Λογικη/Κριτηριο επιλογης subwoofer

gnickos

New member
2 April 2007
28
Αθήνα
Καλημερα παιδια,

Εχω μια απορια οσον αφορα το κριτηριο επιλογης subwoofer.

Σ' ενα σαλονι 8 επι 6 μετρα, ο χωρος ακροασης ειναι 3 επι 6 μετρα (δλδ. τα ηχεια 5.0 ειναι τοποθετημενα στο μισο του σαλονιου),

το subwoofer και συγκεκριμενα οι ιντσες, συμφωνα με ποια κριτηρια επιλογης πρεπει να γινουν?

Συμφωνα με τον χωρο ακροασης ή συμφωνα με τον χωρο γενικα?

Ευχαριστω.

Σύμφωνα με το χώρο γενικά.Διότι τι ακούμε? Ακούμε πίεση αέρα .Αλλο ογκο αέρα πιέζει ενα 8 ιτσο γούφερ και αλλο ενα 12 ιτζο .Αλιώς συμπεριφέρεται ενα 8 ιτζο σε ενα χώρο 3 Χ 4 και αλιώς σε ενα χώρο 8Χ6 .Γιαυτο το γούφερ το υπολογίζουμε ανάλογα με το μέγεθος του χώρου που θα πιέζει τον αέρα .

Σύμφωνα με το χώρο γενικά.Διότι τι ακούμε? Ακούμε πίεση αέρα .Αλλο ογκο αέρα πιέζει ενα 8 ιτσο γούφερ και αλλο ενα 12 ιτζο .Αλιώς συμπεριφέρεται ενα 8 ιτζο σε ενα χώρο 3 Χ 4 και αλιώς σε ενα χώρο 8Χ6 .Γιαυτο το γούφερ το υπολογίζουμε ανάλογα με το μέγεθος του χώρου που θα πιέζει τον αέρα .
+ 1

Εξαρτάται για το τι χρειαζόμαστε το sub!

Αν επιθυμούμαι να «γκρεμίσουμε» το χώρο ακρόασης, συνυπολογίζουμε και το χώρο που δεν παίζει,
Αν τώρα το θέλουμε να συνοδεύσει το στερεοφωνικό μας σύστημα, πρέπει να αξιολογήσουμε την απόδοση των «δορυφόρων», το sub κανονικά δεν θα πρέπει να ακούγεται ή να «πνίγει» τους δορυφόρους μας,
Αν τελικά το θέλουμε για να συνοδεύσει τον οικιακό μας κινηματογράφο, υπολογίζουμε μία μέση κατάσταση από τις παραπάνω δύο εκδοχές.

Ποιος είπε ότι η συνέργια των μηχανημάτων είναι εύκολη, ειδικά όταν οι ίδιοι - πολλές φορές- δεν ξέρουμε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουμε να κάνει το σύστημά μας?

Ta σαμπ γενικα πανε συμφωνα με τον χωρο, αλλα αναλογα και την χρηση που το θελεις.
Α δεις γενικα τα σαμπ για μουσικη ειναι απο ενα 8''-12''.
για σινεμα ειναι απο ενα ή δυο 8''-15''
Και για κλαμπ, ή αλλη επαγγελματικη χρηση, απο ενα 18'' εως συστοιχια array.

Ο χωρος ειναι μεγαλος, αλλα για τι χρηση το θελεις?
Εγω π.χ. για σινεμα σε 26τετραγωνικα σκεφτομαι να βαλω ή δυο 15'' ή ενα 18''.

Ο χωρος ειναι μεγαλος, αλλα για τι χρηση το θελεις?
Εγω π.χ. για σινεμα σε 26τετραγωνικα σκεφτομαι να βαλω ή δυο 15'' ή ενα 18''.

Το θελω κυριως για μουσικη και σε δευτερη μοιρα το σινεμα.

δυστυχως το sub δεν ειναι ηχειο να το βαλης να σε σημαδευη αν και στα ηχεια το ιδιο ισχυη για το μπασο.

πρεπη να υπολογισεις ολο το χωρο που θα φορτιση.