Live streaming video

tromster

Established Member
4 February 2012
197
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Πρόσφατα είχα πάει στην Ολλανδία για να βιντεοσκοπησω ένα φεστιβάλ, χρησιμοποίησα 3 καμερες (Panasonic και οι 3, gh5, gh5s + g9ii) οι διοργανωτές για του χρόνου σκέφτονται το ενδεχόμενο του live streaming,. Οι ερωτήσεις που έχω αν κάποιος έχει γνώση είναι οι εξης:

Με τον υπάρχων εξοπλισμό που έχω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για live streaming? Αν ναι τι άλλο θα χρειαστεί?

Αν όχι με τι εξοπλισμό μπορεί να πραγματοποιηθεί?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν θα εχεις υπολογιστή / λάπτοπ και τρεις θύρες γρήγορες με τρεις μετατροπείς hdmi to usb, μπορεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμόγές όπως OBS studio, streamlabs etc.

Αν θέλεις να είναι hardware based, υπάρχουν κονσόλες όπως το Atem mini pro ή στα ίδια χρήματα το καλύτερο OSEE GoStream duet https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CZ97V8D9/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1324T06CTZK25&th=1;

Με τις κονσόλες αυτές έχεις λιγότερες επιλογές σε παραθυρα κλπ κλπ απο τα software based αλλά περισσότερη σταθερότητα

Αν θα εχεις υπολογιστή / λάπτοπ και τρεις θύρες γρήγορες με τρεις μετατροπείς hdmi to usb, μπορεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμόγές όπως OBS studio, streamlabs etc.

Αν θέλεις να είναι hardware based, υπάρχουν κονσόλες όπως το Atem mini pro ή στα ίδια χρήματα το καλύτερο OSEE GoStream duet https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CZ97V8D9/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1324T06CTZK25&th=1;

Με τις κονσόλες αυτές έχεις λιγότερες επιλογές σε παραθυρα κλπ κλπ απο τα software based αλλά περισσότερη σταθερότητα
Ευχαριστώ πολύ, έχεις να προτείνεις κάποιον hdmi to usb converter? Τι specs πρέπει να έχει το λαπτοπ?

Εξαρτάται τι ανάλυση θέλεις να στριμαρεις.
Υπάρχουν σε 1080 και σε 4κ
Ξεκινούν από 20 ευρώ περίπου.
Εχει για θύρες usb A & usb C / thunderbolt ανάλογα το λαπτοπ.
το οποίο θέλει γρήγορες θύρες usb 3.2 ή thunderbolt και όσο πιο γρήγορο επεξεργαστή και αρκετή μνήμη. Επίσης αν θα αποθηκεύεις τη PGM ή το ISO
Θέλει ανάλογα ευρύχωρο εσωτερικό ή άλλη μια έξοδο γρήγορη σε ssd / nvme

Εξαρτάται τι ανάλυση θέλεις να στριμαρεις.
Υπάρχουν σε 1080 και σε 4κ
Ξεκινούν από 20 ευρώ περίπου.
Εχει για θύρες usb A & usb C / thunderbolt ανάλογα το λαπτοπ.
το οποίο θέλει γρήγορες θύρες usb 3.2 ή thunderbolt και όσο πιο γρήγορο επεξεργαστή και αρκετή μνήμη. Επίσης αν θα αποθηκεύεις τη PGM ή το ISO
Θέλει ανάλογα ευρύχωρο εσωτερικό ή άλλη μια έξοδο γρήγορη σε ssd / nvme
Πιστεύω ότι το atem mini με καλύπτει μιας και θα έχω το πολύ 4 καμερες και θελω μονο να κανω stream στο YouTube, το ερώτημα μου είναι το εξής η σύνδεση θα γίνει μέσω hdmi καλωδίων, μέχρι πόσα μέτρα αποδίδει το hdmi?

Tα Atem mini & Osee GoStream όπως και όλα στην ίδια κατηγορία τιμής είναι για 1080 streams. Αν έχεις καλά καλώδια από 24AWG και κάτω, 10-15 μέτρα μπορείς άνετα να στείλεις σήμα.

