμα ειναι 16bit ή 24bit

Last edited:
λοιπον για να ειμαι ξεκαθαρος. Δεν ζητω διδασκια σε γρηγορους ρυθμους. να τονισω κατι γιατι βλεπω οι περισσοτεροι (και χαιρομε γι αυτο) ειστε επαγγελματιες. πιστευω εδω οι περισσοτεροι δεν θελουν να το σπουδασουν ουτε να διαβασουν ενα αθρο ή ενα θεμα 50-60 σελιδων ωστε να καταληξουν σε ενα συμπερασμα οτι αυτο γινεται ετσι.ουτε τους ενδιαφερει απο τι αποτελειται ο ηχος και εγω δεν ξερω τι.εν ολιγοις στο 1ο ρωτησα να μου πειτε για το συστημα μου πως το βλεπετε,εαν ισχυει αυτο που ΔΙΑΒΑΣΑ περι σκληρων,πιο απο τα δυο συστηματα να προτιμήσω και εαν εχει καποιος εμπειρια μεταξυ yamaha και krk..στο 2ο ρωταω διαφορα ναι εδω ισως να ειμαι φαουλ. ισως εαν μπορεσει καποιος να μου δωσει ενα url ωστε να διαβασω για το πως θα ελεγχω για το εαν ενα κομματι πλησιάζει κατα πολυ το αυθεντικο του ώστε να ξεκινησω να διαλεγω απο αυτα που εχω τι να κρατησω και τι οχι ωστε να κανω την συλλογη που ονειρευομαι να κανω και τπτ αλλο πανω σε αυτο.και στο 3ο αναφερθηκα να μου πειτε εσεις που εχετε την εμπειρια γιατι η γνωση εδω δεν φτανει για τα καλωδια εαν αξιζει να πεταξω χρηματα σε αυτο το κομματι και παιζει ρολο εαν θα ειναι κουλουρα ή διπλα απο καλωδιο που περναει ρεύμα,εαν θα χρειαστω και αλλο υλικο περαν απο της βασεις και εαν αυτες οι φθηνες εχουν διαφορα απο καποιες ακριβες,για το παραθυρο το ξυλινο που τρίζεικαι τελος... για το winamp και το eq που ενταξει μπορουμε να μην το απαντησουμε ακομα γιατι δεν εχω φτασει στο επιπεδο να ρυθμίζω eq απλα ηθελα να μαθω εαν ειναι καλο προγραμμα και εαν το eq πρεπει να το εχω off ή οn και ολλα φλατ ή ειναι το ιδιο.thats all και σας ευχαριστω και παλι :)

Last edited:
Οκ,αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα παραμέσα,και επιγραμματικά,θα προσπαθήσω να σου δώσω μερικές απαντήσεις.
(Επαγγελματίες εδώ είναι ελάχιστοι,χόμπι είναι κι ασχολούμαστε ερασιτεχνικά και με αγάπη.Οπότε κάνουμε και λάθη,λέμε και κουλαμάρες μερικές φορές.Όλα όμως πολιτισμένα,ήρεμα και χωρίς να υποβιβάζουμε κανέναν,ανεξαρτήτως επιπέδου.Όσον με αφορά,η δουλειά μου είναι να σπάω πέτρες οπότε δεν διεκδικώ ούτε αλάθητο,ούτε αυθεντία.Απλως μου αρέσει κι έχω ασχοληθεί λίγο παραπάνω από σένα που αρχίζεις τώρα.)

Στο θέμα μας λοιπόν.
1.α. Δεν έχει σημασία,από ένα επίπεδο κι επάνω,και ιδανικό θα ήταν να είναι ο SSD,αλλά δεν πειράζει να είναι και ο απλός.
β.Με αυτό που είναι λιγότερο φορτωμένο από υπηρεσίες και προγράμματα.Κάρτα την εξωτερική.
γ.Με αυτά που σου αρέσουν πιο πολύ και δεν σε κουράζουν.(Αν το bass reflex [η 'τρύπα],είναι πίσω,θα πρέπει να είναι μακριά από τοίχο,κι όχι κοντά.)

