Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Εδώ και 3 μήνες συμβιώνω (τρόπος του λέγειν) με ένα logitech duet.
Όπως αρκετοί γνωρίζουν το συγκεκριμένο είναι μιά πηγή από την προωθημένη εταιρεία Slimdevices που αγόρασε η γνωστή μας από τα ποντίκια logitech.

Αποτελείται από τον δέκτη, μιά μικρή συσκευή με ασύρματες και δικτυακές δυνατότητες, με ενσωματωμένο dac της Wolfson και αντίστοιχα τελεστικά στάδια που δίνει έξοδο σε rca ή γιά τους πιό ψαγμένους σε οπτική και ομοαξονική.
Ο χειρισμός της συσκευής γίνεται από ένα χειριστήριο όπως τα συνηθισμένα control με τη μόνη διαφορά ότι είναι ασύρματο και περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 2.5 ινστών καλής ανάλυσης από όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα, όπως να σκρολάρεις στη λίστα της βάσης σου με καλλιτέχνη, άλμπουμ, χρονολογία είδος και να επιλέξεις τι θα ακούσεις, να πας μπροστά πίσω, να αυξομειώσεις ένταση ψηφιακά και γενικά σαν περίπου ένα ipod.
Υπάρχει και το ανάλογο λογισμικό που πρέπει να τρέχει στον υπολογιστή σου το Sqeezbox Server, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί γιά να χειριστείς τον δέκτη αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το χειριστήριο.

Μέχρι εδώ καλά.
Τα δύσκολα αρχίζουν από τη στιγμή που ανοίγεις το κουτί και προσπαθείς να στήσεις το παιχνίδι αυτό.
Δυστυχώς οι άνθρωποι της Logitech διεκδικούν όλα τα βραβεία κακής υποστήριξης αλλά και καταβαράθρωσης, κοινώς χαντακώματος, μιάς εξαιρετικής συσκευής ποιότητας αντίστοιχης σχεδόν ενός ipod.
Το μάνιουαλ είναι άχρηστο, ιδίως αυτό που υπάρχει στο κουτί, δεν υπάρχουν ούτε καν γρήγοροι οδηγοί στησίματος, ενώ ένας κάπως πιό αναλυτικός οδηγός διατίθεται μόνο με ψάξιμο στο διαδίκτυο.
Η συμβουλή συνεπώς είναι,γιά ανθρώπους που δεν έχουν υπομονή, ή που δεν έχουν κάποιον που δεινοπάθησε πριν από αυτούς να μην το σκεφτούν καν.
Εγώ προσωπικά είχα βοήθεια από τον Πέτρο Νικολαίδη, που ακόμα βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν και αυτός το δάμασε, αλλά θα έλεγα ότι μετά από ένα τρίμηνο χοντρό βρισίδι και αρκετές απόπειρες να πεταχτεί από το παράθυρο πλέον αναπαύεται πάνω από το βουβάλι εξημερωμένο πλήρως. Ή τουλάχιστον κατά 90% θα τολμούσα να πω.
Και είναι κρίμα, γιατί πρόκειται γιά μιά συσκευή εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών.

Αν εξαιρέσουμε διάφορα φαιδρά της πρώτης μέρας που προσπαθούσα να το βάλω να παίξει χωρίς μπαταρία, που δεν έβρισκε δίκτυο, που ήθελε να του δηλώσω το mail και το account μου γενικά κατάφερε να παίξει, δηλαδή γιά 5-10 δευτερόλεπτα μετά από 2 εβδομάδες.
Φυσικά έπαιξε 10 δευτερόλεπτα και τέλος.
Μετά τους δυό μήνες κατάφερα να ακούσω σερί πάνω από 15 λεπτά μουσικής.

Για να μην τα παραλέμε, αφού τελικά εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, κατεβάσεις το μανιουαλ και προσπαθήσεις να το στήσεις επί λέξει, αφού δηλώσεις τα πάντα γιά το δίκτυό σου αλλά ακόμα και αυτό το δίκτυό σου να ξεστήσεις (πχ θέλει κωδικοποίηση wep 10 ψηφίων απαραίτητα) το πιό σημαντικό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις τον τρόπο που θα συνδέσεις με το δίκτυο.
Οι διαθέσιμοι τρόποι είναι τρεις.
1. Ασύρματα ο δέκτης και ασύρματα το χειριστήριο με το μόντεμ ρούτερ σου.
2. Ενσύρματα (ethernet) ο δέκτης και ασύρματα το χειριστήριο
3. Ενσύρματα ο δέκτης και με wifi το χειριστήριο με το δέκτη.

Τώρα ανάλογα με την ποιότητα του δικτύου σας η πιθανότητα να ακούσετε μουσική με τις παραπάνω μεθόδους είναι 1. 0.1%, 2. 30%, 3. 100%. Αυτά τα νούμερα ισχύουν με το δικό μου δίκτυο με ασύρματο ρούτερ baudtec που είναι στημένο στη σκάλα που ανεβάζει στη σοφίτα μου. Και εννοείται ότι μεταφέρθηκε εκεί το μόντεμ από το δωμάτιο που ήταν γιά να πετύχεις από ενα 0.05% ένα 0.1%.
Κοινώς πρέπει να έχετε σήμα καμπάνα. Εγώ πέρασα από όλα τα στάδια, από το 1 στο 3 αφού περάσανε όλόκληρα καλοκαιρινά ΣΚ τίγκα στον ιδρώτα με αποτέλεσμα μηδέν.
Το ενδιαφέρον είναι ότι γιά να περάσεις από το ένα βήμα στο άλλο, χρειάζεται να κάνεις reset το χειριστήριο, που όμως τελικά είναι μιά διαδικασία που μπορεί να γίνει άφοβα. Επίσης κάθε τόσο το χειριστήριο κατεβάζει νέα έκδοση λογισμικού που συνιστάται, αντίθετα με το τι διατείνονται δίαφοροι άσχετοι στο διαδίκτυο, ότι με την νέα έκδοση κολλάει και δεν κάνει τίποτα.

Γενικά το πρόβλημα με τη συσκευή είναι ότι κανείς δεν ξεκαθαρίζει (από την μαμά Logitech) ότι ως ασύρματη διαδικτυακή συσκευή, αν δεν έχεις άψογο δίκτυο ακούς σιωπή και θέλεις να δαγκάσεις το χειριστήριο καθώς το βλέπεις να γυρίζει και να γυρίζει τον τροχό της ατυχίας. Ετσι το αγοράζουν άσχετοι αμερικάνοι συνταξιούχοι που θέλουν να κάθονται στον καναπέ τους και να ακούνε από το σύστημα της 3ης κρεβατοκάμαρας και στην πρώτη δυσκολία που έρχεται 30 δευτερόλεπτα αφού ανοίξεις το κουτί, το στέλνουν πίσω και γεμίζουν το διαδίκτυο με αγανακτισμένα report. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε 10άδες τέτοια. Δεν ξέρω αν τους έτυχαν χαλασμένα και εμένα το καλό, πάντως μην τα πιστέψετε.

Γενικά λοιπόν χρησιμοποιείστε ehternet καλωδιωμένο και μόνο αν έχετε κανένα βαρβάτο μόντεμ ρούτερ που ψήνει αυγά στην κεραία του κάντε την επιλογή 2. Αλλιώς περιμένετε σε κάθε αλλαγή κομματιού ή καλλιτέχνη να περιμένετε βλέποντας στρόγγυλα να γυρίζουν μισό και ένα λεπτό.
Αν όμως κάνετε το 3. παίζει ΑΨΟΓΑ.

Το λογισμικό του στήνει αμέσως μιά βάση με τα κομμάτια που έχουμε αρκεί να δώσουμε μια διαδρομή στο δίσκο. Μετά κάθε αλλαγή προσθήκη γίνεται σε κάποια αρκετά δευτερόλεπτα.
Τώρα τα καλά νέα:

1. Ήχος. Απαιχτος. Πολύ καλύτερος από οποιοδήποτε usb που δοκίμασα είτε με asio ή όχι. Σχεδόν ίδιος με αυτόν ενσωματωμένης κάρτας ήχου με απευθείας έξοδο οπτικής και με οπτική γιάλινη wireworld καλής ποιότητας.
Δεν συζητάμε γιά το δικό του dac και rca έξοδο, αλλά εννοείται με το bufallo.
2. Ευχρησία. Μόνο αν το δοκιμάσεις καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατος ο γυρισμός στις οσφυοκάμψεις των cd...
Ακούς ό,τι θέλεις, ψάχνεις και βρίσκεις και αλλάζεις είδος, δίσκο, χρονιά σε ένα sec. Το χειριστήριο είναι απλά φανταστικό. Εχει screen saver, εχει ρολόι, δείχνει εξώφυλλα, δείχνει πληροφορίες από τα tags. Κρατάει αρκετά η μπαταρία του και μόνο που και που πρέπει να το βάζεις στο σκαμνί του γιά φόρτιση. Εχει φηψιακή ένταση που δουλεύει καλά, πας μπρος πίσω, γρήγορα, ό,τι θες. Επίσης έχει αισθητήρα κίνησης και μόλις το πιάσεις ξυπνάει και βγαίνει από το screen saver.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταπηδάς από τη βάση σου στο ράδιο με εξαιρετική ευκολία. Οι σταθμοί είναι κατηγοριοποιημένοι εξαιρετικά, αναζητάς ή βάζεις ακόμα και το όνομα με το scroll wheel και με ένα κλίκ περνάς το σταθμό στα αγαπημένα.
Ξαφνικά ανοίγει ένας κόσμος χωρίς σύνορα. Επίσης την ώρα που ακούς μπορείς να διαβάζεις ειδήσεις στην οθόνη από διαθέσιμα δίκτυα αλλά και να βλέπεις φωτογραφίες σου από το flickr ή ακόμα να περνάς αγαπημένα με ένα κλικ στην home page σου στο facebook.
Η ευελιξία είναι πραγματικά μεγάλη και θεωρώ ότι ακόμα υπάρχουν αρκετά να ανακαλύψεις.

Τελικά μετά από 2 μήνες βρισίδι όπως με προειδοποίησε ο Πέτρος στον τρίτο μήνα θα έλεγα ότι τα έχω ξεχάσει όλα.

Τα επόμενα βηματα είναι αλλαγή τροφοδοτικού, διότι φοράει ένα παλμοτροφοδοτικό της πλάκας, αλλά και ενδεχομένως χέριασμα σε κρίσιμα σημεία.

όσοι λοιπόν έχετε κουράγιο και αντέχετε δυνατές συγκινήσεις πάτε γιά ντουέτο.
Φωτογραφίες αργότερα.

Last edited:
Συμφωνω με τον Δημητρη απολυτα.Ειναι μια πολυ καλη συσκευη,με χρηση εξωτερικου dac,που αδικειται απολυτα απο το λογισμικο του.Δεν ξερω ποιος ηλιθιος στην slimdevises σχεδιασε το λογισμικο ,αλλα θελει κρεμασμα.
Την περασμενη Κυριακη με ρωτησε κατι ο Δημητρης,και επειδη ειχα να το δουλεψω ενα μηνα,εφαγα 2ωρες να το συνεφερω.Επρεπε να μοιραζουν και xanax μαζι με την συσκευη.Πιστευω οτι θα βελτιωθει πολυ λειτουργικα ,οταν συνδεθει με NAS.
Οπως και νατο κανουμε το κοστος ειναι πολυ μικρο για αυτα που προσφερει.Υπ οψιν οτι εγω ειμαι απολυτα ασυρματος σε συνδεση ,αλλα με ενα modem -router που σκιζει,και απο ταχυτητα και βεβαια απο τιμη,160 ευρουλακια εσκασα.Αλλα απο τη στιγμη που το εβαλα ,παει σφαιρα ολο το συστημα,οταν δεν κολαει το λειτουργικο
Συνισταται σε μελη του avclub που εχουν καλες σχεσεις με τον Σπυρο Σουρλα,και αν δεν εχουν θα πρεπει να αποκτησουν.

