Loom !!!!!!

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
HELP ! Η εγκυμονούσα σύζυγος ξάπλα στο κρεβάτι, επιθυμεί να παίξει το LOOM (ναι καλά διαβάσατε, το κλασσικό loom της lucasfilm που παίζαμε πριν 10ετία+ στην Amiga !)

Είχαμε μια συζήτηση περί adventures και μου έλεγε ότι της έχει κολλήσει το Sanitarium που είχαμε παίξει κάποτε μαζί και θα ήθελε κάτι παρόμοιο. Της είπα λοιπόν ότι για μένα το καλύτερο adventure ever είναι το Loom και ψήθηκε τόσο πολύ που το θέλει άμεσα.

Δεν μπορώ όμως να το βρω πουθενά, αν και ξέρω ότι υπάρχει για PC!

Little help please :) :)

Άμα ξεκίνησε από το Loom πρόσεξε σε τι μπορεί να συνεχίσει! Δεν είναι να παίζεις με τις ορέξεις των εγκύων... :flipout:

Το Loom θεωρείται abandonware. Δηλαδή είναι πλέον νόμιμο να το κατεβάσεις.
Ένα μέρος που το βρήκα π.χ. είναι εδώ.

Have Fun! :)

Full Throttle
The Dig

Lucas Arts όλα έτσι? Για να μην ξεχνιόμαστε...

Monkey Island 1,2,3 !!!!! Τρελό γέλιο κορυφαίες στιγμές. Θυμάμαι φοιτητές που καθόμασταν με βάρδιες στο pc (Δεν έβρισκες και Cheat τότε...) ώσπου κάποιος να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει παρακάτω ο Guybrush!!!!!!

Monkey Island 1,2,3 !!!!! Τρελό γέλιο κορυφαίες στιγμές. Θυμάμαι φοιτητές που καθόμασταν με βάρδιες στο pc (Δεν έβρισκες και Cheat τότε...) ώσπου κάποιος να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει παρακάτω ο Guybrush!!!!!!

Είχα κολλήσει καμιά βδομάδα στον διαγωνισμό φτυσίματος -bye-

Από αυτά που έχω παίξει θεωρώ κορυφαίο το Myst.

Θυμάμαι φοιτητές που καθόμασταν με βάρδιες στο pc (Δεν έβρισκες και Cheat τότε...) ώσπου κάποιος να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει παρακάτω ο Guybrush!!!!!!

Απλό είναι βρε. Θα πάρει ATC! :flipout:

Βασικά ξεχάσατε τα all time classics Larry. Τον θειό ε; Όχι τον ανηψιό στο τελευταίο ούτε τον γνωστό του AvClub!

Κάτσε βρε, ακόμα δεν αποφάσισα! :D

Λοιπόν, μετά από το Loom, θα της δώσεις όλα τα Monkey Islands, Full Throttle, The Dig, Sam & Max (παλιά και καινούρια), Maniac Mansion, Day Of The Tentacle, Grim Fandango.

Από τα Monkey Islands, κυρίως τα 1 και 2, που είναι δια χειρός Ron Gilbert.

Έχω μια αρρώστια με τη LucasFilm (αργότερα LucasArts).
Πάντως, συμμερίζομαι την αγάπη σου για το Loom. Αν δε μ' έλεγαν Guybrush, θα μ' έλεγαν Bobbin...

Τα πιο πολλά κλασικά adventures θα τα βρεις στο Home of the Underdogs.

Μερικές ακόμα προτάσεις:

Lure of the Temptress
Shadow of the Comet
Discworld (1, 2)
The 7th Guest (άμα το βρεις)
Zak McKraken
Rex Nebular

Από πιο σύγχρονα, ψάξε για όλα τα Myst, Longest Journey, Dreamfall, Syberia (1, 2), Paradise (δίνεται με περιοδικό αυτό το μήνα), Amerzone...

Και εγώ θα πρότεινα το Syberia 1,2... Είναι πολύ καλά...

Το 7th Guest που το θυμήθηκες βρε μεγάλε???

Πωπω τι μου θύμησες τώρα.... Εγώ το έχω (από τα πρώτα Cd Games που αγόρασα) αλλά σε κάποιον το είχα δανείσει...

Φίλε μου αν το βρεις (σε κάνα Παπασωτηρίου) χτύπα το... Θα κολλήσετε και εσύ και η σύζηγος... Απίστευτοι γρίφοι...

λοιπόν με έχετε εντυπωσιάσει!!! σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και για τις απαντήσεις σας.

Τώρα έχω άπειρες επιλογές ! τα σημείωσα όλα και το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα αρχίσω το ψάξιμο με του τίλους που μου δώσατε.

