low budget tv

dslfan

Established Member
7 February 2010
154
θελω να παρω τιβι αλλα να μου ερθει σχετικα φθηνα, μιας και ταινιες βλεπω απο προτζεκτορα οποτε θελω καποια για καθημερινη χρηση.

Ειδα 2-3 μοντελα, αλλα παλι εκει τα εμπλεξα.

1. http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10087441

2. http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=11581

και λιγο πιο εξτρα,

3. http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10097644
το οποιο ειναι και το οριο μου.

Σημειωτεον οτι εχω μεγαλο σαλονι και δεν εχω προβλημα αποστασης.

Ποια νομιζετε σε αυτα τα λεφτα οτι αξιζει να τα δωσεις?
Ευχαριστω

επιπλεον δεν θελω να ανεβω τοσο πολυ στις ιντσες, γιατι για ταινιες βαζω τον προτζεκτορα.
Το ζητουμενο μου ειναι με λιγα λεφτα να παρω κατι καλο για τιβι, απλα εχω λιγο μπερδευτει αν δωσω 10-30 ευρω παραπανω αν αξιζει τον κοπο....

επιπλεον δεν θελω να ανεβω τοσο πολυ στις ιντσες, γιατι για ταινιες βαζω τον προτζεκτορα.
Το ζητουμενο μου ειναι με λιγα λεφτα να παρω κατι καλο για τιβι, απλα εχω λιγο μπερδευτει αν δωσω 10-30 ευρω παραπανω αν αξιζει τον κοπο....

Εγω σου προτεινα το πιο καλο για την συγκεκριμενη χρηση στα λεφτα αυτα.

Τωρα αν δεν το θελεις επειδη "δεν ειναι FullHd" τι να κανω?

ΥΓ1. To FullHD σε τηλεοπτικο σημα τι θα σου προσφερει?

ΥΓ2. Οι τηλεορασεις παραπανω που αναφερεις δεν ειναι 100 Hz με οτι αυτο συνεπαγεται.

Εγω σου προτεινα το πιο καλο για την συγκεκριμενη χρηση στα λεφτα αυτα.

Τωρα αν δεν το θελεις επειδη "δεν ειναι FullHd" τι να κανω?

ΥΓ1. To FullHD σε τηλεοπτικο σημα τι θα σου προσφερει?

ΥΓ2. Οι τηλεορασεις παραπανω που αναφερεις δεν ειναι 100 Hz με οτι αυτο συνεπαγεται.

για να σου εξηγησω καλυτερα,
δεν ειμαι πολυ φαν της τιβι, δηλαδη δεν ειχα ποτε μου τιβι και εβλεπα ταινιες μονιμα απο τον προτζεκτορα.

Τα πραγματα αλλαξαν γιατι η γυναικα μου θελει τιβι σωνει και καλα. :twoguns:
Προσωρινα εκανα μια ψιλοκομπινα και πηρα ενα 22" μονιτορ που ειχα περισευουμενο και εβαλα ενα δεκτη που εχει εισοδο vga kai βλεπουμε απο εκει.....
Βαλε ομως ενα σαλονι με μηκος εως και 5 μετρα να εχει μεσα να παιζει με 22αρα, ε οκ ειναι λιγο καραγκιοζ μπερντε η υποθεση.
Οποτε πρεπει να παρω μεν τιβι, αλλα τι να την κανεις την καλη για να βλεπεις πρωιναδικα?
Οποτε τα 100+ που προτεινεις μου ξυνιζουν λιγο (σε σχεση παντα με αυτη = LG 32LD420)

Μηπως τωρα τα ειπα καλυτερα για να βρω και εγω μια ακρη?

Την αποψη μου την ειπα. Για τηλεοπτικο σημα αυτη σου προτεινω.

Αν μου ελεγες οτι θα παιζεις XBOX ολη μερα θα σου ελεγα παρε την LD420 η την C530 , τωρα με τα δεδομενα που εχω δεν μπορω να σου το πω αυτο.

Παρολα αυτα αν θελεις να δωσεις το ελαχιστο δυνατο παρε μια Τoshiba 32" που κυκλοφορει με γυρω στα 280 ευρω.

Οπως δειχνει η LD420 ετσι δειχνει και αυτη.

την full hd δεν την χρειαζεσαι για κανενα λογο...πολυ μεγαλη αποσταση και δεν θα αναπαραγεις 1080 υλικο...

τολη,
γενικα εχεις δικαιο, τα 720 θα μου ειναι αρκετα, παιζει ομως και το σεναριο να του δωσω 1080 απο το media player που εχω.

Πιστευεις οτι δεν εχει νοημα να δωσω 30 ευρω για αυτο?

και να του δωσεις ,θα το κανει downscale και δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα..

Απο σημερα ομως τα πραγματα αλλαζουν αφου μπαινει η ΕRTHD πιλοτικα
στην αρχη βεβαια
Αλλα αφου συντομα θα υπαρχουν προγραμματα τηλεοπτικα hd γιατι
να παιρνουν τηλεορασεις hd ready ?

αυτα σκεφτομαι BEO και λεω αν θα παρω τιβι ισως ειναι κριμα να κοψω 30-40 ευρω και να μην παρω μια 1080p......

Το 1080 θα το χρησιμοποιησω για να δω απο media player (αυτο το downscaling δεν το καταλαβα sofix) και ισως σε λιγο καιρο να δουμε κατι και απο τα καναλια.
Σαφως και δεν θα αλλαξω τιβι για κανενα λογο για αυτη την δεκαετια.

Απο σημερα ομως τα πραγματα αλλαζουν αφου μπαινει η ΕRTHD πιλοτικα
στην αρχη βεβαια
Αλλα αφου συντομα θα υπαρχουν προγραμματα τηλεοπτικα hd γιατι
να παιρνουν τηλεορασεις hd ready ?

Γιατί στα 4 μέτρα απόσταση θέασης που έχει ο φίλος, η καλύτερη εικόνα των 1080 δεν θα έχει καμία διαφορά από αυτήν των 720 εκτός αν πάρει πάνω από 50ίντσες...

αυτα σκεφτομαι BEO και λεω αν θα παρω τιβι ισως ειναι κριμα να κοψω 30-40 ευρω και να μην παρω μια 1080p......

Το 1080 θα το χρησιμοποιησω για να δω απο media player (αυτο το downscaling δεν το καταλαβα sofix) και ισως σε λιγο καιρο να δουμε κατι και απο τα καναλια.
Σαφως και δεν θα αλλαξω τιβι για κανενα λογο για αυτη την δεκαετια.

To downscale που θα κάνει μια τηλεόραση HDReady στο σήμα 1080p θα σου επιτρέπει να βλέπεις από το media player υλικό 1080p, ώς 720p χωρίς να γίνεται ορατό στα μάτια σου (απο τα 4μέτρα σε τηλεόραση 42")

save your money!

Last edited:
λοιπον μετα απο χοντρη ερευνα (και με βαση τις απαντησεις που διαβασα)
κατεληξα σε αυτες τις 2:

1. http://www.unistore.gr/product_info.php?products_id=490
328.00 ευρω

2. http://www.birdphone.gr/gr/prdid/160e3372353244cfb6b5541af502ae83/productinfo.aspx
287.00 ευρω

Η Samsung δειχνει ελαφρα καλυτερη απο την Toshiba,
πιστευεται ομως οτι αξιζουν τα 40 ευρω επιπλεον?

υπεριωνα ολο μου αλλαζεις τα σχεδια.....
παω να ξανακοιταξω αυτη που μου ειπες....

ρε τι μπερδεμα να παρεις ενα κουτι ε?