Luxman LV-110 Ολοκληρωμένος Ενισχυτής

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
Βρίσκω από αγγελία αυτό τον ενισχυτή κυριολεκτικά σε τιμή χώμα. Από τη 10ετία του 1980 με ισχύ 2 x 35 Watt RMS@8 Ohm. Σίγουρα θα χρειάζεται αλλαγή πυκνωτών και κάποια περιποίηση (δηάδή έξοδα), ή τιμή που τον βρίσκω όμως είναι κυριολεκτικά χώμα.
Τι λέτε, αξίζει για δεύτερο ή τρίτο συστηματάκι;

Πιθανόν να υπάρχουν καλύτεροι NAD, Rotella, κλπ. της ίδιας περιόδου, αλλά ακριβότεροι. Η τιμή που τον βρίσκω είναι τόσο χαμηλή, ώστε να το σκέφτομαι...

PetVoul

Established Member
25 May 2020
295
Μείνε μακρυά από αυτά τα "Luxman". Αντί αυτού θα σου πρότεινα να βρεις έναν Luxman L-30 και αν το αντέχεις έναν L-10. Βέβαια με τον L-10 θα αρχίσεις να λοξοκοιτάς ...περίεργα 🤨τον ενισχυτή που έχεις στο κυρίως σύστημά σου, όποιος και αν είναι... Και πέραν αυτών απομένουν άπειροι στον αριθμό εξαιρετικοί Luxman ενισχυτές στερούμενοι εισαγωγικών...

Last edited:

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τι θά 'λεγες για εναν L-235, εντελώς δωρεάν;
https://www.hifiengine.com/manual_library/luxman/l-235.shtml
:)
Είναι αυτό που φαντάζομαι; 😉
Ο σκοπός είναι να αντικαταστήσω το μικρό Sansui (2×20) στο υπνοδωμάτιο που έκαψα κατά λάθος και δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος να επισκευάσω.

Είναι τόσο καλός όσο γράφουν o Luxman L-235; Αν είναι, τότε θα μπορούσα να τροφοδοτήσω τα κινηματογραφικά Tannoy (6,5" σειρά Reveal passive monitors) στο σαλόνι και να αποστρατεύσω τον πολυκάναλο Yamaha που μάλλον χώρο πιάνει.

Σημείωση:Για όσους τυχόν αναρωτιούνται.
Στο σαλόνι έχω καταργήσει τον κινηματογραφικό πολυκάναλο ήχο περιοριζόμενος σε ένα καλό Stereo όσον αφορά το Home Cinema. Δεν γίνεται αλλιώς. Διότι συστεγάζονται άλλα δύο ακόμα συστήματα και η απλοποίηση είναι απαραίτητη.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
Μείνε μακρυά από αυτά τα "Luxman". Αντί αυτού θα σου πρότεινα να βρεις έναν Luxman L-30 και αν το αντέχεις έναν L-10. Βέβαια με τον L-10 θα αρχίσεις να λοξοκοιτάς ...περίεργα 🤨τον ενισχυτή που έχεις στο κυρίως σύστημά σου, όποιος και αν είναι.
Γράφεις από προσωπική εμπειρία ή γνώση για το συγκεκριμένο;
Διότι η τιμή είναι τόσο χαμηλή που θα μου φαινόταν υπερβολικό να αρχίσω να το ψειρίζω.
Με χώμα τιμή (διψήφια εννοείς?), αξίζει μάλλον, σύμφωνα με τις κριτικές των ιδιοκτητών :
Μα αυτό ακριβώς είδα κι' εγώ. Και αυτό εδώ επίσης.
Η τιμή (από Ελλάδα) είναι περίπου 100 ευρώ (Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ακριβές ποσόν). Και αυτή διαπραγματεύσιμη. Ως κατάσταση αναφέρεται: "Λειτουργική".
Υποψιάζομαι -είμαι σίγουρος μάλλον- ότι πολύ περισσότερο θα κοστίσει το service του ενισχυτή.
Γι' αυτό και είπα να το ψάξω λίγο..

