Λογισμικό για DVD-A rip...?

nikolakis

New member
23 June 2006
89
Θα ήθελα τα DVD-Audio που έχω, να τα "περάσω" και στον υπολογιστή μου.

Ποιό πρόγραμμα μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή τους από το PC, οπότε ίσως να είναι αρκετή η σωστή δημιουργία κάποιου ISO (σε περίπτωση καταστροφής του πρωτοτύπου οπτικού δίσκου)...

Χρησιμοποιώ το Audio DVD ripper, το οποίο είναι freeware και κάνει καλή δουλειά. Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιά δομή θα κρατήσεις στο τελικό αρχείο και φυσικά τη μορφή του αρχείου που θα εξάγεις...

Θα το βρείς εδώ, μαζί με αναλυτική παρουσίαση:

http://www.free-codecs.com/download/DVD_Audio_Extractor.htm

-bye-

Με αυτό το πρόγραμμα φτιάχνω απλά Audio CD από μουσικά DVD (συναυλίες κτλ...)

Εαν μιλαμε για το ιδιο προγραμμα δεν υπαρχει πλεον. Η τελευταια εκδοση βγηκε πριν κανα χρονο.

Όντως. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Απλά, έχει πάψει να εξελίσσεται.

Μπορεί η περσινή version να κάνει μια χαρά δουλειά.. μπορεί και όχι. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αυτό.

Ευχαριστώ, θα το ψάξω το βραδάκι...

"Κόλλησα" λίγο στο ISO, γιατί έχω δει να "κυκλοφορούν" κάποια DVD-Audio σε μορφή ISO (μάλλον παράνομα :cool4: )...

Απάντηση: Re: Λογισμικό για DVD-A rip...?

Χρησιμοποιώ το Audio DVD ripper, το οποίο είναι freeware και κάνει καλή δουλειά. Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιά δομή θα κρατήσεις στο τελικό αρχείο και φυσικά τη μορφή του αρχείου που θα εξάγεις...

Θα το βρείς εδώ, μαζί με αναλυτική παρουσίαση:

http://www.free-codecs.com/download/DVD_Audio_Extractor.htm

-bye-

Ναι κι εγώ ύστερα από πολύ ψάξιμο σε αυτό έχω καταλήξει ως το καλύτερο software για αυτή την δουλειά. Εχει και δυνατότητα εξαγωγής ήχου στα 96ΚΗz έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά για την εγγραφή DVD-audio και όχι μόνο απλού audio CD

Θυμάμαι πριν κανά χρόνο είχε βγεί ένα προγραμματακι το οποίο χρησιμοποιούσε την μηχανή του WinDVD (7 νομίζω, ίσως και 6) - μία ''τρύπα'' αυτής για την ακρίβεια - για να κάνει το DVD-AUDIO rip.

Δεν είχα προλάβει να ασχοληθώ τότε αλλά θυμάμαι ότι έλεγαν ότι δούλευε.

Δεν ξέρω αν ''παίζει'' ακόμα καθώς υποθέτω ότι η Intervideo θα έκλεισε την ''τρύπα'' από τότε.

Δυστυχώς ό,τι και αν δοκίμασα δεν κατάφερα να ακούσω τις ηχογραφήσεις στα 5.1 κανάλια...
Μάλιστα από τα αγορασμένα μου DVD-A δεν κατάφερα να αντιγράψω κάποιο, σε αντίθεση με κάποια που "βρήκα" και ήταν έτοιμα ISO προς "backup"...
Το άσχημο είναι επίσης ότι δεν βρήκα κάποια ίδια με τα original που έχω ώστε να μπορέσω να καταλάβω αν έχει γίνει σωστή δουλειά...
Δοκίμασα Nero, Decrypter, κάποια της Xilisoft, και δυστυχώς κάποια άλλα που ripάριζαν τον ήχο από το DVD σε κάποιο audio format, και ΟΧΙ την πληροφορία για τα 5 κανάλια... και μάλιστα όταν κάποιο DVD-A είχε και video, τοτε απλά τρώγαμε μια ωραία μαύρη οθόνη!!!

Γκρρρρρρ...

Από αυτά που διαβάζω, μάλλον δεν δοκίμασες κάποιο ειδικό για DVD-AUDIO αλλά μόνο ''απλά'' για DVD (VIDEO).

Ψάξε για αυτά που σου έγραψε ο Δημήτρης κι εγώ.

Θα το δοκιμάσω σήμερα...
έχει και χωριστή επιλογή για DVD-Audio από ότι είδα...
Είδωμεν...

2-3 δοκιμές απέτυχαν... DVD-A --> DVD-A
Το player αναγνώριζε οτι είναι DVD, στην αναπαρωγή όμως είτε σταματούσε, είτε όταν επέλεγα αναπαραγωγή κομματιών DTS, Stereo κ.λπ. πηδούσε tracks...!

Επίσης δοκίμασα να σώσω το DVD-A σε ISO, όμως ήταν πάντα μικρότερης χωρητικότητας το αρχείο σε σχέση με το αρχικό DVD-A. Π.χ. αν το DVD-A ήταν 3,5 GB το ISO έφτανε τα 500 ΜΒ...

Απογοήτευση . . .

Χμμμ πολύ μαύρα τα ακούω και μου κάνει εντύπωση.

Θα δω μήπως προλαβω να το κοιτάξω και εγω.

Δοκίμασα να παίξω τα αντεγραμμένα DVD-A σε ένα PC με μια παλιά Audigy2 και έπαιξαν μια χαρά με ένα προγραμματάκι της Creative για αναπαραγωγή DVD-A.
ΑΡΑ το Fab κάνει μια χαρουλα την δουλειά του...!!!
Μενού, φωτογραφίες, στίχοι και φυσικά ήχος 5.1

Μένει τώρα να κάνω κάποιες δοκιμές μπας και φταίει η μάρκα του DVD (Verbatim έβαλα), ή ακόμα και να βάλω DVD +R, ή ακόμα και να αλλάξω την ταχύτητα εγγραφής...

Αναφέρω ότι σαν player θέλω να χρησιμοποιήσω το Oppo 981.
Τα original DVD-A τα παίζει άψογα, απλά θέλω να παίζει και τα "backup" μου...!

Και το pioneer 575 που είχα δεν έπαιζε τα αντιγραμμένα dvd audio.
Τα ίδια δισκάκια στην Audigy2 και στην x-fi παίζουν μια χαρά.

Τελικά έπαιξε....!
Αν και έβαλα διασκάκια DVD-R, νομίζω ότι δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο.
Απλά αντί να χρησιμοποιήσω την επιλογή "Ολόκληρο το DVD", πήγα στην επιλογή "Κλωνοποίηση". Επίσης είχα κατεβάσει την ταχύτητα στο 8x (πάλι δεν νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο...).

Να επισημάνω επίσης ότι έχει κυκλοφορήσει και νέα έκδοση του προγράμματος
(DVDFab Platinum 3.1.6.2), αν και εγώ έκανα το "backup" των DVD-Audio μου, με την προηγούμενη έκδοση (3.1.6.0).

Συσκευή αναπαραγωγής το Oppo 981.