...αν εξαιρέσεις το internet radio και το φαντεζί τηλεχειρισμό του duet... τι το κάνει καλύτερο από ένα NMT (πχ το ΗDX-1000 που έχω εγώ) + DAC?

Τα παραπάνω είναι φθηνότερα και φαντάζομαι λόγω εξωτερικού DAC θα ακούγονται σχεδόν το ίδιο καλά... αλλά το κυριότερο:
- Παίζουν και ΗD video
- Παίζουν και από usb (ούτε καλώδια ούτε τίποτα δλδ)

:nounder:

1. αδιαφορώ γιά αυτό που λέγεται βίντεο. Ίσως μπορώ να πω μου προκαλεί απέχθεια. Συνεπώς θέλω η συσκευή να μην έχει τέτοιο πράγμα.
2. Τι σημαίνει παίζουν από usb χωρίς καλώδια? Το usb τι είναι καλώδιο δεν είναι?
3. Δεν εξαιρούμε τον χειρισμό του control. ΕΚΕΙ είναι η όλη του ευκολία. Είναι κάτι που δεν το φαντάζεσαι. Με όλα αυτά τα μηχανάκια θες και μιά τηλεόραση στη γύρα. Φρίκη...
4. Δεν εξαιρούμε το ράδιο. Είμαστε μαθημένοι να ισοπεδώνουμε το ράδιο γιατί στην Ελλάδα έχουμε ΚΑΚΙΣΤΟ ράδιο. Στο εξωτερικό υπάρχει ραδιόφωνο που σέβεται τους ακροατές.

Και συμπληρώνω. Δεν είναι ακριβό. Κοστίζει κάτω από 300 ευρώ και αυτό που παίρνεις σε ήχο απέχει χιλιόμετρα από απλές λύσεις, όπου μάλιστα αξία έχει επενδυθεί στο βίντεο σε βάρος του ήχου.
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε γιά πηγή ήχου και όχι γιά κουτί-τα-κάνω-όλα-όπως ναναι.

Τέλος η παρουσίαση είναι γιά να βοηθήσει τον κόσμο που διαβάζει τα τόσα αρνητικά και φεύγει από ένα εξαιρετικό προϊόν.

Κατανοητό αυτό που λές τόσο για το video όσο και για την ανοιχτή τηλεόραση... γούστα είναι αυτά... το σέβομαι...

Ομοίως μου είναι αδιάφορο το ραδιόφωνο για να ακούω μουσική! Το control θέλω να είναι σε μένα. Αντίθετα στο τομέα ενημέρωσης δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν και τίποτα... Αλλά εκεί η ηχητική ποιότητα μου είναι πραγματικά αδιάφορη... Και μονοφωνικά μέσα στα παράσιτα μια χαρά ενημερώνομαι για νέα της μουσικής και δείγματα δουλειάς των καλλιτεχνών...

Για το usb όμως να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, γιατί είναι μοναδική η ευκολία να κολλήσεις ένα stickάκι και να ακούσεις τη μουσική σου... Ούτε ethernet να σκουντουφλάμε, ούτε περίεργες ακτινοβολίες σε χώρο που ζεί μικρό παιδί... ούτε τίποτα...