2.Προτίμησε τα flac και τα wav,όχι mp3.Ενα εργαλείο για να ελέγχεις είναι Lossless Audio Checker.Γκουγκλαρε το,είναι free.Υπάρχουν κι άλλα πολλά αλλά θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και με αυτό.
Δεν κερδίζεις τίποτα από μετατροπές,αντιθέτως χάνεις.Και δεν χρειάζεται να κυνηγάς μεγάλες αναλύσεις και δειγματοληψίες,16/44 παίζει μια χαρά αν είναι καλογραμμένο και σωστά ριπαρισμένο σε flac ή wav.
Τώρα,αν βρεις και 24/96 ή 24/192 καλά είναι,αλλά κυκλοφορούν πολύ λίγα.Και στα είδη της μουσικής που μας είπες,κανένα σχεδόν.
Από you tube,δεν....
3.Σωστό το τρίγωνο,σωστή η σύνδεση,το winamp όμως...Και σταμάτησε να αναπτύσσεται και δεν είναι ότι καλύτερο.
Προτίμησε foobar και σιγά-σιγά στήστο σωστά.(Χωρίς eq και τέτοια..)
α.Βάσεις να πάρεις.Σε νοιάζει το ύψος,να φτάνει το τουίτερ στο ύψος του αυτιού σου.Και να είναι μια στάλα προκοπής,να μην τρίζουν και κουδουνίζουν,ας έχουν λίγο βάρος.Μπορείς αν θέλεις να βάλεις λίγο μπλου τακ ανάμεσα στην βάση και το ηχείο για να το σιγουρέψεις.
Αν η κουρτίνα είναι βαριά,κάτι θα κάνεις.
β.Το καλώδιο σου,είναι μια χαρά.
γ.Για το πρόγραμμα σου είπα παραπάνω.EQ δεν πειράζουμε.Θα το πειράζαμε,αν είχαμε μετρήσει τον χώρο και ξέραμε τις διορθώσεις που θέλει.Και πάλι δεν είναι τόσο απλό,πρώτα θα βάζαμε ηχοαπορροφητικά,μπασοπαγίδες,κλπ,και μετά αν δεν είχαμε κανονικό EQ,θα πειράζαμε αυτό πάντα κατεβάζοντας όπου χρειάζεται και ποτέ ανεβάζοντας.

Ελπίζω να σε κάλυψα.Αν έχω κάνει κάπου λάθος,παρακαλώ τους φίλους να με διορθώσουν,δεν ήταν και λίγα :flipout:

Last edited:
με καλυψες και σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου. καποιες διευκρινήσεις.απλα η καρτα που εχω στο σταθερο ειναι 24/192 και ελεγα μηπως επαιζε σε γενικες γραμμες καλυτερα απο την εξωτερικη που παιζει μεχρι 24/96!!ή οχι?!τα τραγουδια που κυκλοφορουν σε cd στο εμπορια ειναι 16/44 ή παιζει να ναι και 24/96 ή 24/192?!και για να καταλαβω 24 bit σε τι κομματια βρισκεις?!(τα κομματια που ακουω ειναι πανω κατω sting,u2,dido,tiesto,armin van buuren,atb,robert miles ktl)εχω βρει καποια κομματια που ειναι flac 16/44...πλην ομως παιζει ρολο και πως ειναι γραμμενο και ριπαρισμενο ετσι?!αυτο στο προγραμμα (Lossless Audio Checker) πως φαινεται?!γιατι νομιζω δεν φτανει το προγραμμα να σου πει οτι ειναι π.χ. 16/44 στα αλλα με καλυψες και σε ευχαριστω κ παλι.

