M-Audio Firewire Solo & Stereo Amp

R3b3L

New member
25 October 2015
4
Καλησπερα και απο μενα,
παροτι διαβαζω αρκετα συχνα το forum ως guest, ηρθε η ωρα να χρειαστω help.

Στο pc μου, εχω το εξης sound setup:

Καρτα Ηχου: M-AUDIO Firewire Solo
Ηχεια: 2 x Yamaha NS-200 (Input 100 W, Frequency response 35Hz - 35kHz, Sensitivity 90 dB/2.83 V/m, Impedance 6Ω)
Stereo Amp: Technics SE-CH610 (Output 2x35 W, Frequency Response 40Hz - 30kHz, Impedance 6Ω)

Τα προβληματα, ξεκινησαν με το upgrade σε Win10. Απο οσο διαβασα στο site της M-AUDIO, το συγκεκριμενο interface εχει παψει να υποστηριζεται και θα περιμενε κανεις να δουλευει κανονικα με driver των Win7 αλλα.....
Δουλευει δηλαδη, αλλα πολλες φορες οταν ξεκιναει το pc, δεν ακουγεται κιχ. Πρεπει να παιξεις με ενα device enabler που εχει, να βγαλεις το firewire απο πισω και να το ξαναβαλεις μολις σου πει και ολα κομπλε.
Μικρο το προβλημα θα πει καποιος, αλλα κατανταει εκνευριστικο. Επισης, εχει θεμα στο να παιξει ηχος απο την κιθαρα, εχει ενα αισθητο lag και για καποιο λογο, εκει που δουλευε ωραια και καλα, απλα τρωει κολληματα στο recording.

Ο ενισχυτης απο την αλλη, δεν ειναι τιποτα το αξιολογο, απλα μια προχειρη λυση την οποια και κρατησα γιατι με ικανοποιησε το αποτελεσμα.
(οταν ακουσα απο αυτο το setup, σε σχεση με κατι logitech που ειχα... βεβαια οταν τρως πιτουρα για χρονια και σε ταισουν κοτοπουλο, σου φαινεται για bon fillet αλλα τεσπα :P )

Η ερωτηση λοιπον, ειναι η εξης: Να δοσω χρηματα να παρω καινουριο interface me USB 3.0 ή να παρω PCI-e καρτα ηχου που θα εχει πανω της RCA εξοδους να πηγαινει κατευθειαν στον ενισχυτη?
Ο ενισχυτης σε καποια φαση θα αλλαξει, μαλλον με εναν cambridge audio που μου προτεινε συγγενης ο οποιος "μυριζει" το αθλημα. Η Μ-AUDIO απλα μενει ως εχει και δεν χρησιμοποιω την onboard της μητρικης λογω ASIO drivers.

Ο αντιλογος, ειναι να "διωξω" και ενισχυτη και το Firewire Solo και να παρω κατι σαν το Creative X7 ή το Teac reference 101 τα οποια εξυπηρετουν αμφοτερα λογω απευθειας συνδεσης των ηχειων, οπτικης ινας και φυσικα, μεγεθους πανω στο γραφειο,

Ως τελευταια λυση, υπαρχει και ενας AV ενισχυτης της Yamaha (RX-V520RDS) αλλα ο μονος λογος που δεν τον χρησιμοποιω ειναι το μεγεθος του για γραφειο... (435x151x390mm)

Ελπιζω να μην κουρασα με το πολυ μπλα-μπλα!

Last edited:
Προσωπικά δε θα αναβάθμιζα το λειτουργικό, αν δεν εξασφάλιζα ότι υπάρχει πλήρης συμβατότητα με το hardware που μ' ενδιαφέρει.

Δοκίμασε τη λειτουργία συμβατότητας, όπως προτείνει πιο πάνω ο Σωκράτης.

Είναι πάντως πρόβλημα που οφείλει, έχει την υποχρέωση να λύσει η ίδια η M-Audio. Να ενοχληθεί με e-mails και με ερωτήματα στα δικά της forum.

Οι αλλαγές που σκέφτεσαι, με πρώτη ματιά μάλλον για υποβάθμιση του υφιστάμενου set-up μου φαίνονται.

Θα γύρναγα πίσω στα 7.
Τα θεωρώ ωριμα πια και με σίγουρα 2-3 χρόνια μπροστά.
Τα χρησιμοποιώ εδω και ενα χρόνο με focusrite και cubase χωρίς κανένα πρόβλημα. Και ο.τι δουλεύει δεν το πειράζουμε.