Λήψη Hotbird με το 60άρι κάτοπτρο της Nova

jimmy0077

AVClub Addicted Member
15 January 2013
2,488
Αθήνα
Στο σπίτι των γονιών, έχουμε ένα 60άρι πιάτο στραμμένο στον Hotbird(πριν από χρόνια ρυθμισμένο από τεχνικό Nova).
Το πρόβλημα είναι ότι δεν λαμβάνει όλο τον Hotbird και περισσότερο τα HD κανάλια του Sky Italia.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου για να βελτιωθεί η λήψη?
Ευχαριστώ.
 
Προφανώς θέλει ξανά στόχευση ο δορυφόρος. Μπορείς να δοκιμάσεις για αρχή να αλλάξεις και το lnb, αν το υπάρχον έχει πολύ καιρό τοποθετημένο.
 
Re: Απάντηση: Λήψη Hotbird με το 60άρι κάτοπτρο της Nova

Προφανώς θέλει ξανά στόχευση ο δορυφόρος. Μπορείς να δοκιμάσεις για αρχή να αλλάξεις και το lnb, αν το υπάρχον έχει πολύ καιρό τοποθετημένο.

Aρχικά, πως μπορώ να κουνήσω λίγο το LNB? Τι πρέπει να κάνω?
 
Αυτα που πιανεις ειναι αρκετα πανω απο το οριο του δεκτη σου?
Τα HD του Skyitalia ειναι στη πανω μπαντα. Πιανεις αλλα καναλια στην μπαντα αυτη?

Τωρα οσο αφορα τη στοχευση, το πρωτο που θα κανεις ειναι να πας στο πιατο και με το δακτυλο του χεριου να πιεσεις το πανω μερος του πιατου μια προς τα μεσα και μια προς τα εξω και να δεις αν εχεις αυξηση η μειωση. Το ιδιο θα κανεις και στη μεση του πιατου.
 
Φαντάζομαι πως δεν έχεις τον ιδιοκτησιακό δέκτη του πακέτου. Επομένως ίσως παίζει ρόλο και το "ποιοτικό" tuner του δέκτη (πολλοί δυσκολεύονται με το symbol rate 29900). Η στόχευση πρέπει να είναι άριστη.
 
Κάτι ακόμα.

Μπορώ να στείλω από το ίδιο LNB 2ο καλώδιο σε 2η τηλεόραση?
Και με τι τρόπο?
 
Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις twin lnb.
Eίχα χρησιμοποιήσει πιο παλιά κάποιους διακόπτες που μοίραζαν το σήμα , στον ένα ή στον άλλο δέκτη , είχα όμως πολλά προβλήματα .
 
Re: Απάντηση: Λήψη Hotbird με το 60άρι κάτοπτρο της Nova

Tελικά μάλλον θα μπει 2ο πιάτο(δωρεάν από Nova).
Και το πιάτο το βελτίωσα και πιάνω αυτά που θέλω.:ernaehrung004:
Κατά τύχη σχεδόν, αλλά it worked.