LNB για 6 δέκτες

Αν και εγώ προκρίνω τη λύση πολυδιακόπτη, οι τιμές που αναφέρονται για λύση με octo lnb δεν είναι ακριβείς. Υπάρχουν octo lnb με 42 ευρώ (edition) ή 45 ευρώ (inverto) και diseqc 4:1 + επίγειο με 13 ευρώ (emp-centauri P.164 TW).

Συνεπώς, 4*42 + 8*13 = 272 ευρώ, φτηνότερα από τη λύση με multiswitch. Όσο για απώλειες, συνήθως τα multiswitch βάζουν περισσότερο θόρυβο λόγω ενίσχυσης. Η λύση με τα LNB + diseqc θα έχει μικρότερες απώλειες.

Last edited:
Aπό αξιοπιστία (διάρκεια ζωής-άλλα προβλήματα) σε πολυδιακόπτες έχει κανείς εμπειρία;
Για τα φτηνού τύπου Lnb δεν έχω καλή πάντος (μπορεί και ήταν τυχαίο βέβαια, να μην αναφέρω μάρκες).

Σε παρόμοια θέση ήμουν και εγώ πριν λίγο καιρό (ήθελα 6 ή 7 θέσεις αλλά για ένα σπίτι) και με βοήθησαν τα παιδιά εδώ.
Τελικά κατέληξα σε:

1 X Κεραία 100cm edision αλουμινίου (για hotbird 13 + astra 19)
1 X Κεραία 85cm edision αλουμινίου (για hellas sat 39)
1 X Πολυδιακόπτη edision 17X8
3 Χ lnb EDISION QL-6 QUATRO 0,2db

και μου μένει και θέση για ένα lnb ακόμα όποτε θελήσω. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωση. Και αφού είπες ότι κατεβαίνουν δύο καλώδια στο διαμέρισμα σου, μπορείς ή να έχεις δύο ανεξάρτητους δέκτες ή ένα δέκτη με δύο tuner για πρόσθετες pvr δυνατότητες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

Ναι, για 4 δορυφόρους μιλάμε....

Άντε βρε παιδί μου στο βιβλιοπωλείο να πάρεις συνδετήρες να έχεις !!!!!!!!!!! :D

Και άλλαξε browser να βρεις την υγειά σου....:ernaehrung004:
Και μή ξεχναμε ότι το 1 Quattro LNB υπάρχει ήδη.
Ά ξέχασα, ο συνδετήρας επανήλθε. Δεν θα μπω σε έξοδα :D

Δεν έχεις quatro τώρα αλλά quad. Είναι διαφορετικά.

Αυτό που έχεις ΔΕΝ είναι quattro ! Quad LNB είναι ... Δεν είναι το ίδιο πράγμα ...

Αν και εγώ προκρίνω τη λύση πολυδιακόπτη, οι τιμές που αναφέρονται για λύση με octo lnb δεν είναι ακριβείς. Υπάρχουν octo lnb με 42 ευρώ (edition) ή 45 ευρώ (inverto) και diseqc 4:1 + επίγειο με 13 ευρώ (emp-centauri P.164 TW).

Συνεπώς, 4*42 + 8*13 = 272 ευρώ, φτηνότερα από τη λύση με multiswitch. Όσο για απώλειες, συνήθως τα multiswitch βάζουν περισσότερο θόρυβο λόγω ενίσχυσης. Η λύση με τα LNB + diseqc θα έχει μικρότερες απώλειες.

Εβαλα την τιμή που έγραψε ο Λευτέρης ... Και για τα LNΒ και για τα DiSeqC ...

Edit : Διόρθωσα μια ανακρίβεια εκ παραδρομής ..

Last edited:
Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

Εβαλα την τιμή που έγραψε ο Λευτέρης ... Και για τα LNΒ και για τα DiSeqC ...

Edit : Διόρθωσα μια ανακρίβεια εκ παραδρομής ..

Eμ έβαλα τιμή από κάτι σχετκά ποιοτικό, τα edition δεν τα πολυεμπιστεύομαι !

Re: Απάντηση: Re: LNB για 6 δέκτες

Eμ έβαλα τιμή από κάτι σχετκά ποιοτικό, τα edition δεν τα πολυεμπιστεύομαι !
Ποιοτικό σαν τι; Δεν τα έχω πάρει ακόμα τα edision (βασικά μόνο τις καλωδιώσεις πέρασα) και... να ανυσηχώ;
Sorry για το :offtopic:

Εγώ έχω αρκετά edition universal single και είναι ok για δυνατούς δορυφόρους, ο ενδοιασμός μου είναι στις πολλές εξόδους αφού έχω προσωπική άσχημη εμπειρία, μπορεί να ήταν βέβαια τυχαίο όπως ξαναείπα !

Παιδιά δεν γράφετε την τελική λύση για να τους δείξω τις 2 περιπτώσεις?
Βάλτε 2 ή μέχρι 4 δορυφόρους.
Ευχαριστώ.

Εγώ έχω αρκετά edition universal single και είναι ok για δυνατούς δορυφόρους, ο ενδοιασμός μου είναι στις πολλές εξόδους αφού έχω προσωπική άσχημη εμπειρία, μπορεί να ήταν βέβαια τυχαίο όπως ξαναείπα !
Λευτέρη, αναφέρεσαι στα edision ή edition;

Και αφού άνοιξα αυτό το νήμα, να σας δείξω τι έγινε τελικά στα μέσα Ιουλίου:

Foreground
attachment.php

Background
attachment.php

13,0E - 19,2E - 28,2E - 39,0E.

Attachments

• 2010-07-24_11-06-35DSC_2387.jpg
    2010-07-24_11-06-35DSC_2387.jpg
    68 KB · Views: 122
  • 2010-07-24_11-10-20DSC_2394.jpg