Λήψη δύο κοντινών δορυφόρων από 1 LNB;

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Ως καινούργιος στο χώρο θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή η λήψη δύο δορυφόρων με διαφορά 1 μοίρας μεταξύ τους (π.χ. 9ο με 10ο) ή και λιγότερο.
Εάν ναι, τότε προκειμένου για να γίνει η λήψη τους με το ίδιο LNB θα πρέπει να δηλωθούν και οι δύο δορυφόροι με το ίδιο Port που αντιστοιχεί σε αυτό το LNB (π.χ. Port 1) ;

Ευχαριστώ

Ως καινούργιος στο χώρο θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή η λήψη δύο δορυφόρων με διαφορά 1 μοίρας μεταξύ τους (π.χ. 9ο με 10ο) ή και λιγότερο.
Εάν ναι, τότε προκειμένου για να γίνει η λήψη τους με το ίδιο LNB θα πρέπει να δηλωθούν και οι δύο δορυφόροι με το ίδιο Port που αντιστοιχεί σε αυτό το LNB (π.χ. Port 1) ;

Ευχαριστώ

Είναι εφικτή αν τα σήματα είναι δυνατά. Κεντράρεις είτε ανάμεσα (πχ αν είναι 9 και 10, κεντράρεις 9,5) ή αν δεν είναι το ίδιο δυνατοί, κεντράρεις στον πιο αδύνατο.

Ναι, δηλώνεις πως είναι στο ίδιο port.

Περιπτωσεις τετοιες και οι πιο συνηθησμενες εινε¨AMOS 4WEST -ATLANTIK BIRD 3 5WEST και EUTELSATW2M 10 EAST-EUROBIRD 9 9EAST EXPRESS AM 22 40 EAST-HELASSAT 39 EAST αλλες δεν θημαμαι προς το παρων,αλλα σιγουρα 100% HOTBIRD -SIRIUS με 1 LNBδεν κατεβαινει , ο κανενας επισημανε την αληθεια, οτι καποιοι δορυφοροι χρησιμοποιουνε τις ιδιες συχνοτητες με αλλους.

Απάντηση: Re: Λήψη δύο κοντινών δορυφόρων από 1 LNB;

και φυσικά Eurobird 1 (28.5) με Astra (28.2), σωστά;
Αυτές οι διαφορές θεωρούνται πλέον μία τροχιακή θέση και φυσικά λαμβάνονται με ένα lnb.
Οπως και οι 25.5 & 26 Ε

Από τις παραπάνω αναφερόμενες κατεβάζω με ένα lnb τις

4 & 5W
9 & 10E

φυσικά το lnb είναι τοποθετημένο κάπου στη μέση.

Δεν έχω σήμα στις 40Ε, όμως εκεί το lnb είναι κεντραρισμένο στις 39 Ε.

Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι οι 7 μοίρες δυτικά με τις 8 δυτικά
Πάντα η μια μοίρα διαφορά δημιουργεί αυτό το φαινόμενο
Όμως πρέπει να σημιοσω ότι προσπαθώντας να πετύχεις την μέση στους δορυφόρους έχεις πιθανές απολιες απο τον εναν απο τους δυο
Αυτό δημιουργεί την μη θέαση κάποιων feed για αυτούς που τους ενδιαφέρει να τα παρακολουθήσουν καθώς επίσης και πιθανές συχνότητες δύσκολες από τον έναν από τους δυο
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να κεντράρετε τον δορυφόρο που σας ενδιαφέρει περισσότερο και ότι πιάσετε από τον δεύτερο που είναι κοντά του
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι οι λύσεις των πολλών lnb είναι πολυέξοδες δημιουργούν αυτά τα προβλήματα μη θέασης και βέβαια αυτό είναι στην κρίση του καθενός στο τι θέλει να κάνει και τι να δει

Απλα.
Καποιες δυνατες συχνοτητες ειναι δυνατον να σκεπαζουν καποιες αλλες.

