Like - Thank you system/ Notification system

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,974
127.0.0.1
Απλά δύο προτάσεις για συζήτηση

1) Like/Thank you system
Βλέπω, ειδικά σε κατηγορίες με κατασκευές ή παρουσιάσεις, πολλά μηνύματα του στυλ "μπράβο", "ωραίο", "καλοάκουστο", "καλοτάξιδο", "ευχαριστώ".
Σε μηνύματα που όλοι θέλουμε να πούμε ένα μπράβο ή ένα ευχαριστώ, αλλά καταλήγουμε να διαβάζουμε σελίδες από αυτά.
Π.χ. γίνεται παρουσίαση ενός συστήματος, όπου ανάμεσα στις φωτογραφίες, τις εύλογες ερωτήσεις και απαντήσεις, υπάρχουν απλά μερικά μηνύματα τύπου "like".
Αυτό νομίζω ότι με ένα κουμπάκι "Like/Thank you" μπορεί να αποφευχθεί.

2) Notification system
Κάποιος απάντησε στο νήμα σου, κάποιος έκανε quote το μήνυμά σου, έκανε like, κλπ αλλά εσύ δεν το είδες γιατί είχες να μπεις μία εβδομάδα και μαζεύτηκαν μερικές εκατοντάδες μηνύματα που πρέπει να διαβάσεις και τα περνάς στα γρήγορα.
Αυτά μπορούν να μπουν σε κάποιο module "ειδοποιήσεις" που να βρίσκονται κάπου πάνω πάνω και να χτυπάνε όταν μπαίνεις.

What say you? :smile:

Βασικά είναι ο μόνος τρόπος για να πεις σε κάποιον ευχαριστώ ή ότι σου αρέσει αυτό που έφτιαξε χωρίς να νιώθεις άσχημα ότι spamάρεις με μονολεκτικό μήνυμα.

Παρατηρώ σε πολλά νήματα κατασκευών μία ροή του στυλ:

- Έφτιαξα αυτό
- Μπράβο!
- Πολύ ωραίο!
- Μπράβο τάδε!
- Όμορφο!
- Πως το κόλλησες;
- Μπράβο!
- Ζήτω!
- Πολύ όμορφο!
- Με κόλλα
- Μπράβο!
- Μπράβο σου!
- Φοβερό!
- Εποξική;
- Μπράβο!
- Ωραία τεχνική!
- Μπράβο μάστορα!
- UHU!
- Ζήτωωωωω!!!

που θα μπορούσε απλά να γίνει
- Έφτιαξα αυτό
- Πως το κόλλησες;
- Με κόλλα
- Εποξική;
- UHU

Απλά δύο προτάσεις για συζήτηση

1) Like/Thank you system
Βλέπω, ειδικά σε κατηγορίες με κατασκευές ή παρουσιάσεις, πολλά μηνύματα του στυλ "μπράβο", "ωραίο", "καλοάκουστο", "καλοτάξιδο", "ευχαριστώ".
Σε μηνύματα που όλοι θέλουμε να πούμε ένα μπράβο ή ένα ευχαριστώ, αλλά καταλήγουμε να διαβάζουμε σελίδες από αυτά.
Π.χ. γίνεται παρουσίαση ενός συστήματος, όπου ανάμεσα στις φωτογραφίες, τις εύλογες ερωτήσεις και απαντήσεις, υπάρχουν απλά μερικά μηνύματα τύπου "like".
Αυτό νομίζω ότι με ένα κουμπάκι "Like/Thank you" μπορεί να αποφευχθεί.

2) Notification system
Κάποιος απάντησε στο νήμα σου, κάποιος έκανε quote το μήνυμά σου, έκανε like, κλπ αλλά εσύ δεν το είδες γιατί είχες να μπεις μία εβδομάδα και μαζεύτηκαν μερικές εκατοντάδες μηνύματα που πρέπει να διαβάσεις και τα περνάς στα γρήγορα.
Αυτά μπορούν να μπουν σε κάποιο module "ειδοποιήσεις" που να βρίσκονται κάπου πάνω πάνω και να χτυπάνε όταν μπαίνεις.

What say you? :smile:

+1000.

Το παρόν είναι ένα παράδειγμα ανάρτησης που θα μπορούσε να μην υπάρχει αν είχαμε το κουμπί like.

Είναι τόσο δύσκολο (τεχνικά) να εφαρμοστεί αυτή η τόσο χρήσιμη λειτουργία;

κανονιστε να γινει τπτ περιεργο και να μη μπορει να μπει η παλιοτιβι μου στο φορουμ...
να μπαινω μόνο οταν κάνει κεφι ο γιος μου να μου δωσει το γ@μολ@πτοπι του...
(οπως καλη ωρα, τωρα!) :deal: