Lost in translation...(Αγορά 37" LCD)

sterpas

New member
26 June 2008
31
Καλημέρα σε όλους...

Αποφάσισα να πάρω μία 37" lcd... Είμαι γνώστης της τεχνολογίας σε γενικές γραμμές αλλά μου λείπει η εμπειρία πάνω στο θέμα και γι αυτό θέλω την βοήθειά σας...

Λοιπόν έχω χαθεί μέσα στις αναλύσεις και στα Ηz....:BDGBGDB55:

Έχοντας ένα budget της τάξεως των max 1000e έψαξα να βρω τι μου ταιριάζει...

Κατέληξα στην lg7000 και την toshiba z3030d. Καθότι έψαχνα για FullHD + 100Hz...

Τώρα όμως πλέον αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να πάρω κάτι τέτοιο ή να πάω σε χαμηλότερη ανάλυση (1366x768) με 100Hz ή σε κάτι με 1920 αλλά στα 50/60Ηz...

Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται ως Pc Monitor για DVD/DivX ίσως και κανένα BR που και που και για Nova.

Τα φώτα σας παιδιά έχω πελαγώσει...Προτάσεις plz!!!

P.S Ενδιαφέρομαι μόνο για 37" και στο budget αυτό...

Είναι ακριβώς ότι είχα στο μυαλό μου όταν έλεγα μήπως να πάω σε χαμηλότερη ανάλυση (1366x768) με 100Hz...

Απλά δεν ξέρω επειδή θα δώσω που θα δώσω αρκετά χρήματα θέλω να έιναι futureproof...

Ουφ...έχω μπλέξει τα μπούτια μου...

Νομίζω ότι στις 37 ίντσες δεν πρέπει να σε απασχολεί το FullHD.
Εκτός και αν βλέπεις blu-ray από το 1m , οπότε τότε πράγματι κάνει διαφορά.
Σημασία έχει η πραγματική ποιότητα απεικόνισης μιας τηλεόρασης και όχι τα "ξερά" χαρακτηριστικά που ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Σκέψου το και έτσι:
Θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο και έχεις καταλήξει σε 2 που έχουν παρόμοια τιμή, το ένα 1980 κυβικά και το άλλο 1376. Το 2ο όμως παρότι έχει μικρότερη μηχανή, έχει περισσότερα άλογα, καλύτερες επιδόσεις, μικρότερη κατανάλωση και ίσως και καλύτερο εξοπλισμό. Ποιο θα διάλεγες;

Soumaxeridis όνομα και πράγμα ακόμα και στο παράδειγμα...;)

I got your point...

Οπότε όποιος έχει λίγη ώρα ας με βοηθήσει, με βάση τα κριτήριά μου ποια θα αγόραζε αν ήταν στη θέση μου...

Μέχρι στιγμής σκέφτομαι μία από τις παρακάτω:

1)Samsung LE-37A656A1F
2)LG 37LG7000
3)Toshiba z3030dg
4)Panasonic TX-37LXD85F

Κάποια από τις δύο πρώτες.

Οι LCD της Panasonic δεν έχουν ρύθμιση του backlight κάτι που για μένα είναι σημαντικό μειονέκτημα ειδικά αν σε ενδιαφέρει η θέαση με χαμηλό φωτισμό. Για την Toshiba δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά είναι περσινό μοντέλο και δεν πιστεύω πως θα φθάνει τις φετινές Samsung, LG σε απόδοση.

σαν κατοχος της 37 Panasonic να επιβεβαιωσω το θεμα του backlight. Η τηλεοραση παιζει στην κραβατοκαμαρα και το μαυρο ειναι ενοχλητικα φωτεινο.

Ωραία... Τουλάχιστον σιγά σιγά ξεκαθαρίζω μιας και μέσα στο ΠΣΚ θέλω να αγοράσω την τηλεόραση...

Μιας και την Toshiba δεν τη βρίσκω πουθενά για να την δω αν μου κάνει τρώει άκυρο όπως και η Panasonic...

Οπότε είμαστε ανάμεσα σε LG και Samsung... Για πείτε...

(Την Lg την έχω δει και δεν ξετρελάθηκα, ενώ την Samsung δεν την έχω πετύχει ακόμα πουθενά).

BTW μένω Λάρισα...

Οπότε θα πρέπει να μετονομάσω το thread σε Samsung LE-37A656A1F vs LG 37LG7000 (με βάση πάντα την χρήση που πρόκειται να του κάνω).

Last edited:
Παντως στο πλαισιο που ειδα τις lcd και επελεξα την panasonic το μαυρο της ηταν μια χαρα. Μπορει να ειχε να κανει με τις λαμπες φθοριου που εξουδετερωναν το πισω φως.

Προσωπικά δεν έχω άποψη για LCD, αλλά 2 φίλοι μου που πήραν την Samsung που έγραψες (στις 40 ίντσες) είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Edit: Σήμερα το βράδυ μάλλον θα πάω στον ένα φίλο μου και θα την δω, οπότε αν περιμένεις θα σου πω εντυπώσεις.

Τελικά την είδα την οθόνη αλλά για κακή της τύχη ήταν ανάμεσα από 2 Philips (7603 και 9603) αν θυμάμαι καλά... Πάντως μου άρεσε πολύ περισότερο από την LG.

Καμία σχέση πάντως με την Philips η οποίες μου φάνηκαν αλλού...

Από το κακό στο χειρότερο πάω...Ξαναμπερδεύτηκα ουφ...