Λήψη Eutelsat 21B στις 21.6Ε (παράκεντρα)

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί δεν κατεβαίνει ούτε μια συχνότητα από τον Eutelsat 21B στις 21.6Ε όταν προσπαθώ να τον πιάσω παράκεντρα είτε από το κεντρικό LNB στις 19.2Ε είτε από το παράπλευρο παράκεντρο LNB στις 23.5Ε? Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα με αυτόν το δορυφόρο;
Λήψη από Αθήνα με πιάτο Tecatel 1.10.

επειδη ειναι πολυ κοντινοι δορυφοροι και λογω του μεγεθους τον lnb να μην μπορεις να κεντραρεις και να χανεις αρκετο σημα - πιθανων με στενα lnb να μπουρουσες να εχεις και 19.2 και 21.6.

Το σκέφτηκα αλλά από την άλλη πως πιάνω αντίστοιχα τον 7Ε με το παράκεντρο LNB στις 4.8Ε χωρίς στενά LNB?
Επίσης το ζευγάρι 4.8Ε - 7Ε είναι πολύ πιο μακριά από το κέντρο του πιάτου (19.2Ε) σε σχέση με το ζευγαράκι που προσπαθώ 23.5Ε - 21.6Ε ή ακόμη καλύτερα 19.2Ε - 21.6Ε.
Περίεργα πράγματα...

απ'ότι κατάλαβα με το ίδιο lnb θέλεις να κατεβάσεις 2 δορυφόρους, δυστυχώς κ σε μένα με 1.20 πιάτο δεν βγαίνει ούτε με του 19 ούτε με του 23 , ο 7 είναι πιο εύκολος μάλλον-εγώ τον βγάζω με το lnb του 9.

Προσπάθησε με την 11524 V DVB-S/MPEG-2 sr2170 3/4
Είναι ασταθής δορυφόρος.

Θα χρειαστείς ξεχωριστό lnb για το δορυφόρο. Δεν είμαι βέβαιος, όμως, αν θα μπορέσεις με τρία slim lnb να έχεις αποτέλεσμα στο κάτοπτρο σου. Στο 125άρι της gibertini γίνεται σίγουρα.

Με slim lnb σε 1μ κατοπτρο τον εχω ταυτοχρονα με 23.5 παρακεντρα και κεντρο 19.2

Συμπερασματικά λοιπόν για τη συγκεκριμένη περίπτωση λήψης θα πρέπει να δοκιμάσω με slim LNB.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας!