Λήψη δορυφόρων για Ηράκλειο Κρήτης

GeorgeFromCrete

New member
13 March 2007
60
ΚΡΗΤΗ
Χαίρετε παίδες!!

Μόλις τελείωσα την εγκατάσταση των δορυφορικών πιάτων μου (μένει ακόμα το 80 πιάτο για HELLAS SAT) και θέλω τώρα την βοήθεια σας για την ολοκλήρωση του project μου!!

Η ταράτσα μου τώρα έχει:
- πιάτο 1,8 με κέντρο Astra 19 (διάφορα) και παράκεντρο Hotbird 13 Ε (Nova)
- πιάτο 1,2 με κέντρο Astra 28 (ότι κατεβάζει για sky)
- πιάτο 0,8 με κέντρο HELLAS SAT (διάφορα)

- Δορυφορικό δέκτη (όχι στην ταράτσα φυσικά) τον Kathrein UFS910 με firmware original 1.04.

Ερωτήσεις:
1) Ποιους άλλους δορυφόρους μπορώ να στοχεύσω (φαντάζομαι με παράκεντρα LNB), για μέγιστη απόδοση της συστοιχίας (όχι S-40 ούτε PATRIOT) δορυφορικών πιάτων???
2) Τι διακόπτη DiSEqC θα χρειαστώ??
3) Τι ρυθμίσεις θα χρειαστεί ο δέκτης ??

Τα δεδομένα είναι:
Α) Η περιοχή βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης (κακό μάλλον για δορυφορική λήψη!!)
Β) Δεν μπορούν να μπουν άλλα δορυφορικά πιάτα !!!!
Γ) Γνωρίζοντας (??) ότι με το original firmware 1.04 δεν υποστηρίζεται λήψη περισσοτέρων από 4 (5-6 για τους κοντινούς) δορυφόρων , θεωρήστε ότι θα μπορεί ο δέκτης στο άμεσο μέλλον (την προσεχή εβδομάδα) με νέο firmware (επίσημο ή ανεπίσημο) να υποστηρίζει DiSEqC 1.x
Δ) Από τον υπάρχον διακόπτη DiSEqC κατεβαίνει στον δορυφορικό δέκτη ένα καλώδιο.
Ε) Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση (και δεν θα μπει ,λόγο περιοχής) κινητού πιάτου.

Συγνώμη αν σας ζάλισα, αλλά θέλω την βοήθειά σας .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!
:ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004:

Με τα σημερινά δεδομένα για τον Kathrein, πολύ σωστά αναφέρεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς περισσότερα απο τέσσερα lnb.

Αν στο μέλλον ενισχυθεί με το πρωτόκολλο Diseqc 1.1 τότε μπορείς να διαχειριστείς μέχρι 16 lnb χωρίς να απαιτείται αλλαγή στην εσωτερική καλωδίωση.
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς 4πλούς διακόπτες diseqc και έναν διακόπτη diseqc 1.1
Προς τον δέκτη θα κατεβαίνει ένα καλώδιο.

Στην περίπτωση που προστεθεί το πρωτόκολλο diseqc 1.2 θα μπορείς με έναν 8πλο διακόπτη diseqc να διαχειριστείς μέχρι 8 lnb.

Πιθανούς δορυφόρους που θα μπορούσες να προσθέσεις:
Turksat 42 E, Badr 26E, Eutelsat W2 16E

γεια σου συν-ηρακλειώτη. :ernaehrung004:

το sky το πιάνεις πως? (συνδρομή?)

ποιο κατάστημα προτείνεις για συμβουλές - εγκατάσταση (έστω pm)

GeorgeFromCrete

εδω θα βαλεις τον Eutelsat 16E αναμεσα στους 2 και Nilesat 7W και αν σε παιρνει Εutelsat 3 στις 7E

εδω θα μπει ο Badr3 στις 26 και Arabsat2B στις 30,5

παρεα με turksat στις 42 να και δεν ξέρω με 80αρι αν βγαινει ολος

GeorgeFromCrete

εδω θα βαλεις τον Eutelsat 16E αναμεσα στους 2 και Nilesat 7W και αν σε παιρνει Εutelsat 3 στις 7E

εδω θα μπει ο Badr3 στις 26 και Arabsat2B στις 30,5

παρεα με turksat στις 42 να και δεν ξέρω με 80αρι αν βγαινει ολος
simfono se ola ektos enos 7W to vlepo ligo diskolo. mpori kai na kateveni ala ine megali i apostasi apo 19E-7W.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα συμβουλές!!!!

Στον –Αντώνης Β--
--γεια σου συν-ηρακλειώτη.

το sky το πιάνεις πως? (συνδρομή?)

ποιο κατάστημα προτείνεις για συμβουλές - εγκατάσταση (έστω pm) –

κατεβάζω κάποια κανάλια από την αναζήτηση , (χωρίς συνδρομή) τα οποία όμως δεν μπορώ να δω !!???

Ερώτηση …

1) Στην παραπάνω συστοιχία δορυφορικών πιάτων , εκτός από τους δορυφόρους που αναφέρατε, μπορούν να κατέβουν και οι << Eurobirdx>>??
2) Είναι κανείς από Ηράκλειο για να αναφέρει με σιγουριά ποιους κατεβάζει και με τι εξοπλισμό ?? (διάμετρο πιάτων)

Μόλις τελειώσω το στήσιμο θα αναφέρω αναλυτικά το αποτέλεσμα του project!! (τι δορυφόρους κατεβάζω , με τι % σήματος και με ποια διάμετρο δορυφορικών πιάτων από Ηράκλειο – Κρήτης) για κάθε ενδιαφερόμενο από Ηράκλειο Κρήτης.

Απάντηση: Re: Λήψη δορυφόρων για Ηράκλειο Κρήτης

1) Στην παραπάνω συστοιχία δορυφορικών πιάτων , εκτός από τους δορυφόρους που αναφέρατε, μπορούν να κατέβουν και οι << Eurobirdx>>??
Ποιον ακριβώς εννοείς? (τροχιακή θέση)

Καλημέρα Αλέξη και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Αναφερόμουν στον Eurobird 1 αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο.