Λόγος Αντίθεσης σε LCD TV

kef2566

Established Member
30 June 2006
144
Athens
Φίλοι του Forum θα ήθελα κάποιος γνώστης να με βοηθήσει να κατανοήσω τι διαφορές θα εισπράξω σαν θεατής μιας TV λόγο αντίθεσης 7000:1 σε σχέση με μια 18000:1? Τέλος τα 100ΗΖ σε μια LCD θεωρούνται σημαντικά ? Μιλάμε πάντα για Full HD.

Thanks !

Όσο μεγαλύτερο το contrast τόσο πιο "τρισδιάστατη" εικόνα με μεγαλύτερο "βάθος". Το πρόβλημα είναι πως οι τιμές που δίνουν οι κατασκευαστές είναι εκτός πραγματικότητας, δεν είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους και δεν είναι καν ενδεικτικές για τις δυνατότητες της τηλεόρασης.

Τα 100Hz βοηθάνε στο πρόβλημα που έχουν οι LCD με μείωση της ανάλυσης όταν υπάρχει κίνηση. Αν σκοπεύεις να βλέπεις μπόλικα αθλητικά καλό είναι να υπάρχουν.

Γίωργο ευχαριστώ !
Προκειμένου για τηλεόραση του ίδιου κατασκευαστή (Toshiba) τι διαφορές αναμένονται ?

Γίωργο ευχαριστώ !
Προκειμένου για τηλεόραση του ίδιου κατασκευαστή (Toshiba) τι διαφορές αναμένονται ?

Έπεσες και εσύ στην περίπτωση. Η Toshiba δίνει ότι τιμές θέλει για τα μοντέλα της και από χώρα σε χώρα θα βρεις διαφορετικές τιμές για τα ίδια μοντέλα.

Σε γενικές γραμμές οι Toshiba με SPVA πάνελ έχουν καλό μαύρο και συνεπώς υψηλή αντίθεση.

SPVA φοράνε οι XF355, ZF355 σε 40''-46''-52''.

Οι υπόλοιπες σειρές φοράνε πάνελ διαφορετικής τεχνολογίας (IPS) με αποτέλεσμα, αυτό που ευγενικά λένε "τυπικό μαύρο για LCD" δηλαδή μέτρια αντίθεση.

Το πρόβλημα είναι ότι λογω περιορισμού χώρου πάω αναγκαστικά για 37" και πιο συγκεκριμένα για TV με πλάτος έως 91,6 cm .Εάν σε αυτές τις προδιαγραφές έχεις κάτι καλύτερο πρότεινε το, θα βοηθήσει.

37άρα με καλό μαύρο-αντίθεση και 100Hz είναι η Samsung 37A656, αλλά δεν ξέρω αν είναι εντός budget σου.

Edit: Άκυρο δεν σε παίρνει στο πλάτος. Υπάρχουν σίγουρα 37άρες στις διαστάσεις που ζητάς ? Ούτε η 37LG6000 χωράει.

Last edited:
Σωστός ! Έχεις δίκιο. Και μια και υπαρχουν 37αρες που χωρούν δεν θέλω να πάω σε 32αρα. Υπαρχουν και κάποιες Sharp αλλά νομίζω ότι υστερούν σε σχέση με τις Toshiba.

Σωστός ! Έχεις δίκιο. Και μια και υπαρχουν 37αρες που χωρούν δεν θέλω να πάω σε 32αρα. Υπαρχουν και κάποιες Sharp αλλά νομίζω ότι υστερούν σε σχέση με τις Toshiba.

Η Sharp 37Χ20 ίσως να είναι καλύτερη σε κάποιους τομείς από τις παραπάνω Toshiba, αλλά κατά την γνώμη μου είναι ακριβή.

Καλά κάνεις και πας σε 37άρα αφού υπάρχουν μοντέλα που χωράνε.

Η Sharp LC-37X20E (αυτή πιστεύω ότι εννοείς) από 'τι βλέπω έχει τυπικό λόγο αντίθεσης και δεν είναι 100Hz αλλα ούτε συμβατή με 24FPS (που κάποιες Toshiba είναι). Θέλω να πώ ότι τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά που δίνουν οι κατασκευαστές υπολοίπεται. Η τιμή δεν είναι μεγάλο πρόβλημα !