Εγώ με astra 28,2 το παράκεντρο lnb που στοχεύει 26 κατεβάζει και κάποιες δυνατες συχνότητες από astra 23,5. Όλα αυτά με πιάτο 1.2

Εκτός των άλλων που έχουν ήδη αναφερθεί με το ίδιο lnb έχω λάβει 4,8 και 7°E, καθώς και 7 μαζί με 9°E.

Εγώ με astra 28,2 το παράκεντρο lnb που στοχεύει 26 κατεβάζει και κάποιες δυνατες συχνότητες από astra 23,5. Όλα αυτά με πιάτο 1.2
Αυτό το ακούω για πρώτη φορά!

Last edited:
Re: Απάντηση: Λήψη δύο κοντινών δορυφόρων από 1 LNB;

Εκτός των άλλων που έχουν ήδη αναφερθεί με το ίδιο lnb έχω λάβει 4,8 και 7°E, καθώς και 7 μαζί με 9°E.

Αυτό το ακούω για πρώτη φορά!

δεν γινετε αυτο

Το επιβεβαιώνω κι εγώ Άκη από ιδία εμπειρία. :grandpa:

Στην προσπάθεια που κάνατε να πιάσετε τους δορυφόρους αν για παράδειγμα τοποθετήσατε το lnb στις 6 μοίρες ανατολικά είμαι 100% σίγουρος ότι έχετε απολιες και από τους δυο δορυφόρους εάν το αφήσατε εκεί (και από 7E και από Sirius)

@Χαντσησαβας @ Καρακωστας

Στην προσπάθεια που κάνατε να πιάσετε τους δορυφόρους αν για παράδειγμα τοποθετήσατε το lnb στις 6 μοίρες ανατολικά είμαι 100% σίγουρος ότι έχετε απολιες και από τους δυο δορυφόρους εάν το αφήσατε εκεί (και από 7E και από Sirius)

Όχι 100% αλλά 1000% , δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις απώλειες αν δεν είσαι κεντραρισμένος ,όταν το σήμα είναι ισχυρό και στους δύο δορυφόρους και το λαμβάνεις δεν σε ενοχλεί ,όταν όμως το σήμα είναι οριακό και στους 2 δορυφόρους τότε απλά δεν κατεβάζεις τίποτα ,επίσης καθοριστικό ρόλο παίζει και η διάμετρος του κατόπτρου ,όσο πιο μικρό τόσο ευκολότερη η ταυτόχρονη λήψη από 2 γειτονικούς δορυφόρους.

1 lnb για 2 δορυφορους και 1 κατοπτρο με 10-16 lnb ειναι για να κατεβαζεις ενα ποσοστο καναλιων απο τους δορυφορους.
Απλα,για οσους θελουν να κατεβαζουν τα παντα αλλα και αυτα που ευκαιριακα εμφανιζονται αυτες οι εγκαταστασεις δεν ειναι οι ιδανικες.

Astra 28.5 παράκεντρο lnb στις 26Ε. Κατεβάζω κάποιες συχνότητες από τον Αstra 23.5 με το παράκεντρο lnb.
Το βράδυ θα σας δώσω αναλυτική αναφορά ποιές συχνότητες κατεβαίνουν. Από ότι θυμάμαι είναι αυτές του Astra 1G στις 23.5.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λήψη δύο κοντινών δορυφόρων από 1 LNB;

Astra 28.5 παράκεντρο lnb στις 26Ε. Κατεβάζω κάποιες συχνότητες από τον Αstra 23.5 με το παράκεντρο lnb.
Το βράδυ θα σας δώσω αναλυτική αναφορά ποιές συχνότητες κατεβαίνουν. Από ότι θυμάμαι είναι αυτές του Astra 1G στις 23.5.
Πρώτα από όλα θα μας πεις που είσαι.. :ears: