Ληψη και εγκατασταση για 39Ε

Amilo

Senior Member
20 March 2011
355
Σημερα ηρθε ο τεχνικος και πηρε το μοντεμ, ρουτερ, και το ειδικο lnb που κανει αποστολη και ληψη δορυφορικου τηλεφωνου και ιντερνετ, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι μου αφησε το πιατο με κεντρο 9Ε, αξιζει με καμια πατεντα να του προσθεσω lnb και να το γυρισω στις 39Ε για τα κρατικα να τα εχω μονιμα, αν και γνωριζω με καμια βροχη ισως χασει σημα που δεν με πειραζει, απλα θελω να το εκμεταλλευτω σαν πιατο και να μην μπω σε αλλα εξοδα, το εχει κανει καποιος;

Καλησπέρα. Εάν το πιάτο είναι το 80αρι παίξε με τρία LNB με κέντρο 39 και παράκεντρα 42-45, αν σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά θα δεις σε 45-42. Απλώς θα χρειαστεί να έχεις στενά lnb. Αρκεί να έχεις μη εργοστασιακο δέκτη (με τον δέκτη του ΟΤΕ δεν θα δεις τίποτα)..

athmich Δεν με καταλαβες καλα, αυτο που θελω να πω βλεποντας την εικονα ειναι, γινεται τιποτα με καμια πατεντα να ευθυγραμισθει το πιατο με το lnb, γιατι το lnb το πηρε ο τεχνικος. Και τα δυο σιδερα ειναι στον αερα.​

Attachments

• 000000000.jpg
    000000000.jpg
    154.5 KB · Views: 33
Δύσκολο. Από ότι φαντάζομαι τα δυό σίδερα που έρχονται από το πιάτο θα υπάρχουν, όποτε θα χρειαστεί πατέντα να βάλεις κάτι σαν λαμα και να μπει στο κέντρο το lnb, επίσης με πατέντα, ώστε να κεντράρει με το κέντρο του πιάτου για την σωστή στόχευση.. Εάν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις χρόνο, θα το δοκίμαζα.

• Like
Reactions: billpeppas
Χρονο για ασχολια εχω, χρονο για πατεντες δεν εχω γιατι δεν εχω ηλεκτροσυγκολληση, για αυτο και ρωταω εδω μηπως καποιος βρεθηκε στην θεση μου και ασχοληθηκε.

Κατάλαβα τι λες. Εάν υπάρχει η βάση του LNB, θα δοκίμαζα να βάλω μια βάση LNB την κλασική ράγα και να την βιδώσω στις δύο μπροστινές βίδες της ήδη υπάρχουσας βάσης. Ακολούθως θα χρησιμοποιηθεί τσερκι ώστε να βιδώσω πάνω στη ράγα το LNB και θα έκανα δοκιμές.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η βάση του LNB, θα δοκίμαζα να βάλω μια ράγα στις βίδες που είναι στα δυο σίδερα του πιάτου (αυτά που έρχονται μπροστά) λυγιζοντας την ώστε να είναι σχεδόν κάθετη και με το τσερκι να βάλω το LNB..πάντως δεν νομίζω κάποιος να έχει κάνει κάποια πατέντα, όπως βλέπω και σε άλλα forumJPEG_20210619_122116_3574940425049421082.jpgJPEG_20210619_122139_3079388852171213007.jpg

• Like
Reactions: Amilo
Η βαση του lnb δεν υπαρχει γιατι ηταν ενσωματομενη με το lnb, θα δω τι θα κανω.