Λήψη των 9°E με το lnb των 13°E: Είναι αποδεκτό;

VaGyver

Established Member
6 November 2007
232
Καλησπέρα!

Αυτή τη στιγμή πιάνω τις συχνότητες του 9°E από το LNB που έχω βάλει για τις 13°E (το πιάτο είναι gibertini αλουμινίου 80 εκ).
Σύμφωνα με τον δέκτη μου (Amiko mini HD) λαμβάνω και τους δύο με ένταση σήματος 90% και ποιότητα 76% ο ένας και 74% ο άλλος. Τα κανάλια λειτουργούν, δηλαδή βλέπω κανονικά.

Και η ερώτηση:
Είναι σκόπιμο να βάλω ένα ακόμα LNB για τις 9°E, αφού το πιάνω ήδη έτσι?

Απάντηση: Λήψη των 9°E με το lnb των 13°E. Είναι αποδεκτό;

Δεν κατεβάζεις φυσικά τις 9°E αλλά και πάλι τις 13°E. Αν προσέξεις, πρόκειται για τα ίδια κανάλια. Απλώς αρκετές συχνότητες είναι ίδιες στις δύο τροχιακές θέσεις (π.χ. η 11919, V, 27500 υπάρχει σε αμφότερους τους δορυφόρους).

Last edited:
Re: Απάντηση: Λήψη των 9°E με το lnb των 13°E. Είναι αποδεκτό;

Δεν κατεβάζεις φυσικά τις 9°E αλλά και πάλι τις 13°E. Αν προσέξεις, πρόκειται για τα ίδια κανάλια. Απλώς αρκετές συχνότητες είναι ίδιες στις δύο τροχιακές θέσεις (π.χ. η 11919, V, 27500 υπάρχει σε αμφότερους τους δορυφόρους).

Ναι, μου έκανε εντύπωση ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι τα ίδια κανάλια.
Άρα, αν καταλαβαίνω καλά, πρέπει να βρω μια συχνότητα της 9°E που να ΜΗΝ υπάρχει στις 13°E, που λογικά δεν θα τη πιάνω με ένα LNB, σωστά ?

Δεν μπορείς με ένα lnb να πιάσεις δορυφόρους που έχουν 4 μοίρες διαφορά .
Το πολύ μέχρι δυο μοίρες σε κοντινούς δορυφόρους, και αυτό με προϋποθέσεις .

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Θα βάλω ένα slim που έχω.

(Και πάνω που χάρηκα!!)

Το καλυτερο που έχεις να κάνεις είναι:
α) να βάλεις κέντρο τις 9 μοίρες με κανονικό lnb (επειδή είναι πιο δύσκολος)
β) να βάλεις τύπου slim για hotbird.
γ) επειδη υπάρχουν ίδιες συχνότητε και στους 2 δορυφόρους και μπορεί να μπερδευτείς με την στόχευση

Να ρυμίσης με την συχνότητα 11996 V 27500 για τον EUTELSAT 9 που στον Η.Β. είναι MPEG-4, 8PSΚ και έτσι δεν θα την ανιχνεύει στον Η.Β

Καλή στόχευση!

Να ρυμίσης με την συχνότητα 11996 V 27500 για τον EUTELSAT 9
Καλή στόχευση!

Εξαιρετικά χρήσιμο αυτό! Και έψαχνα αυτή τη πληροφορία!
Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Λήψη των 9°E με το lnb των 13°E: Είναι αποδεκτό;

Το καλυτερο που έχεις να κάνεις είναι:
α) να βάλεις κέντρο τις 9 μοίρες με κανονικό lnb (επειδή είναι πιο δύσκολος)
β) να βάλεις τύπου slim για hotbird.
γ) επειδη υπάρχουν ίδιες συχνότητε και στους 2 δορυφόρους και μπορεί να μπερδευτείς με την στόχευση

Να ρυμίσης με την συχνότητα 11996 V 27500 για τον EUTELSAT 9 που στον Η.Β. είναι MPEG-4, 8PSΚ και έτσι δεν θα την ανιχνεύει στον Η.Β

Καλή στόχευση!
Θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο με τον φίλο,είμαι κέντρο στους 9Ε τώρα και κατεβάζω και μερικές συχνότητες από 10Ε,θέλω να βάλω ένα slim Lnb για να πιάσω και 13Ε,αγόρασα αυτό εδώ το lnb
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_688_29_548&products_id=12112
θα κάνει δουλεία?slim γράφει ότι είναι,αλλά δεν το βλέπω και τόσο λεπτό όμως,πιάτο 80άρι έχω

Re: Απάντηση: Re: Λήψη των 9°E με το lnb των 13°E: Είναι αποδεκτό;

Θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο με τον φίλο,είμαι κέντρο στους 9Ε τώρα και κατεβάζω και μερικές συχνότητες από 10Ε,θέλω να βάλω ένα slim Lnb για να πιάσω και 13Ε,αγόρασα αυτό εδώ το lnb
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_688_29_548&products_id=12112
θα κάνει δουλεία?slim γράφει ότι είναι,αλλά δεν το βλέπω και τόσο λεπτό όμως,πιάτο 80άρι έχω

Αυτό είναι σίγουρα slim

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_688_29_548&products_id=21532

Ένα τέτοιο έχω κι εγώ, sharp κέντρο, αυτό παράκεντρα.

