Γεια σας, καλώς σας βρήκα. Αρχικά να πώ ότι δεν είμαι καθόλου σχετικός με το θέμα του ήχου, όμως αφού έχω οθόνη με HD ανάλυση (θα βάλω και ένα pc στο σαλόνι) είπα να δω τι γίενται με τις ταινίες. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μια ταινία ολοκληρωμένη με μενού και όχι μόνο mkv αρχείο όπως έβλεπα. Έχω τα ηχεία logitech z5500 συνδεμένα με τον υπολογιστή με οπτικό καλώδιο. Όταν έβαλα την ταινία <<the Rock>> δεν μου έπαιζε καθόλου το ένα audio track (dolby digital 5.1) και έπαιζε το άλλο LPCM 5.1. Είναι φυσιολογικό? Διάβασα μερικά πράγματα εδώ μέσα για LPCM. Υπάρχει περίπτωση να παίζει LPCΜ? Υπόψιν εχω μια απλή κάρτα vga με dvi περιμένω την ati 3870 να μου έρθει. Γίνεται να πάρω αυτό τον ήχο με τα ηχεία μου χωρίς HDMI σύνδεση? Έπαιζε εικονικά τον ήχο ή όχι? Ο ενισχυτής των ηχείων δεν έλεγε κάτι διαφορετικό. Αργότερα το pc που θα βάλω στο σαλόνι θα συνδέεται με HDMI αλλά θέλω να χρησιμοποιώ τα ηχεία μου. Επίσης κάπου είδα ότι λέγατε καλύτερα η σύνδεση των ηχείων να γίνεται με αναλογικό τρόπο για HD ήχο? καλά το κατάλαβα? Ευχαριστώ πολύ!