Linksys WAG354G

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Πηρα το πακετο της forthnet που ειχε μεσα και το ασυρματο ρουτερ/μοντεμ Linksys WAG354G.

Δεν εχει εγκριθει ακομη η αιτηση μου, αλλα μηπως γνωριζει κανεις περι εμβελιας?

Παρακαλω να μου απαντησετε, μην με γραψετε στον ολον σας.

ΥΓ. Αυτο το θεμα, σε ποα κατηγορια ανηκει?

Έχω το WRT54G (δεν είναι και DSL modem) και η εμβέλεια είναι ικανοποιητική σε σπίτι 170τμ.
Το μακρύτερο που έχω δοκιμάσει είναι σχεδόν 15 μέτρα και τρεις τοίχους ενδιάμεσα.
Το επόμενο που πρέπει να κάνω είναι να πάρω το laptop και να κατεβαίνω τους ορόφους.
Σε γενικές γραμμές πάντως θεωρείται από τα καλά κομμάτια για οικιακή χρήση.

Ευχαριστω Στρατο για την απαντηση.
Μολις πας σε κατω οροφο πες μου, με ενδιαφερει επισης.

Ntinos1972 said:
Πηρα το πακετο της forthnet που ειχε μεσα και το ασυρματο ρουτερ/μοντεμ Linksys WAG354G.

Δεν εχει εγκριθει ακομη η αιτηση μου, αλλα μηπως γνωριζει κανεις περι εμβελιας?

Παρακαλω να μου απαντησετε, μην με γραψετε στον ολον σας.

ΥΓ. Αυτο το θεμα, σε ποα κατηγορια ανηκει?

ειδες !!!!!! δεν σε γραψε κανεις στην ...ολαρα του....... :flipout:

ειναι απο τα καλυτερα που μπορεις να βρεις.
εχω βαλει ενα ρουτερ linksys στο γραφειο και απο τον φερβουαριο εχει κανει ενα ρεσταρτ (και αυτο επειδη μας αλλαξαν κατι στη γραμμη)

η εμβελεια του νομιζω ειναι μια χαρα για αποσταση ενος οροφου (γαι τον ιδιο οροφο δεν ο συζηταμε , δεν υπαρχει νομιζω σπιτι που δε θα το καλυψει)

και το σημαντικοτερο : δεν κολλαει!

..κι εγώ έχω το WAG354G απο το πακέτο της forthnet, εγκατεστημένο στον πρώτο όροφο και στο ισόγειο ένα d-link DWL-900AP+ (μόνο b, όχι g) σε ρόλο bridge και έχω προβλήματα σταθερότητας.
Δηλαδή, όταν δουλεύει στα καλά του με καλύπτει για την δουλειά που το θέλω (browsing και κανένα mesanger) ΑΛΛΑ δεν είναι πάντα έτσι, αρκετές φορές κάνει νούμερα και τότε ούτε για χρήση ιντερνέτ, ούτε για χρήση εντός τοπικού δικτύου κάνει....
Δεν μπορώ να εντοπίσω ποιό απο τα δυό είναι ο φταίχτης...
Επίσης πριν βάλω στο WAG354G μια εξωτερική κεραία tornado (της πλάκας, 17ευρώ, απο το πλαίσιο) δεν έβλεπε καθόλου το ένα το άλλο.
Επίσης μόλις το εγκαταστήσεις πέρασε του το firmware της forthnet, λύνει κάποια προβλήματα συγχρονισμού που έχει.
Τελευταίο, αν η γραμμή σου είναι προβληματική θα το δείς να βράζει (λογω transmit power), γι'αυτό, όρθιο και σε ευάερο και ευήλιο μέρος η τοποθέτηση του!!!!!

YG καμμία σχέση η ποιότητα κατασκευής (και όχι μόνο) του WRT54G με το WAG354G

Ευχαριστω mpokepas για τις οδηγιες. Επειδη με ενδιαφερει να καλυψω και τον απο κατω οροφο, οταν ειμαι ετοιμος θα αποτανθω σε σενα για να με καθοδηγησεις.

ΥΓ. Ποιο ειναι δλδ ποιο καλο?

Γνώμη μου είναι να κρατήσεις το router/modem του πακέτου και να δώσεις χρήματα για μια καλή εξωτερική κεραία με αρκετο μήκος καλωδίου ώστε να μπορείς να φτάσεις κάπου κοντά σε εσωτερική σκάλα ή αίθριο (ότι έχεις).
Υποθέτω ότι το ασύρματο το θέλεις για browsing με το laptop/palmtop ...
Αν όμως στον άλλο όροφο έχεις ένα σωρό "μαραφέτια" που χρησιμοποιούν και ενσύρματη δυκτίωση τότε μπορείς να πάρεις ένα router/modem της αρεσκείας σου και να χρησιμοποιήσεις το 354 σαν bridge (πάλι με εξωτερική κεραία).
Κι ένας γενικός κανόνας..μην ανακατεύεις ασύρματο εξοπλισμό απο διαφορετικούς κατασκευαστες...συνήθως προκύπτει ταλαιπωρία απο αυτό!

mpokeRas said:
Γνώμη μου είναι να κρατήσεις το router/modem του πακέτου και να δώσεις χρήματα για μια καλή εξωτερική κεραία με αρκετο μήκος καλωδίου ώστε να μπορείς να φτάσεις κάπου κοντά σε εσωτερική σκάλα ή αίθριο (ότι έχεις).
Υποθέτω ότι το ασύρματο το θέλεις για browsing με το laptop/palmtop ...
Αν όμως στον άλλο όροφο έχεις ένα σωρό "μαραφέτια" που χρησιμοποιούν και ενσύρματη δυκτίωση τότε μπορείς να πάρεις ένα router/modem της αρεσκείας σου και να χρησιμοποιήσεις το 354 σαν bridge (πάλι με εξωτερική κεραία).
Κι ένας γενικός κανόνας..μην ανακατεύεις ασύρματο εξοπλισμό απο διαφορετικούς κατασκευαστες...συνήθως προκύπτει ταλαιπωρία απο αυτό!
Καλωδια δεν θελω να περασω, το θελω πραγματι για laptop/palmtop, αλλα "μαραφέτια" δεν εχω.
Ευχαριστω παντως, οταν προκυψει το προβλημα θα επανελθω