Κοίτα υπάρχουν slim 1) με "μαζεμένη " χοάνη ή και καθόλου χοάνη και 2) slim με στενό λαιμό .
Αυτό που λες είναι το πρώτο , ο φίλος πριν σου έβαλε link από το δεύτερο .
Η πρώτη κατηγορία θα ταίριαζε σε πιο μεγάλα πιάτα που η απόσταση μεταξύ των lnb είναι πιο μεγάλη .
Στην περίπτωση σου θα χωρούσε το δεύτερο .
Αν το αγόρασες δοκίμασε το με lnb για 13 με μικρή χοάνη .

Προσπαθω με το συγκεκριμενο lnb με κεντρο 9E(ισως και 10Ε,δεν ειμαι σιγουρος) να πιασω παρακεντρα τις 13Ε αλλα δε τα καταφερνω,λετε να φταιει το συγκεκριμενο lnb και να θελει ποιο λεπτο; Αυτο που κανω ειναι να το μετακινω σιγα σιγα ανατολικα απο το κεντραρισμενο lnb κ εχω ρυθμισει φυσικα στον δεκτη 2/2 diseqc για hotbird,Θα ανεβασω κ φωτο καποια στιγμη

Re: Απάντηση: Λήψη των 9°E με το lnb των 13°E: Είναι αποδεκτό;

Προσπαθω με το συγκεκριμενο lnb με κεντρο 9E(ισως και 10Ε,δεν ειμαι σιγουρος) να πιασω παρακεντρα τις 13Ε αλλα δε τα καταφερνω,λετε να φταιει το συγκεκριμενο lnb και να θελει ποιο λεπτο; Αυτο που κανω ειναι να το μετακινω σιγα σιγα ανατολικα απο το κεντραρισμενο lnb κ εχω ρυθμισει φυσικα στον δεκτη 2/2 diseqc για hotbird,Θα ανεβασω κ φωτο καποια στιγμη
δεν ξέρω την περιοχή σου αλλά μου φαίνεται ότι έχεις ανάποδα το lnb για τον HB

Κορινθος ειναι η περιοχη,αριστερα το εχω το slim απο το κεντραρισμενο lnb,σωστα το εχω,γιατι εχω βρει πριν καιρο τον hotbird και ειναι προς τα αριστερα

Ο δορυφόρος 13Ε είναι αριστερά .
Εσύ όμως προσπαθείς να τον πιάσεις παράκεντρα , τα κύματα αντανακλούν από αριστερά , πηγαίνουν όμως δεξιά σε σχέση με το κεντρικό lnb .
Το lnb το έχεις ανάποδα .Πρέπει να το βάλεις δεξιά .

Oταν βαζουμε διπλο lnb, το ενα το κεντραρουμε στον βασικο μας δορυφορο και το αλλο μετακινειται ΑΝΤΙΘΕΤΑ απο την κανονικη θεση του δορυφορου που ψαχνουμε παρακεντρα. Δηλ. αν ο β´ειναι ανατολικοτερα του σταθερου α´, τοτε το β´lnb θα παει δυτικα! Στην περιπτωση σου κανα 2-3 εκ. δυτικα του lnb ππου πιανεις τον 9ο. Κατεβασε το sathunter (http://sathunter.software.informer.com/download/) πηγαινε στο multifeed, βαλε τα στοιχεια (σταθερο δορυφορο, διαμετρο πιατου, ποιον θελεις) και θα σου βγαλει την περιπου ακριβη θεση τοποθετησης. Απλο ειναι

Ευχαριστώ πολύ παιδιά,τα κατάφερα,πραγματικά δεν είχα ιδέα ότι θέλει αντίθετα από την κατεύθυνση που είναι ο δορυφόρος λόγω των αντανακλάσεων,το μόνο κακό είναι ότι ορισμένες συχνότητες δεν μου τις κατεβάζει(όπως π.χ του ERT WORLD) αλλά δεν πειράζει,οι ποιο βασικές κατεβαίνουνε...

Υ.Γ ερώτησεις:

1)Δηλ κάθε φορά που θέλω να πιάσω κοντινό δορυφόρο π.χ με κέντρο 9E να πιάσω 1W θα πρέπει όπως βλέπω το πιάτο από πίσω να βάλω το slim lnb προς τα αριστερά του κεντρικού που είναι στις 9Ε?πάντα δηλ έτσι αντίθετα μπαίνει το παράκεντρο lnb?

2)Επίσης άλλο δορυφόρο εκτός από 9Ε-13Ε μπορώ να πιάσω με ένα τρίτο slim lnb με το 80άρι?

´τελος καλό όλα καλά. δοκίμασε περιστροφή του lnb καθώς κ μετακίνηση μέσα έξω του lnb πάντα
1. ακριβως αντίθετα από εκεί που είναι ο δορυφόρος.
2.τον 16 ή τον 7,μια δοκιμή δεν βλάπτει.