LPCM & MKV???

nikosr6

Senior Member
26 November 2010
398
Καλημερα σε ολους.....μια ερωτηση..
Μηπως ξερετε αν απο MKV μπορουμε να παρουμε LPCM?μεσο HDMI ...απο asus Xonar 1.3 Deluxe.Μεχρι στιγμης παιρνω DTSHDMA και TrueHD κανονικα!!
Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Γεια σου φιλε Zeb!!!
Να σου πω ψαχτηκα λιγο αλλα δεν εωγαλα ακρη!
Μπας κρυβετε και εκει κανας "κρυμενος" codec για να δουλεψει στυλ Arcsoft?

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα την ερώτηση σου.
Αν μια matroska έχει ήχο LPCM αυτός μπορεί να περάσει μέσω της κάρτας ήχου σου με τη βοήθεια του ffdshow.
168408d1268406206-lpcm-dts-hd-ffdshow-chapters-settings.jpg

Καλημερα!!!
Εχεις δικιο δεν το εθεσα σωστα!
σε αρχειο Mkv οταν εχει ας πουμε 2 μπαντες (LPCM+DD)την μπαντα LPCM δεν την βλεπει καθολου!!ενω Blu-ray δισκακια μεσο του Arcsoft tmt5 παιζουν κανονικα.
Μηπως κατι δεν λεω σωστα?

Αν θεωρήσουμε ότι έχεις MPC-HC και ότι αυτό θες να χρησιμοποιήσεις για αναπαραγωγή της κάθε ματρόσκας, τότε με δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του ffdshow audio σου επιτρέπει ν' αλλάξεις stream. Αυτό είναι σίγουρο.

Ναι εχεις δικιο ,αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι ουτε εκει μου τιν βγαζει την μπαντα του LPCM....
Σε ολα τα αλλα αρχειακια που εχω Mkv με 2 μπαντες απο εκει που πολλη σωστα ειπες επιλεγω πια να ακουσω!

Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω Haali media splitter!
Mωλις παω σπιτι θα σου πω σιγουρα!

Δοκίμασε να τον απεγκαταστήσεις και ν'αφήσεις τον εσωτερικό του mpc και δες αν το εμφανίζει τότε..
Στη συνέχεια απενεργοποίησε όλα τα εξωτερικά φίλτρα και δες αν με τα εσωτερικά το mpc-hc αντιλαμβάνεται το lpcm.
Βεβαίως φρόντισε να έχεις την τελευταία έκδοση και του mpc και του ffdshow πριν κάνεις τα προηγούμενα. Και να θυμάσαι τι απενεργοποιείες για να το γυρίσεις ως ήταν.

Αν αφησω τα εσωτερικα του φιλτρα μηπως δεν παιζει τα αρχεια DTSHD-MA?Υπαρχει περιπτωση να ειναι ετσι?

ναι βέβαια. Απλά θέλω να τσεκάρεις ότι δεν είναι θέμα φίλτρων αλλά μάλλον αρχείου.

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας πεις τι αλχημείες χρειάζονται η να υποδείξει κάποιον οδηγό ..για να ακούσουμε lpcm που είναι γραμμένος στο mkv ..
Με mpc-hc και ffd το lpcm δεν το εμφανίζει καθόλου ,μόνο το ac3 υπάρχει ..!

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας πεις τι αλχημείες χρειάζονται η να υποδείξει κάποιον οδηγό ..για να ακούσουμε lpcm που είναι γραμμένος στο mkv ..
Με mpc-hc και ffd το lpcm δεν το εμφανίζει καθόλου ,μόνο το ac3 υπάρχει ..!

Καλημερα!!
Asus Xonar εχεις ??
Μεχρι στιγμης δεν εχω βγαλει ακρη να σου πω την αληθεια.ακομη και εγω ψαχνομαι!

Καλημερα!!
Asus Xonar εχεις ??
Μεχρι στιγμης δεν εχω βγαλει ακρη να σου πω την αληθεια.ακομη και εγω ψαχνομαι!

Καλημέρα!!
Asus Xonar δεν έχω .έχω όμως ati 5xxx ..

Ρε παιδία ..αν έχει κάποιος τη λύση ας τη μοιραστεί μαζί μας ..!!!:grinning-smiley-043

Παιρνεις τα υπολοιπα HD format κανονικα ?TrueHD,DTSHD Master Audio?

Κανονικότατα!!
Μόνο το lpcm δεν έχω ακούσει ακόμα .
Μου κάνει δε εντύπωση ότι δεν έχει αναφερθεί κάτι για αυτό από άλλους εδώ μέσα, και το ψάχνω αρκετές μέρες τώρα.

Εχεις δικιο, αλλα και οπου και αν εχω κοιταξει κανεις δεν λεει τιποτα!λες τσαμπα να ανχωνομαστε?:rifle:
Στα Properties του αρχειου σου βλεπει την μπαντα του LPCM??