λυση για το μπασο...

themosbora

Senior Member
26 September 2008
330
καλημερα παιδες.εχω το εξης προβληματακι οπως και παρα πολυ κοσμος πιστευω...Εχω τα b&w 683+rotel rb 1080+sunfire hrs 8 subwoffer.δυστυχως για προ εχω ενα sony str db 1070 προς το παρων.το προβλημα μου λοιπον ειναι στο μπασο διοτι και τα ηχεια εχουν καμποσο αλλα και σαμπακι με αποτελεσμα καποιες φορες να κουραζει και να μην ακουγεται και σωστα.(οχι τοσο σφιχτο?)τα ηχεια βρισκονται μπροστα απο ενα τοιχο στο υψος των ηχειων και απο πανω συνεχιζει παραθυρο.μη που πειτε για χοντρη κουρτινα γιατι η συζυγος θα με βαλει στο υπογειο μαζι με το σκυλο :violent-smiley-030:.καποια καλη λυση και διακριτικη?μιλαμε για διαστασεις του τοιχου πισω απο τα ηχεια 1Χ1 περιπου.

καλημερα παιδες.εχω το εξης προβληματακι οπως και παρα πολυ κοσμος πιστευω...Εχω τα b&w 683+rotel rb 1080+sunfire hrs 8 subwoffer.δυστυχως για προ εχω ενα sony str db 1070 προς το παρων.το προβλημα μου λοιπον ειναι στο μπασο διοτι και τα ηχεια εχουν καμποσο αλλα και σαμπακι με αποτελεσμα καποιες φορες να κουραζει και να μην ακουγεται και σωστα.(οχι τοσο σφιχτο?)τα ηχεια βρισκονται μπροστα απο ενα τοιχο στο υψος των ηχειων και απο πανω συνεχιζει παραθυρο.μη που πειτε για χοντρη κουρτινα γιατι η συζυγος θα με βαλει στο υπογειο μαζι με το σκυλο :violent-smiley-030:.καποια καλη λυση και διακριτικη?μιλαμε για διαστασεις του τοιχου πισω απο τα ηχεια 1Χ1 περιπου.

Tα ηχεια τα εχεις δηλωσει large ή small? Ισως να ειναι καλυτερο να τα βαλεις small για να τους περιορισεις λιγο το μπασο.

Ηχοαπορροφητικο υλικο ντυμενο με ασπρο/σεμνο/λιτο υφασματακι? Σε μικρες διαστασεις (π.χ. 80χ80 ή 100χ40), κολλημενα στον τοιχο? Στο χρωμα του τοιχου και κανεις δεν τα βλεπει. Βαλτα νυχτα, που δεν σε βλεπει "κανεις"!

αμαρτια δεν θα ειναι να τα δηλωσω small?φιλε μου καποια λυση-μαρκα-σαιτ για το ηχοαποροφιτικο?βλεπεις ειμαι απο ρεθυμνο και δυστυχως δυσκολα βρισκεις τετοια πραγματα στην επαρχια...:tdown:

Απάντηση: Re: λυση για το μπασο...

αμαρτια δεν θα ειναι να τα δηλωσω small?φιλε μου καποια λυση-μαρκα-σαιτ για το ηχοαποροφιτικο?βλεπεις ειμαι απο ρεθυμνο και δυστυχως δυσκολα βρισκεις τετοια πραγματα στην επαρχια...:tdown:

Γιατι ειναι αμαρτια? Κανε μια δοκιμη να δεις τι θα ακουσεις.

θα το δοκιμασω και θα σου πω εντυπωσεις.παντος το μικρο sunfire hrs 8,βγαζει πολλυ πραμα.μικρο στο ματι που λενε...:BDGBDGB53:

τελικα κατεληξα και πηρα το PAD AURALEX GRAMMA .μεγαλη διαφορα,τα τριξιματα σε ντουλαπια κτλ εξαφανιστηκαν,το μπασο βγαινει πιο σφιχτο και οχι πλαδαρο,γενικα μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.ευχαριστω φιλε σωφρον για την υποδειξη σου

ειχαμε εγκυμοσυνες και τα ειχα παρατησει λιγο χα χα,αλλα τελικα καλιο αργα παρα ποτε

Καλησπερα παιδια. Ενδιαφερον και πρακτικο ακουγεται το PAD AURALEX GRAMMA. αλλα τι ακριβως κανει και που τοποθετειται στον χωρο? Για δωστε μου τα φωτα σας γιατι μπορει να με ενδιαφερει και μενα...

Καλησπερα παιδια. Ενδιαφερον και πρακτικο ακουγεται το PAD AURALEX GRAMMA. αλλα τι ακριβως κανει και που τοποθετειται στον χωρο? Για δωστε μου τα φωτα σας γιατι μπορει να με ενδιαφερει και μενα...
http://www.varvantakis.gr/product.asp?catid=1474 απο εδω το πηρα εγω.αν εχεις προβλημα με το μπασο δηλ.τριξιματα η πλαδαροτητα πιστευω οτι θα σου κανει πολυ καλη δουλεια.επισης και ο ηχος απο το σαμπ ειναι πιο σφιχτος.ειναι ηχοαποροφητικο και μπαινει κατω απο το σαμπ.εγω πηρα το μικρο γιατι το σαμπ μου ειναι sunfire hrs 8,αν δεν σου κανει η διασταση υπαρχει και το great gramma που ειναι μεγαλυτερο σε διαστασεις

Α πολυ ωραια! σε ευχαριστω πολυ. ναι οντως κανει διαφορα τριξιματα. πιστευω οτι θα ειναι οτι πρεπει. μην φανταστεις ενα home cinema 5,1 της samsung εχω 600watt olo κι ολο.Το subwoofer ειναι 100 watt. νομιζω οτι δεν θελει το μεγαλυτερο.

ποιες ακιδες? τι ειναι αυτες? ειμαι κ λιγο ασχετος...
Στο sub εχω ακίδες και ρωτάω αν πρέπει να τις αφαιρέσω αν τοποθετήσω το ηχοαπορροφητικο. Οι Ακιδες ειναι σαν καρφια και τοποθετουνται κατω απο το υπογουφερ αλλα και σε ηχεια επιπλα κτλ για τη βελτιωση του ηχου των συσκευων.

Last edited:
να σας πω την αληθεια δεν ξερω αν πρεπει να βγαλεις η οχι τις ακιδες η τα ποδαρακια απο το σαμπ.πχ εμενα εχει λαστιχενια ποδαρακια και τα αφησα οπως ηταν.πιστευω οτι δεν χρειαζεται να αφαιρεθουν.απλως θυμηθητε οτι ισως μετα την τοποθετηση του pad να χρεαστειτε νεα ρυθμιση στο σαμπ

Καλησπερα παιδια. εχω παρει το PAD AURALEX GRAMMA κ έχω βάλει το sub πάνω του. η απορία μου είναι πως πρέπει να το ακουμπήσω και απο ποια μεριά? εννοώ αν υπάρχει συγκεκριμένη θέση που τοποθετείται... Ευχαριστώ πολύ

Καλησπερα παιδια. εχω παρει το PAD AURALEX GRAMMA κ έχω βάλει το sub πάνω του. η απορία μου είναι πως πρέπει να το ακουμπήσω και απο ποια μεριά? εννοώ αν υπάρχει συγκεκριμένη θέση που τοποθετείται... Ευχαριστώ πολύ

Οπως θα εβαζες το σαμπ στο πατωμα, με τον ιδιο τροπο το βαζεις πανω στο Auralex (συνηθως στο κεντρο του Auralex) .