Λυχνίες 300 B

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Είναι καιρός τώρα που έχω παροπλίσει έναν ενισχυτή Dared MP-30B απλά γιατί αυτόν τον καιρό ακούω με άλλο ενισχυτικό.

Τον έχω και αγγελία αλλά δεν βλέπω πολύ ενδιαφέρον (καθόλου για την ακρίβεια:jester:) οπότε προκειμένου να τον σκοτώσω λέω να δω αν και πόσο μπορώ να βελτιώσω τον ήχο του και φυσικά να τον κρατήσω... όχι ότι έχω παράπονο από τον ήχο του, το αντίθετο αλλά... με τρώει το μικρόβιο βλέπεις...

Λοιπόν οι μαμίσιες προενισχύτριες (κινέζικες 6Ν3) είχαν αλλαχτεί από την αρχή με General Electric 5670 και τώρα σκέφτομαι για τις 300 Β (έχει ακόμα τις μαμίσιες κινέζικες).
Με γνώμονα την κατηγορία του ενισχυτή θα μπορούσατε να προτείνεται κάποιον οικονομικό τύπο 300 Β που θα του ταίριαζε και θ' αναβάθμιζε τον ήχο του?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οικονομική και ευρωπαϊκή λυση ειναι οι JJ, τις εχω στο δικο μου (περιπου 240 ευρω το ζευγαρι). Δεν τις θεωρώ κατι ιδιαιτερο αλλα τις προτιμώ απο οποιαδήποτε κινεζικη. Γενικά τους κινεζους δεν θελω ουτε να τους ακουω, οποτε παρε την συμβουλη με οποια επιφύλαξη νομιζεις.

οικονομικο τυπο 300Β μαλλον εχει και τωρα,,,οποτε πρεπει να θεσεις εσυ τα ορια τιμης και μαλλον να πας για κανενα ζευγος PSVANE.

Προτείνετε εσείς παρακαλώ και τις τιμές θα τις βρούμε... εντάξει τα 240 που λέει ο ντόκτορ μου φαίνονται πολλά αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.

Το βασικό θέμα είναι αν θ' ακούσω και κάτι καλύτερο ή θα πέσουμε στο γνωστό... law of diminishing returns...

Α... πληροφοριακά ο ενισχυτής είναι αυτός... http://www.dared.gr/display.php?lang=EL&model=MP-30B

Last edited:
οι κινεζες Psvane και Shuguang Treasure Series300Β ειναι εξαιρετικες αλλα στοιχιζουν... οποτε σκεψου τις JJ. Βεβαια αν και εφοσον οι μαμιστικες σου τα χουν παιξει ... γιατι αλλιως δεν βλεπω το λογο να πας σε καινουργιες ιδιας κατηγοριας και ποιοτητας.

Οι κινεζικες που ηδη εχεις πολυ πιθανον να ειναι shuguang.
+1 για τις psvane η treasures

οι κινεζες Psvane και Shuguang Treasure Series300Β ειναι εξαιρετικες αλλα στοιχιζουν... οποτε σκεψου τις JJ. Βεβαια αν και εφοσον οι μαμιστικες σου τα χουν παιξει ... γιατι αλλιως δεν βλεπω το λογο να πας σε καινουργιες ιδιας κατηγοριας και ποιοτητας.

Οι μαμίσιες είναι εντάξει απλά έλεγα πως αν πάω σε κάποιες επώνυμες λυχνίες θα έχω και κάπως καλύτερο ήχο από τις κινέζικες no-name...

Τώρα που τις κοιτάω καλύτερα georgarab πρέπει να είναι ο τύπος από το δεύτερο link που έβαλες... άρα είναι εισαγωγικές shuguang...

Μάλιστα, και το συμπέρασμα δηλαδή φαίνεται να είναι να μην τις αλλάξω (πχ με JJ) γιατί δεν αξίζει τον κόπο... ή μάλλον για ν' αξίζει τον κόπο θα πρέπει να δώσω πολλά... :chinscratch:

Oxι ακριβως.
Μπορεις να πειραματιστεις με οποια αποφασισεις αλλα οι τιμες για 300Β ειναι επικινδυνα ψηλες αν κατι δεν κατσει στο συστημα.
Οι ακριβες Κινεζικες ειναι απ'οτι φαινεται κορυφαιες και αυτο δεν ειναι τυχαιο αφου κυριως προοριζονται για να μην πω οτι η ποιοτητα καθοδηγειται απο μεγαλες αγορες οπως ΗΠΑ.
Οι JJ οπως και αλλες θα ειναι καλες σιγουρα αλλα οι δυο Κινεζοι για μενα θα ηταν πειρασμος αν ημουν στην θεση σου

Oxι ακριβως.
Μπορεις να πειραματιστεις με οποια αποφασισεις αλλα οι τιμες για 300Β ειναι επικινδυνα ψηλες αν κατι δεν κατσει στο συστημα.
Οι ακριβες Κινεζικες ειναι απ'οτι φαινεται κορυφαιες και αυτο δεν ειναι τυχαιο αφου κυριως προοριζονται για να μην πω οτι η ποιοτητα καθοδηγειται απο μεγαλες αγορες οπως ΗΠΑ.
Οι JJ οπως και αλλες θα ειναι καλες σιγουρα αλλα οι δυο Κινεζοι για μενα θα ηταν πειρασμος αν ημουν στην θεση σου

Καλά τα λες αλλά το πείραμα θα είναι ακριβό σπορ με αυτές τις τιμές. Τώρα για κινέζους ποιές ακριβώς εννοείς AUDIOLYTIC γιατί έχει διάφορες ποιότητες/τιμές...

Αν κατάλαβα καλά θα πρότεινες Shuguang treasure 300B-Z (USD 278/pair) ή psvane HIFI 300B (USD 135/pair)? Γιατί άλλη ποιότητα στα 700-800 δολάρια δεν το συζητάω καν!
Βέβαια και οι JJ είναι περίπου στα ίδια λεφτά.

Αυτές που έχει πάνω τώρα είναι οι Shuguang HIFI 300B-98B.

Last edited:
Καλά τα λες αλλά το πείραμα θα είναι ακριβό σπορ με αυτές τις τιμές. Τώρα για κινέζους ποιές ακριβώς εννοείς AUDIOLYTIC γιατί έχει διάφορες ποιότητες/τιμές...

Αν κατάλαβα καλά θα πρότεινες Shuguang treasure 300B-Z (USD 278/pair) ή psvane HIFI 300B (USD 135/pair)? Γιατί άλλη ποιότητα στα 700-800 δολάρια δεν το συζητάω καν!
Βέβαια και οι JJ είναι περίπου στα ίδια λεφτά.

Αυτές που έχει πάνω τώρα είναι οι Shuguang HIFI 300B-98B.

Ναι μια απο αυτες τις δυο που αναφερεις.Δεν ειναι τοσο πολυ πιο ακριβες απο τις γνωστες JJ,EH κλπ.

Ανακεφαλαίωση λοιπόν... ή Κίνα ή JJ/EH ... κάποια άλλη εναλλακτική ίσως? Εννοείται σ' αυτά τα επίπεδα τιμών.

Και κάτι ακόμα... στην Ελλάδα υπάρχουν άραγε 300Β, αν ναι, που τις βρίσκουμε...?