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
100€ ο ενισχυτής + 100€ το service, με 200€ τι άλλες επιλογές υπάρχουν ?
Ο 235 που λέει ο Γιώργος Κουν. παραπάνω?
Η κάτι με RC; λόγω υπνοδωματίου,

PetVoul

Established Member
25 May 2020
295
Γράφεις από προσωπική εμπειρία ή γνώση για το συγκεκριμένο;
Διότι η τιμή είναι τόσο χαμηλή που θα μου φαινόταν υπερβολικό να αρχίσω να το ψειρίζω.
Πάντα σε ότι αφορά συσκευές ήχου αναφέρομαι σε συσκευές που είτε περάσαν από τα χέρια μου, είτε έχω ακούσει επισταμένα (αυτό ισχύει στις περισσότερες φορές). Σε ότι αφορά σε ενισχυτές θεωρώ ότι στα μέσα της δεκαετίας του ’70 σχεδιαστήκαν από πραγματικά εμπνευσμένους σχεδιαστές και κυκλοφόρησαν ενισχυτές απαράμιλλης ακουστικής απόδοσης, προσιτοί σε τιμές, μπροστά στους οποίους πανάκριβες υλοποιήσεις του σήμερα ωχριούν. Μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει αυτό κάποιος βάζοντας να παίξουν δίπλα – δίπλα. Οι Luxman με την κόκκινη γραμματοσειρά να με συγχωρείς αλλά δεν είναι Luxman και δυστυχώς αποτελούν μελανό σημείο στην ιστορία μιας από τις πιο σημαντικές γιαπωνέζικες εταιρίες κατασκευής συσκευών μουσικής αναπαραγωγής. Ταυτόχρονα είναι κάκιστοι ενισχυτές. Από την άλλη ο L-10 (εάν κάποιος τον δώσει και βρεθεί, πράγμα δύσκολο) είναι αριστούργημα (και έχει πολλά τέτοια η Luxman) ο οποίος στα watt που κινείται κοιτά στα μάτια οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,036
Μεσευρώπη
Πάντα σε ότι αφορά συσκευές ήχου αναφέρομαι σε συσκευές που είτε περάσαν από τα χέρια μου, είτε έχω ακούσει επισταμένα (αυτό ισχύει στις περισσότερες φορές). Σε ότι αφορά σε ενισχυτές θεωρώ ότι στα μέσα της δεκαετίας του ’70 σχεδιαστήκαν από πραγματικά εμπνευσμένους σχεδιαστές και κυκλοφόρησαν ενισχυτές απαράμιλλης ακουστικής απόδοσης, προσιτοί σε τιμές, μπροστά στους οποίους πανάκριβες υλοποιήσεις του σήμερα ωχριούν. Μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει αυτό κάποιος βάζοντας να παίξουν δίπλα – δίπλα. Οι Luxman με την κόκκινη γραμματοσειρά να με συγχωρείς αλλά δεν είναι Luxman και δυστυχώς αποτελούν μελανό σημείο στην ιστορία μιας από τις πιο σημαντικές γιαπωνέζικες εταιρίες κατασκευής συσκευών μουσικής αναπαραγωγής. Ταυτόχρονα είναι κάκιστοι ενισχυτές. Από την άλλη ο L-10 (εάν κάποιος τον δώσει και βρεθεί, πράγμα δύσκολο) είναι αριστούργημα (και έχει πολλά τέτοια η Luxman) ο οποίος στα watt που κινείται κοιτά στα μάτια οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του.
Ψάχνοντας στο νετ βλεπω ότι οι τιμές του L-10 ξεκινουν απο τα 500 ευρώ ακόμα και για χαλασμένους! Πρέπει να ήταν φοβερό κομμάτι, αλλά λίγο τσιμπημένο στην τιμή.

• Wow
Reactions: Sonus Naturalis

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
100€ ο ενισχυτής + 100€ το service, με 200€ τι άλλες επιλογές υπάρχουν ?
Ο 235 που λέει ο Γιώργος Κουν. παραπάνω?
Η κάτι με RC; λόγω υπνοδωματίου,
Γίνονται κάποιες σκέψεις. Δες εδώ. Και παράδειγμα.

RC? Εννοείς Remote Control?..