Λήψη Sky UK στην Πάτρα

sakoulis07

New member
30 August 2009
17
Καλησπέρα σας, θέλω πιάσω τον παραπάνω δορυφόρο και συγκεκριμένα το μπουκέτο sky
digital, είμαι στην Πάτρα και σκέφτομαι να βάλω κάτοπτρο Mabo 1,44 αλουμινίου.

Έχω της εξής ερωτήσεις:

1) Θα μπορέσω να κατεβάσω αν όχι όλα αλλά τα περισσότερα κανάλια με το συγκεκριμένο κάτοπτρο;
2) Το διάλεξα λόγο καλής τιμής σε σχέση με άλλα αλουμινένια, το έχει βάλει κανείς; αξίζει να το πάρω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Σάκης

Δεν αξίζει να κάνεις εγκατάσταση για το SKY UK γιατί σε λίγους μήνες δεν θα πιάνεται στην Ελλάδα.

Last edited by a moderator:
Κακώς το λες αυτό, ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει. μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα..

Καλησπέρα σας, θέλω πιάσω τον παραπάνω δορυφόρο και συγκεκριμένα το μπουκέτο sky
digital, είμαι στην Πάτρα και σκέφτομαι να βάλω κάτοπτρο Mabo 1,44 αλουμινίου.

Έχω της εξής ερωτήσεις:

1) Θα μπορέσω να κατεβάσω αν όχι όλα αλλά τα περισσότερα κανάλια με το συγκεκριμένο κάτοπτρο;
2) Το διάλεξα λόγο καλής τιμής σε σχέση με άλλα αλουμινένια, το έχει βάλει κανείς; αξίζει να το πάρω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Σάκης

Έχουμε κάποια παιδιά από την Πάτρα εδώ μέσα, λίγο υπομονή και κάποιος θα σου απαντήσει..

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Λήψη Sky UK στην Πάτρα

Κακώς το λες αυτό, ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει. μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα..

Έχουμε κάποια παιδιά από την Πάτρα εδώ μέσα, λίγο υπομονή και κάποιος θα σου απαντήσει..

Eπειδή έχω ρωτήσει στο SKY(με e-mail) που το έχω ανεβάσει σε άλλο post, για αυτό βγάζω συμπέρασμα.
Με την προυπόθεση πάντα, ότι τα footprints των δορυφόρων δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

Μακάρι πάντως να βγω ψεύτης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι για κάποιο διάστημα(6-12 μήνες) δεν θα μπορούμε να δούμε.

Δεν το γνωρίζουμε ακόμα jimmy... και οι του Sky δεν μας τα λένε ξεκάθαρα...

Όμως από μία κουβέντα που είχα με Άγγλο ο οποίος εμπορεύεται δορυφορικά στην Ευρώπη βγήκε το συμπέρασμα ότι λόγω των πολλών συνδρομών στα Βαλκάνια που γνωρίζουν ότι έχουν οι Άγγλοι, των πολλών Άγγλων τουριστών σε όλη την περιοχή όπως επίσης και των πολλών μόνιμων κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή δεν θα μας αφήσουν για άλλα footprints....

Θα δούμε..

Ακόμα και με ενός μέτρου (100*110) στην Πάτρα πιάνεις Sky UK, τα πιο πολλά κανάλια. Το Mabo που αναφέρεις τι διάσταση έχει πραγματική (την μικρή δηλαδή);

Στην Πάτρα πιάνουμε και 1N. Γενικά στα δυτικά είναι πιο εύκολο, δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα με το Sky UK στο προσεχές μέλλον, εκτός και αν πάνε όλα σε δέσμη τύπου 2F, που δε το νομίζω.

Αν το κεντράρεις 28.5 θα πιάνεις και την fixed. Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ακόμα και με ενός μέτρου (100*110) στην Πάτρα πιάνεις Sky UK, τα πιο πολλά κανάλια. Το Mabo που αναφέρεις τι διάσταση έχει πραγματική (την μικρή δηλαδή);

Στην Πάτρα πιάνουμε και 1N. Γενικά στα δυτικά είναι πιο εύκολο, δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα με το Sky UK στο προσεχές μέλλον, εκτός και αν πάνε όλα σε δέσμη τύπου 2F, που δε το νομίζω.

Την 1N την πιάνουμε και στην Αθήνα. Την 2Α εννοείς μάλλον.

Πάντως, σήμερα που μίλησα με Αγγλία, μου είπαν ότι δεν ξέρουν ακόμα αν θα αφήσουν το Sky στον 1Ν.

Εγώ πάντως από Αθήνα τις κατεβάζω όλες με Gibertini 150 πλην του 1Ν. Επειδή ενδιαφέρθηκα, ρώτησα και μου είπαν ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος στην Αθήνα θέλει πάνω από 4,5μ κεραία (κόστος κοντά στα 10 χιλιάρικα).