Logitech duet...συζήτηση για ενδεχόμενες επεμβάσεις..

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Είναι γενικά στα σκαριά κάποιες επεμβάσεις στο γνωστό player, αλλά σήμερα επισπεύστηκαν καθώς επιδεινώθηκε ένα προβληματάκι με την τροφοδοσία του.
Γενικά έχουμε αναφερθεί στο ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε κατάλληλα βύσματα (ομοαξονικά) για την τροφοδοσία του.
Το μανίσιο ήταν καλό σε εφαρμογή, υποθέτω κύρια επειδή είχε στενή εσωτερική διάμετρο και ακριβώς σωστή εξωτερική.
Όλα τα aftermarket γενικώς πλέουν.
Τελικά το πρόβλημα είναι πιστεύω στο λαμάκι που δίνει το gnd μέσα στο θηλυκό που είναι φτιαγμένο από πολύ μαλακό υλικό.
Σήμερα ψάχνοντας γιά διάφορα κατάλληλα αρσενικά βρήκα ένα που είχε καλό σφίξιμο, αλλά αποδείχτηκε ότι έδιωξε το λαμάκι ακόμα πιό πέρα.
Με αποτέλεσμα το βύσμα που έχω στο τροφοδοτικό που έφτιαξα με τον γάλλονα μην κάθεται με τίποτα....

(1η φωτό αριστερά κάτω, κάτω από τον πυκνωτή....

Ετσι αποφάσισα να το ανοίξω...
Πρώτα πρώτα οι βίδες του είναι κρυμμένες κάτω από τη λαστιχένια του βάση που είναι πολύ καλά κολλημένες.
Δεύτερο θέλουν αστέρι κατσαβίδι. Πάντως έχουν εξαιρετική εφαρμογή και πολύ καλές φωλιές.
Το άνοιγμα αποκάλυψε μιά πολύ ντελικάτη αλλά σε γενικές γραμμές καθαρή κατασκευή με αρκετά σημεία για πρώτες επεμβάσεις όπως έχει γράψει κι ο πολωνός.

Για το θηλυκό βύσμα της τροφοδοσίας δυστυχώς από μέσα δεν υπάρχει κάτι να γίνει.
Ή αντικατάσταση ή σφιχτό αρσενικό απο έξω και ξεχνάς όλα τα παλιά ακόμα και το μανίσιο. Αλλωστε ήταν διακοπτικό και ευτελές.

Τώρα για επεμβάσεις?
ίσως αρχίσουμε με κανα δυό πυκνωτές στην τροφοδοσία και έναν στην spdif, καθώς δεν χρησιμοποιώ παρά ελάχιστα το dac του.
Στη συνέχεια, ίσως απευθείας κλέψιμο spdif και τέλος
ίσως αλλαγή πυκνωτών στην έξοδο.
Για ρολόι....δεν ξέρω.

Attachments

• P1010519s.JPG
    P1010519s.JPG
    118.6 KB · Views: 54
  • P1010520s.JPG
    P1010520s.JPG
    136.7 KB · Views: 44
  • P1010521s.JPG
    P1010521s.JPG
    149.3 KB · Views: 43
  • P1010522s.JPG
    P1010522s.JPG
    80.9 KB · Views: 36
  • P1010523s.JPG
    P1010523s.JPG
    49.1 KB · Views: 47
Last edited:
Μητσε,κολλημα στη πλακετα του καλωδιου τροφοδοσιας κατευθειαν και αλλαγη του πυκνωτη που βρισκεται διπλα στη τροφοδοσια.Κοστος μηδαμινο και θα εκπλαγεις ευχαριστα

ο λάμπας λέει προσθήκη πυκνωτή στο j1

για την τροφοδοσία, το ξέρω.
Απλά δεν θέλω γιά την ώρα εμφανείς από έξω αλλαγές.

O πυκνωτης δεν θα φαινεται,για το καλωδιο τροφοδοσιας ξεκολλησε και κρατησε το ηλιθιο βυσματακι και κολλησε απ ευθειας το καλωδιο
Ακου πρωτα τον πυκνωτη αλλαγμενο και τα ξαναλεμε ,και για αλλες αλλαγες

δεν εννοώ τον πυκνωτή.
Εννοώ την εξωτερική σύνδεση της τροφοδοσίας.
Είναι ψυχολογικό...
Πάντως, ξαναλέω, στο j1 λέει ο πολωνός.
Όχι τον δίπλα.

πάντως έχω αρχίσει να μπερδεύομαι πριν αρχίσω...
ο lampizator λέει j1 ενώ τον έχει κάπου παρακάτω, ο audiocom αλλάζει τον άλλο...

Ο Σαββας μου αλλαξε ,αυτον της τροφοδοσιας ,και αυτος εφερε ακουστες αλλαγες.Το φωτο- υλικο για την αναβαθμιση του το εδωσα εγω και κοιταξαμε που συμπιπτουν οι αλλαγες που προτεινουν

μεγάλο μπέρδεμα...
ο πολωνός βγάζει μόνο έναν κρύσταλλο και παίρνει από την R104...
ο αγγλος λέει να βγούν και οι δυό και από δυό πυκνωτές δίπλα στον κάθε κρύσταλλο...
sqb-8.jpg