LNB Quattro LNB Quad

user 73

New member
7 March 2016
1
Καλησπέρα σε όλο το forum. Είναι το πρώτο μου post.
Κατά καιρούς διαβαζα το forum καθώς έχει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.
Στο ψητό.
Άσχετος με την Δορυφορική αποπειράθηκα να φτιάξω ένα σύστημα.
Συμβουλεύτηκα όσο μπορούσα και το forum και άλλους σχετικούς ιστότοπους όμως έκανα κάποιο σφάλμα.
Συγκεκριμμένα ζω σε μειονεκτική περιοχή όπου δεν εντάσεται στους χάρτες εκπομπής digea.
Αποφάσισα να κατεβάσω digea δορυφορικά από τον Eutelsat 3B.
Θέλω να δώσω εικόνα σε τέσσερις διαφορετικούς δέκτες.
Πήρα 80άρι πιάτο και για αρχή τον powerplus hd800s.
Το σφάλμα μου ήταν ότι ψάχνοντας για LNB τεσσάρων εξόδων προμηθεύτηκα ένα Quattro.
O εγκαταστάτης που συντόνισε το πιάτο με πληροφόρησε ότι το Quattro χρειάζεται μια επιπλέον συσκευή, Multiswitch ??? νομίζω λέγεται.
Το σήμα κατέβηκε κανονικά και δόθηκε εικόνα από ένα απλό single LNB που είχε μαζί του, ΠΛΗΝ κρατικών καναλιών.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Το Quattro μου είναι άχρηστο και πρέπει να προμηθευτώ Quad ή αγοράζοντας ένα Multiswitch σαν και αυτό http://www.maxsat.gr/boca-um-4-4q-multiswitch_p746.html μπορώ να δώσω εικόνα στους τέσσερις δέκτες που θέλω.
2. Αν ΝΑΙ ποια πλεονεκτήματα έχει ο συνδυασμός Quattro + Multiswitch από ένα απλό Quad
3. Τα κρατικά κανάλια παρόλο που είναι περασμένη στον αποκωδικοποιητή η συχνότητα εκπομπής τους δεν κατέβηκαν. Ποια είναι η πιθανότερη εξήγηση?
4. Σε περίπτωση που αλλάξει τους κωδικούς δορυφορικής εκπομπής η digea, πως γίνεται η εγκατάσταση των νέων. Δεν έχω βρει κάποιο σχετικό μενού στον αποκωδικοποιητή.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν κουράζω με πασίγνωστα θέματα το forum.-bye-

Καλησπερα και καλωσορισες. Το quattro lnb βασικά δινει σε διαφορετικές εξόδους διαφορετικές πολώσεις (πχ οριζόντια, καθετη). Τα κρατικά ειναι σε κάθετη πολωση, γι αυτο και δεν κατεβηκαν. Αν συνδέσεις τον δεκτη σου σε αλλη εξοδο, θα κατεβουν μόνο τα κρατικά και δε θα κατεβουν όσα ειναι σε οριζοντια πολωση. Σωστά σου ειπαν πως χρειαζεται να παρεις multiswitch. Αυτός ο τυπος συνδεσμολογιας ομως ειναι για μεγαλες εγκαταστασεις. Το καλύτερο που εχεις να κανεις ειναι να γυρισεις το lnb, αν γινεται, και να παρεις ενα quad. Μη παρεις multiswitch, ενα απλο quad lnb κοστιζει 15ευρω και κανεις την δουλεια σου καθαρά και ευκολα.

Οσο για το 4.. αμα και όταν γινει, θα κυκλοφορησουν σε διαφορα site. To πως θα το κανεις, θα πρεπει να ρωτησεις απο εκει που τον πηρες μιας και συμφωνα με αυτό, ερχεται προ-ρυθμισμενος..

Μας γράφει όμως οτι ο τεχνικός έβαλε απλό lnb που είχε μαζί του.Μήπως φταίει κάτι αλλο για τα κρατικά ;

A συγνωμη, δε το προσεξα. Το μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι να εψαξε χειροκινητα συχνότητες. Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση. Για δοκιμασε να κανεις χειροκινητη αναζητηση στη συχνότητα 12734 Vertical, QPSK, S/R: 16751, FEC 3/5.