Όσον αφορά την ηχητική απόδοση το έχεις συγκρίνει με κάποιο mp+dac και υστερεί? Aυτό θα ήθελα να γνωρίζω...
Σε αντίστοιχο συγκριτικό που έκανα με ipod δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο (μιλάω μόνο για το σύστημά μου και την μουσική που ακούω...)

Το μηχανάκι αυτό ήταν και για μένα υποψήφιο αλλά απερρίφθη λόγω usb θύρας... δεν αντιλέγω, σε καμία περίπτωση, ότι για συγκεκριμένη χρήση είναι κορυφαίο και με υψηλό δείκτη ευχρηστίας!

Να βάλω και ένα review από τα πολλά που κυκλοφορούν, ενδεικτικό για τι δυνατότητες και την λειτουργία του...

http://www.youtube.com/watch?v=Wt9N6NmsHUs&feature=related

-bye-

Re: Απάντηση: Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

Κατανοητό αυτό που λές τόσο για το video όσο και για την ανοιχτή τηλεόραση... γούστα είναι αυτά... το σέβομαι...

Ομοίως μου είναι αδιάφορο το ραδιόφωνο για να ακούω μουσική! Το control θέλω να είναι σε μένα. Αντίθετα στο τομέα ενημέρωσης δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν και τίποτα... Αλλά εκεί η ηχητική ποιότητα μου είναι πραγματικά αδιάφορη... Και μονοφωνικά μέσα στα παράσιτα μια χαρά ενημερώνομαι για νέα της μουσικής και δείγματα δουλειάς των καλλιτεχνών...

Για το usb όμως να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, γιατί είναι μοναδική η ευκολία να κολλήσεις ένα stickάκι και να ακούσεις τη μουσική σου... Ούτε ethernet να σκουντουφλάμε, ούτε περίεργες ακτινοβολίες σε χώρο που ζεί μικρό παιδί... ούτε τίποτα...

Όσον αφορά την ηχητική απόδοση το έχεις συγκρίνει με κάποιο mp+dac και υστερεί? Aυτό θα ήθελα να γνωρίζω...
Σε αντίστοιχο συγκριτικό που έκανα με ipod δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο (μιλάω μόνο για το σύστημά μου και την μουσική που ακούω...)

Το μηχανάκι αυτό ήταν και για μένα υποψήφιο αλλά απερρίφθη λόγω usb θύρας... δεν αντιλέγω, σε καμία περίπτωση, ότι για συγκεκριμένη χρήση είναι κορυφαίο και με υψηλό δείκτη ευχρηστίας!

Υπάρχουν έξω ραδιόφωνα στα 128 έως 320 και δεν θες να τα κλείσεις.
οχι η ελληνική σαβούρα. Ακόμα και ο Εν Λευκώ, από τα καλύτερα ελληνικά ραδιόφωνα εκπέμπει στα 64...
Δεν μπορώ να διανοηθώ γιά την ώρα να ακούω με στικ. Εξ άλλου όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι η θύρα usb δεν έχει την ποιότητα της firewire ή της ethernet.
Δεν το έχω συγκρίνει με άλλα mp γιατί ποτέ δεν είχα, επειδή ήθελα να πάρω κάτι τέτοιο. Σύγκριση με ipod δεν μπορεί να γίνει με τίποτα, γιατί το ipod θα παίξει από τα τελεστικά του που είναι ηχητικά απαράδεκτο.
παίζει πιό καλά από οποιοδήποτε συνδυασμό Η/Υ λογισμικού και dac.

Aνέφερα το ipod γιατί όταν το κοίταζα στα review γίνονταν συγκρίσεις (προφανώς για την οθόνη στο controller και την ευχρηστία)

Αν ξεπερνά pc+dac πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά και σε mp+dac!

ok thanxs για τις εντυπώσεις!

-bye-

Υπάρχουν έξω ραδιόφωνα στα 128 έως 320 και δεν θες να τα κλείσεις.
οχι η ελληνική σαβούρα. Ακόμα και ο Εν Λευκώ, από τα καλύτερα ελληνικά ραδιόφωνα εκπέμπει στα 64...
Δεν μπορώ να διανοηθώ γιά την ώρα να ακούω με στικ. Εξ άλλου όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι η θύρα usb δεν έχει την ποιότητα της firewire ή της ethernet.
Δεν το έχω συγκρίνει με άλλα mp γιατί ποτέ δεν είχα, επειδή ήθελα να πάρω κάτι τέτοιο. Σύγκριση με ipod δεν μπορεί να γίνει με τίποτα, γιατί το ipod θα παίξει από τα τελεστικά του που είναι ηχητικά απαράδεκτο.
παίζει πιό καλά από οποιοδήποτε συνδυασμό Η/Υ λογισμικού και dac.
Τωρα αυτο το "παιζει πιο καλα απο οποιοδηποτε συνδυασμο Η/Υ και dac" ειναι λιγο αυθαιρετο. Ειδικα χωρις usb.

Τωρα αυτο το "παιζει πιο καλα απο οποιοδηποτε συνδυασμο Η/Υ και dac" ειναι λιγο αυθαιρετο. Ειδικα χωρις usb.

δεν καταλαβαίνω την ένστασή σου αν και για να βοηθήσω ας αλλάξω τη φράση μου σε
"παιζει πιο καλα απο οποιοδηποτε συνδυασμο Η/Υ και dac έχω δοκιμάσει"

Εγώ το έχω στημένο με ασύρματο router, ο οποίος όμως βρίσκεται στον ίδιο χώρο - στην άλλη γωνία, και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα τώρα πιά γιατί την πρώτη εβδομάδα κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό επειδή τη μία δεν έβλεπε δίκτυο την άλλη το έβλεπε αλλά δεν μπορούσε να δεί την database στο pc .....

Πλέον, λόγω mac, το χρησιμοποιώ μόνο σαν ιντερνετικό ράδιο ενωμένο με γυάλινη οπτική wireworld στο Emm dac2

Οχι δεν το εννοουσα ετσι. Απλα ο καλυτερος τροπος συνδεσης media player, pc κτλ με dac συμφωνα με αυτα που διαβαζω ειναι η usb (μαλιστα σε "ασυγχρονη λειτουργια"). Αρα δε μπορουμε να μιλαμε για βελτιστο αποτελεσμα με spdif ή optical.

γενικά η usb έχει κατηγορηθεί για διάφορα πράγματα.

Εγώ πάντως δεν μπόρεσα ποτέ να ικανοποιηθώ με την usb 100%.
Αντίθετα το πέτυχα είτε με το Logi είτε με εσωτερική κάρτα, που να καλύπτει όμως μόνο το κομμάτι μέχρι την spdif.

Εγω χαιρομαι για την ανυπαρξια καλωδιων που εχω,γιατι πισω απο το συστημα γινεται ,οπως ειναι φυσικο,ενας χαμος. Σε συγκριση με το trends ειναι λιγοτερο γλυκοηχο,αλλα περισσοτερο απο το audiotrak.Και φυσικα δεν σου χρειαζεται ουτε το pc ,αν εχεις NAS.

το squeezebox touch εχει usb εισοδο για συνδεση με σκληρο.
την χακεψαν ομως και μπορει να γινει εξοδος για συνδεση με dac, οταν αυτο δεν απαιτει drivers. με dac της ayre (ασυγχρονο) εδωσε εκπληκτικα (λενε) αποτελεσματα. η μοντα κυκλοφορει με μαιλ και σε λιγο επισημα..

Βρε φίλε Νίκο αυτό όμως κάνει 2Κ... (Ayre) Τι νόημα έχει μια τέτοια σύγκριση?
Νομίζω ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε μια σύγκριση με αντίστοιχης τιμής συνδυασμό, έτσι δεν είναι?