Κρίμα που δεν υπάρχουν αντίστοιχα παιχνίδια (indlucing myst) για το PS3

<=1 μήνα έμεινε ακόμα για την γέννηση του junior

Μα καλά κανείς δεν έχει αναφέρει τα

Indiana Jones III: The Last Crusade
&
Indiana Jones IV: The Fate of Atlantis?

Και εγώ θα πρότεινα το Syberia 1,2... Είναι πολύ καλά...

Το 7th Guest που το θυμήθηκες βρε μεγάλε???

Πωπω τι μου θύμησες τώρα.... Εγώ το έχω (από τα πρώτα Cd Games που αγόρασα) αλλά σε κάποιον το είχα δανείσει...

Φίλε μου αν το βρεις (σε κάνα Παπασωτηρίου) χτύπα το... Θα κολλήσετε και εσύ και η σύζηγος... Απίστευτοι γρίφοι...

Και λίγη ιστορία.

Το 7th Guest, ήταν το πρώτο παιχνίδι που βγήκε ποτέ σε CD-ROM! Αν θυμάμαι καλά, ακολούθησε από κοντά το Myst.

Πριν λίγο καιρό, βρήκα και τη "συνέχειά" του, το 11th Hour. Κάποια από αυτές τις μέρες, θα το αρχίσω.

@soumis: Τα Indiana Jones, δυστυχώς δεν έτυχε να τα παίξω.

Επίσης, αν σας αρέσουν τα νουάρ, υπάρχουν τα Discworld Noir (στο πιο χιουμοριστικό), Post Mortem και Still Life. Σε πιο Horror, Darkfall και Scratches.

Πάντως, από τα πιο ολοκληρωμένα adventures είναι το Uru μαζί με τα expansions του. Περιμένω να πάρω καινούριο υπολογιστή, για να το παίξω με τα γραφικά στο φουλ (μ' αυτή τη σακαράκα, ίσα που παίζει αξιοπρεπώς)/

Last edited:
Επίσης αυτό που που μου έχει μείνει στο μυαλό και σαν story και σαν πρωτότυπη ιδέα απεικόνισης (πραγματικοί ηθοποιοί μέσα σε ψεύτικο περιβάλλον) είναι το Phantasmagoria (από Sierra).

Και λίγη ιστορία.

Το 7th Guest, ήταν το πρώτο παιχνίδι που βγήκε ποτέ σε CD-ROM! Αν θυμάμαι καλά, ακολούθησε από κοντά το Myst.

Πριν λίγο καιρό, βρήκα και τη "συνέχειά" του, το 11th Hour. Κάποια από αυτές τις μέρες, θα το αρχίσω.

Δεν ήταν το πρώτο... Το πρώτο ήταν το Labirynth of Time... Πολύ αργότερα βγήκε το 7th Guest... Πάντως και αυτό ήταν από τα πρώτα CD-Rom Games...

Θυμάμαι ότι ήταν πολύ ατμοσφαιρικό με απίστευτα γραφικά για την εποχή του και είχα ξημερωθεί σε ένα γρίφο με σκάκι...

Παιξτε τωρα οσο περισσοτερο μπορειτε γιατι μολις γεννηθει ο πιτσιρικας δεν θα προλαβαινετε ουτε να βηξετε! Και εγω αυτα τραβαω τωρα με την κορουλα μου, αλλα δεν πειραζει χαλαλι τους ολα :angel:

Re: Απάντηση: Loom !!!!!!

Επίσης αυτό που που μου έχει μείνει στο μυαλό και σαν story και σαν πρωτότυπη ιδέα απεικόνισης (πραγματικοί ηθοποιοί μέσα σε ψεύτικο περιβάλλον) είναι το Phantasmagoria (από Sierra).

Σ' αυτό το στυλ, ήταν και τα Gabriel Knight 2, Ripper και... Blade Runner (ναι, έχει βγει και σε adventure!)!

Όπως και στις ελάχιστες σκηνές που βλέπεις ανθρώπους στα Myst, μέχρι το 4. Στα Myst 5 και Uru, έχουμε πλέον full 3d rendering...

Το Gabriel Knight: The Beast Within ήταν πάρα πολύ καλό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα... Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί εύκολα σε κατάστημα με games ...

Έχει μόνο έναν γρίφο στην αρχή που είναι παλούκι και δεν περνιέται εύκολα... Κατά τα άλλα είναι άψογο...

Το είχαν δώσει δώρο με κάποιο PC Master Gold.
Μπορείς να παραγγείλεις το τεύχος και σου έρχεται...

Από τα καλύτερα φινάλε που έχω δει.

Adventure εκτός PC, Amiga, Atari ST, Spectrum, κλπ φαντάζει ανέκδοτο.

Η μόνη κονσόλα που είναι λίγο αξιοπρεπής σ' αυτό τον τομέα είναι το Nintendo DS...