Logitech 5500 για pc και tv

tapouts

New member
2 October 2006
23
Καλησπερα σε ολους,

Θα ηθελα γνωμες και βοηθεια αν ειναι ευκολο.
Ενδιαφερομαι για αγορα των LOGITECH Z 5500.
Θα μου βγουν περιπου στα 120 ευρω λογω επιδοτησης κινητης που θα εξαργυρωσω στο Πλαισιο, αρα απο θεμα τιμη ειναι καλυμμενος και δε το σκεφτομαι.
Παρακατω... Τα θελω για 2 λογους. Πρωτον για να ακουω μουσικη απο το PC. Να σημειωσω πως δεν εχω εξτρα καρτα ηχου, μονο αυτη που εχει η μητρικη. (Δεν ξερω αν τα λεω σωστα ωντας ασχετος). Θα χρειαστω εξτρα καρτα ηχου? Κι αν ναι σε τι τιμη ? Δευτερον, για ηχο σε ταινιες (σε Bluray μορφη) καθως η τηλεοραση μου εχει συνδεση με οπτικη ιν κι ετσι σκοπευω να τα συνδεσω.
Τα θεωρειτε καλη επιλογη για τη χρηση που θελω ?
Εχετε κατι αλλο να προτεινετε ?
Επισης ξερετε αν εχει λυθει το προβλημα με το καμενο backlight του πανελ τους ?

Ευχαριστω !

Έχω τα ηχεία αυτά από το 2004 αν θυμάμαι καλά. Τα είχα πάρει 350 Ε τότε, μετά καταργήθηκαν, και μετά από ένα χρονικό διάστημα τα ξαναέβγαλαν με μικρές διαφορές. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση τους, και δεν μου παρουσίασαν πότε πρόβλημα, μόνο μια φορά κάτι έγινε με το ρεύμα και νόμιζα ότι κάηκαν, αλλά το μόνο που έγινε ήταν να αλλάξω μία ασφάλεια. (την οποία άλλαξα μόνος μου και οι 10 ασφάλειες έκαναν 10 Ε).

Όσον αφορά την συνδεσμολογία τους. Αν τα συνδέσεις απευθείας, θέλει τρία καρφάκια (σαν αυτά που έχουν τα ακουστικά) τα οποία αν έχει καινούριο PC τα έχει η μητρική σου. Αν γράφει πως έχει ενσωματωμένο κάρτα 5.1 ή 7.1 σίγουρα έχει υποδοχές. Για την οπτική ίνα δεν ξέρω να σου πω ξέρω μόνο να σου πω έχουν οπτική θύρα.

Ως χρήστης τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!!:award:

Να ρωτησω κατι ?
Η τηλεοραση εχει θυρα για οπτικη ινα και εκει θα βλεπω ταινιες απο σκληρο δισκο που θα εχω συνδεσει στην τηλεοραση σε αναλυση κυριως bluray (αν λεει κατι αυτο για τον ηχο).
Ισχυει οτι πιθανον η TV να μην μπορει να μεταφερει/ επεξεργαστει τον DTS ήχο της ταινίας? Οπότε σε ταινίες με ήχο DTS πολύ πιθανό να μην ακούω τίποτα. Αν ο ήχος είναι AC3 υπάρχει περίπτωση να τον μεταφέρει σε 2.1 ?
Για την ιστορια η tv εισαι samsung led 32c6510.

Την οπτική στην τηλεόραση δεν τη χρειάζεσαι.
Θα συνδέσεις:
1. το PC με την HDMI ή DVI στην τηλεόραση
2. το PC με την οπτική η τα "τρία καρφάκια" με τα logitech.

Η τηλεόραση κατα 99,9% δεν επεξεργάζεται DD/DTS, αλλά και να το έκανε δεν το χρειάζεσαι, εφόσον το κάνουν τα logitech.

Απλα αν το κανω ετσι ειναι μπερδεμα με τα καλωδια βαλε βγαλε και αφου εχω ηδη σκληρο επανω στην τιβι ελεγα να επωφεληθω. Αν συνδεση με οπτικη θα εχω εχω 5.1 ?
Γιατι η τηλεοραση λεει DTS 2.0.