ωχ σορρυ, ποσταρα μια πληροφορια που δεν εχει σημασια για της κατεξοχην χρηση του squeezbox ως πηγη.
εχει ομως τεραστια για καποιον που ψαχνει εναν τροπο να εχει αρχεια υψηλης αναλυσης μεσω δικτυου χωρις ΚΑΝΕΝΑ απο τα μεχρι σημερα μειονεκτηματα.
το μηχανακι παρεχει σερβερ/wifi/usb εξοδο σε τιμη που οι αλλοι χαιεντοσερβεραδες ζητανε επι 10 και πανω... με τελειο interface και touch οθονη....

Να πω και εγώ μια γνώμη για το Duet, που το έχω περίπου 17 μήνες. Θα μπορούσα να συνοψίσω στα εξής: με έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα αλλά δεν θα γύρναγα πίσω στην προ Duet εποχή με τίποτα. Επίσης δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον που δεν είναι διατεθειμένος να αφιερώσει αρκετό χρόνο σε διάφορα τεχνικά θέματα-προβλήματα που σχεδόν σίγουρα θα συναντήσει. Για αυτό και είμαι διστακτικός να το συστήσω σε κάποιον, αν δεν έχει ευχέρεια σε τέτοια θέματα. Όμως για εμένα είναι πια αναντικατάστατο.

Το χειρότερο που μου συνέβει, είναι ότι μετά από περίπου 4 μήνες από την αγορά του, ο controller (χειριστήριο) έπαψε να λειτουργεί. Ξαφνικά και οριστικά. Άνευ λόγου. Αναφορά αμέσως στην Logitech online. Μετά από κάποιο διάστημα, με courier ένα ολοκαίνουριο Controller έφτασε στην πόρτα μου. Το οποίο μάλιστα καίει και πολύ πιο αργά την μπαταρία του, καθιστώντας την εφεδρική μπαταρία που είχα ήδη αγοράσει ψιλοπεριττή (εκτός σπάνιων περιπτώσεων).

Με το δίκτυο είμαι ασύρματος, και παίζει οκ εκτός από αρχεία flac. Εκεί έχω διακοπές στον ήχο (προφανώς το bandwidth του ασύρματου δικτύου δεν επαρκεί για flac). Αυτό με προβληματίζει λίγο και θέλω κάποια στιγμή να το λύσω, ευτυχώς αυτή την στιγμή flac είναι μόνο απειροελάχιστο ποσοστό της συλλογής μου.

Θα ήθελα να ξυπνάω το πρωί και να ακούω Ιnternet radio χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω υπολογιστή. Αυτό δεν γίνεται. Στην αρχή γινόταν, μετά από κάποια update σταμάτησε να είναι εφικτό. Κρίμα.

Δεν έχω τέτοια προβλήματα με τα flac στην bridged σύνδεση.
Προβλήματα αξιοπιστίας με το χειριστήριο, ναι, υπάρχουν.
Η κεντρική ρόδα μετά από κάθε δυο τρείς πλήρεις στροφές ψιλοασκαλώνει και θέλει δύναμη, όχι φοβερή αλλά ούτε και χάδι γιά να προχωρήσει. Δεν ξέρω αυτό μελλοντικά πως θα εξελιχτεί.
Το δε πλήκτρο back εδω και μιά εβδομάδα αρνείται να λειτουργήσει με συνήθη πίεση.
Η μπαταρία κρατάει άνετα γιά ένα βραδινό μου session στο σπίτι, δηλαδή από τις 8 περίπου ως τις 12. Μετά θέλει φόρτιση.

Θα ήθελα να ξυπνάω το πρωί και να ακούω Ιnternet radio χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω υπολογιστή. Αυτό δεν γίνεται. Στην αρχή γινόταν, μετά από κάποια update σταμάτησε να είναι εφικτό. Κρίμα.

Παράξενο αυτό που γράφεις, σε ποιά version είσαι ???