Last edited:
Οι εσωτερικές κάρτες έχουν συνήθως πρόβλημα θορύβων,'τσιμπάνε' θορύβους από σκληρούς και ανεμιστήρια.
Βάλε ένα ζευγάρι ακουστικά και άκου χωρίς μουσική,θα καταλάβεις αν είναι όπως στο λέω.

Τα 24άρια που λες,προέρχονται είτε από SACD's,είτε από ψηφιοποιημένα βινύλια.(Αυτά που δεν είναι μούφα λέμε,έτσι; )
Τα καλά ριπαρισμένα κομμάτια,συνοδεύονται συνήθως από τα .log της εγγραφής,είναι ένα κείμενο που λέει τα πάντα.
Σε αναπαραγωγείς όπως το foobar δε,με το κατάλληλο skin,εμφανίζονται όλα όσα ζητάς+στίχοι+βιογραφίες+οι πληροφορίες αν είναι Lossless ή Lossy και το Audio MD5 από το ριπάρισμα.

Ρίξε παρακάτω μια ματιά να δεις.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Re: Απάντηση: Λιγο απο ολα

Οι εσωτερικές κάρτες έχουν συνήθως πρόβλημα θορύβων,'τσιμπάνε' θορύβους από σκληρούς και ανεμιστήρια.
Βάλε ένα ζευγάρι ακουστικά και άκου χωρίς μουσική,θα καταλάβεις αν είναι όπως στο λέω.

Τα 24άρια που λες,προέρχονται είτε από SACD's,είτε από ψηφιοποιημένα βινύλια.(Αυτά που δεν είναι μούφα λέμε,έτσι; )
Τα καλά ριπαρισμένα κομμάτια,συνοδεύονται συνήθως από τα .log της εγγραφής,είναι ένα κείμενο που λέει τα πάντα.
Σε αναπαραγωγείς όπως το foobar δε,με το κατάλληλο skin,εμφανίζονται όλα όσα ζητάς+στίχοι+βιογραφίες+οι πληροφορίες αν είναι Lossless ή Lossy και το Audio MD5 από το ριπάρισμα.

Ρίξε παρακάτω μια ματιά να δεις.

View attachment 102275

σε ευχαριστω παρα πολυ οποτε μου μενει να βρω το skin που λες....

2)ενα μεγαλο θεμα για ολους μας πιστευω ειναι η ποιοτητα της μουσικης που εχουμε.Εαν ειναι wav,mp3,flac e.t.c.καλα ως εδω αλλα τα πραγματα τουλαχιστον για μενα δεν ειναι τοσο απλα.kbs,khz,hz,φορυβος,συμπιεση. Δοκιμασα με ενα προγραμμα(spek) τι ποιοτητα κομματια εχω και απογοητευτικα:guitarist:. Τα κομματια μου τα πιο 'καλα' ηταν mp3 σε 320kb/s,44100hz πλην ομως ως τα 15hz. Εψαξα και βρηκα ενα κομματι σε καλη ποιοτητα παλι mp3.320kb/s 44100hz 20hz και εβαλα να παιξει μια το ενα μια το αλλο.Διαφορα σαν ακροατης δεν καταλαβα...αυτη η διαφορα ακουγεται στο αυτι?
Εδώ και αρκετό καιρό στη μουσικόφιλη (και μη) κοινότηταδιατίθενται διαδικτυακά ψηφιακές εγγραφές υψηλής ποιότητας (κανονικής/υψηλήςανάλυσης).Μπορείς να κατεβάσεις κάποια δείγματα που έχουν κάποιες ιστοσελίδεςώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις πιο εύκολα το πόσο σημαντικόςείναι ο τρόπος που γίνεται και διατίθεται μία εγγραφή.παρακάτω είναι μία λίστα με τέτοιες ιστοσελίδες όπου θαβρείς να κατεβάσεις κάποια demo.καλές ακροάσεις! www.2l.no/bleep.com/bluecoastrecord...w.theclassicalshop.net/www.unipheyemusic.com/

Last edited: