Λήψη επίγειας ψηφιακής από άλλη χώρα!!

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Προχθές βράδυ καθόμουνα μπροστά στην τηλεόραση και σκέφτηκα να κάνω ένα σκανάρισμα στα επίγεια ψηφιακά, με την ελπίδα ότι μπορεί να φιλοτιμήθηκαν εκεί στην ΕΡΤ και να μας έβαλαν κι εμάς εδώ στη Ρόδο τα γνωστά Prisma, Sport +,...

Ξεκινάω λοιπόν την αυτόματη σάρωση στην Panasonic 42PX80 (με δέκτη MPEG-2 κι όχι MPEG-4).

Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να κατεβάζει κάποια κανάλια.

attachment.php

Λέω από μέσα μου "να δεις που τα βάλανε αυτοί της ΕΡΤ τελικά και δεν ενημέρωσαν κανέναν...".

Μόλις τελείωσε το σκανάρισμα των συχνοτήτων, βάζω να δω τι κανάλια πιάσαμε.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, τα κανάλια που κατέβασα όχι μόνο δεν ήταν αυτά της ΕΡΤ, αλλά δεν ήταν ούτε καν της γειτονικής Τουρκίας. Όπως θα καταλάβετε, κατέβασα επίγεια ψηφιακά από την Αραβία!!! :flipout: :flipout:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Οι φωτογραφίες είναι από το iphone και ίσως να μην φαίνονται πολύ καθαρές. Πάντως είναι αλήθεια ότι τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια είχαν πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Μπορώ να πω παρόμοια που βλέπουμε από τα καλά γερμανικά δορυφορικά, όπως zdf,...

Και μετά περιμένουμε εδώ τους δικούς μας να αποφασίσουν για την έναρξη της μετάδοσης των επίγειων ψηφιακών... Τα πάντα όλα λέμε!!! :flipout: :grinning-smiley-043 :BDGBGDB55:

Attachments

• lista-kanaliwn.jpg
    lista-kanaliwn.jpg
    70.5 KB · Views: 335
  • nile-drama.jpg
    nile-drama.jpg
    63.3 KB · Views: 339
  • nile-comedy.jpg
    nile-comedy.jpg
    62.7 KB · Views: 332
  • ch1.jpg
    ch1.jpg
    72.1 KB · Views: 331
  • ch2.jpg
    ch2.jpg
    71.7 KB · Views: 330
τα πιάνεις μόνιμα αυτά τα κανάλια ή περιστασιακά λόγω κάποιων ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών? (πχ νοτιάς, υγρασία κτλ)
εγώ στο πατρικό μου στην νότια κρήτη έχω πετύχει αντίστοιχα αναλογικά κανάλια αλλά μόνο με ευνοικές καιρικές συνθήκες, μετά χάνονται!!! δεν υπάρχει dvb-t δέκτης στο σπίτι για να σκανάρω ψηφιακά!!

Αναλογικά πιάνουμε συνέχεια από ΤΟυρκία και μάλιστα μπαίνουν και μέσα σε συχνότητες που είναι τα δικά μας κανάλια και μας κάνουν τρελά παράσιτα!!!

Όντως, ξέχασα να διευκρινήσω ότι τα συγκεκριμένα επίγεια ψηφιακά δεν τα πιάνω συνέχεια αλλά κάποιες φορές. Προφανώς παίζουν ρόλο οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες κι όχι τόσο οι ώρες της ημέρας (αφού δεν πρόκειται άλλωστε για δορυφόρο).

Πανο...διέγραψέ τα γρήγορα απο την λίστα γιατι ειναι κρατικά αιγυπτιακά και θα σε καταγγείλει η ΕΡΤ ότι ...αλλού τα δίνεις και απο αλλου παίρνεις!

Τελικά από την εποχή των Φαραώ ήταν μπροστά οι Αιγύπτιοι φαίνεται!!! :D

Και οι συνθηκες δεν ειναι ακομα τελειες βαση του http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html

Μπραβο Πανο :)

Επειδη και στην Λεμεσο το καλοκαιρι ολη η UHF ειναι γεματη με αναλογικα καναλια απ' τα γειτονικα αραβοφωνα κρατη, μερικα με τοση ευκρινεια λες και ειναι τοπικα, πιστευω πως και εκει βγαινουν τα αιγυπτιακα.

Κατα τη γνωμη μου μια περιστρεφομενη Yagi της προκοπης ειναι must για ολους τους DXers που εχουν χωρο.

Σεραφειμ, κανα ιταλικο Mux δε φτανει στην Αρτα η εστω στη Πρεβεζα ?

Ειστε φαινεται πολυ μεσα. Στα παραλια του Ιονιου ομως ειμαι σιγουρος οτι καποιος θα πιανει κατι αν οι συνθηκες το επιτρεπουν. Μια παλια αναφορα απο Δυτικη Κεφαλλονια για οσους δεν την ειχαν δει: http://www.digital-forum.it/showthread.php?t=16327

Χρήστο, προσεχώς θα δοκιμάσω να στρέψω την επίγεια κεραία μου προς Αίνο να δούμε μήπως "τσιμπήσουμε" κάτι.

Re: Απάντηση: Λήψη επίγειας ψηφιακής από άλλη χώρα!!

Χρήστο, προσεχώς θα δοκιμάσω να στρέψω την επίγεια κεραία μου προς Αίνο να δούμε μήπως "τσιμπήσουμε" κάτι.

Αινο θα βγαλεις Σεραφειμ, αλλα σε ευθεια στοχευεις την πολυ πιο μακρινη (>800χλμ) Λιβυη παρα την Ιταλια (>250χλμ). Και να εκπεμπει ο Gaddafi ψηφιακα επιγεια (δεν εχω διαβασει τιποτα ακομα) ο Αινος θα σου ναι στη μεση. Αν θελεις να πειραματιστεις λοιπον στα μακρινα θα συνιστουσα να αποφυγεις τον Αινο φιλε.

Απάντηση: Re: Λήψη επίγειας ψηφιακής από άλλη χώρα!!

Ευκαιρία να μάθεις και Αραβικά Πάνο !!! :operator:

Γιατί αν περιμένεις τα Ελληνικά, πρόκοψες ....

Από εδώ και πέρα θα σας κάνω τον Άραβα κι όχι τον Κινέζο :flipout: :grinning-smiley-043

Πάντως πέρα από την πλάκα που κάνουμε, για εμένα είναι μεγάλη κατάντια να μπορώ να πιάνω κανάλια χώρας που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μου (φανταστείτε δηλαδή πόσο ισχυρούς αναμεταδότες σήματος θα έχουν βάλει εκεί!) κι εδώ οι δικοί μας να μας έχουν στον περιθώριο, επειδή είμαστε επαρχία.
Αλλά είπαμε, όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχθούμε, Ελλάδα τελικά είναι μόνο η Αθήνα. Κατά τα άλλα όποτε έχει εκλογές μας θυμούνται κι εμάς :slapface:

Και οι συνθηκες δεν ειναι ακομα τελειες βαση του http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html

Κατα τη γνωμη μου μια περιστρεφομενη Yagi της προκοπης ειναι must για ολους τους DXers που εχουν χωρο.

τι μου έφερες στο μυαλό τώρα.... CQ CQ ...... DTV......:a0210:

εγώ θα έλεγα να τους κάνεις παράπονα γιατί για να τα πιάνεις σημαίνει οτι τα έχουν τσίτα τα γαζιά και σας ψήνουν κανονικά :flipout::flipout:

Συγχαρητήρια Πάνο για την λήψη! Αν περιμένουμε από την ΕΡΤ να κάνει κάτι... καλή μας νύχτα!
Σκέφτηκες να στείλεις κάποιο email στην ΕΡΤ με την λήψη να δεις τι θα απαντήσουν? :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Λήψη επίγειας ψηφιακής από άλλη χώρα!!

Συγχαρητήρια Πάνο για την λήψη! Αν περιμένουμε από την ΕΡΤ να κάνει κάτι... καλή μας νύχτα!
Σκέφτηκες να στείλεις κάποιο email στην ΕΡΤ με την λήψη να δεις τι θα απαντήσουν? :BDGBGDB55:

...απλά δεν θα απαντήσουν! Μπορεί και να τον τιμωρήσουν για την αυθάδειά του βαζοντας την Ρόδο πιο κατω στην "μυστική" λίστα που έχουν στα συρτάρια τους με την σειρά κάλυψης της επαρχίας! Το σίγουρο πάντως είναι ότι κανείς δεν θα χάσει τον ύπνο του στην ΕΡΤ (και δεν τους αρέσει να τους ξυπνάνε!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λήψη επίγειας ψηφιακής από άλλη χώρα!!

...απλά δεν θα απαντήσουν! Μπορεί και να τον τιμωρήσουν για την αυθάδειά του βαζοντας την Ρόδο πιο κατω στην "μυστική" λίστα που έχουν στα συρτάρια τους με την σειρά κάλυψης της επαρχίας! Το σίγουρο πάντως είναι ότι κανείς δεν θα χάσει τον ύπνο του στην ΕΡΤ (και δεν τους αρέσει να τους ξυπνάνε!)
Ακριβώς... πόσοι έχουμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε... και τι έγινε... ένα τεράστιο τίιιιιιιιιιιιιιιιποτα...

Τι περιμενει κανεις να του πουν ότι εξαρταται απο εντολες της διοικησης ή απο ανωτερα κλιμακια αποφασεων ;-To ιδιο δεν γινεται και στους ιδιωτικους σταθμους ;-Mηπως έμαθε ποτε κανεις τιποτε για τις δοκιμες του Star στην Αττική ;