Tα Atem mini & Osee GoStream όπως και όλα στην ίδια κατηγορία τιμής είναι για 1080 streams. Αν έχεις καλά καλώδια από 24AWG και κάτω, 10-15 μέτρα μπορείς άνετα να στείλεις σήμα.
Μου κάνει ότι streamαρει σε 1080hd. Απλά φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με την απόσταση πιστεύω ότι θα πρέπει να καλύπτει κοντα στα 50 μέτρα. Τι καλώδια θα πρέπει να έχω?

SDI HDMI converters από την black magic design
Άρα αν πάρω το atem mini pro για κάθε σύνδεση της καμερας με το atem θα πρέπει να έχω 2 die to hdmi converters έναν από το hdmi του atem μετά sdi καλώδια και πάλι έναν converter για συνδεθεί με hdmi πάνω στην κάμερα. Το καταλαβαίνω σωστά? Θα υπάρχει κάποιο lag με τους converters?

Πρόσφατα είχα πάει στην Ολλανδία για να βιντεοσκοπησω ένα φεστιβάλ, χρησιμοποίησα 3 καμερες (Panasonic και οι 3, gh5, gh5s + g9ii) οι διοργανωτές για του χρόνου σκέφτονται το ενδεχόμενο του live streaming,. Οι ερωτήσεις που έχω αν κάποιος έχει γνώση είναι οι εξης:

Με τον υπάρχων εξοπλισμό που έχω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για live streaming? Αν ναι τι άλλο θα χρειαστεί?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Δες και το πρόγραμμα της Panasonic που από ότι βλέπω συνεργάζεται με κάποιες από τις μηχανές σου για tethering και live streaming

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Για τι μπατζετ μιλαμε ?

Δες και το πρόγραμμα της Panasonic που από ότι βλέπω συνεργάζεται με κάποιες από τις μηχανές σου για tethering και live streaming

Θα το τσεκαρω σε ευχαριστώ πολύ, δεν το είχα σκεφτεί καθολου. Το θέμα είναι ότι οι κάμερες θα γράφουν βίντεο στην εσωτερική κάρτα και παράλληλα θα βγάζουν και έξοδο στο hdmi αυτό πρέπει να δω πως θα παίξει σε θέμα καθυστέρησης

Το δοκίμασα το lumix tether, ωραίο προγραμματακι αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω τρόπο να εναλλασσω πλάνα από τις συνδεδεμένες καμερες, και ότι έχω ψάξει δεν βρίσκω κάποια απάντηση. Πάντως είναι πολύ καλό και δυνατό πρόγραμμα για χειρισμό lumix καμερών και για streaming τουλάχιστον από μια καμερα

• Like
Reactions: kbouk
Oι μικρες κονσολιτσες για κατι τετοια βγηκαν για να αξιοποιησουν ημιεπαγγελματικες καμερες σε πιο επαγγελματικη χρηση.

Ξαναδες τι σου προτειναν εδω

• Like
Reactions: tromster
Το δοκίμασα το lumix tether, ωραίο προγραμματακι αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω τρόπο να εναλλασσω πλάνα από τις συνδεδεμένες καμερες, και ότι έχω ψάξει δεν βρίσκω κάποια απάντηση. Πάντως είναι πολύ καλό και δυνατό πρόγραμμα για χειρισμό lumix καμερών και για streaming τουλάχιστον από μια καμερα
Δες το βίντεο του Richard , λίγο που το είδα το κάνει όπως και εναλλάσσει ρυθμίσεις , δες και τα σχόλια που έχει απαντήσει για απορίες. Μπορείς να τον ρωτήσεις και απευθείας στα σχετικά φόρουμ αν δεν δει την ερώτηση κάτω από το σχετικό βίντεο , είναι δραστήριος και απαντάει άμεσα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ένα αναλυτικό βίντεο για όλες τις ρυθμίσεις του

Last edited:
Δες το βίντεο του Richard , λίγο που το είδα το κάνει όπως και εναλλάσσει ρυθμίσεις , δες και τα σχόλια που έχει απαντήσει για απορίες. Μπορείς να τον ρωτήσεις και απευθείας στα σχετικά φόρουμ αν δεν δει την ερώτηση κάτω από το σχετικό βίντεο , είναι δραστήριος και απαντάει άμεσα

Ένα αναλυτικό βίντεο για όλες τις ρυθμίσεις του

Οκ σε ευχαριστώ πολύ θα τα τσεκαρω