Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

New member
20 June 2006
37
Επιστολή του Πάνου Κατσιμίχα έτσι όπως τη δημοσίευσε το 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Η επιστολή απευθύνεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη με τον οποίο τα έχει πάρει ο Π. Κατσιμίχας διότι βγήκε και δήλωσε ότι "η αντιπροσωπεία του εντέχνου έκλεισε! Και ιδού η απάντηση, την οποία παραθέτω αυτούσια χωρίς να αλλάξω τίποτα, γιατί δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο….

"Αγαπητό Επτά,

Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και ανατρίχιασα. Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύ στολα.
Θύμα των μέσων που τον ανέδειξαν και τον παρέσυραν και επικίνδυνο παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που τον θαυμάζουν και τον παρακολουθούν. Και τι δεν είπε το παιδί: "Δεν έχω ανάγκη κανέναν", δεν με βοήθησε κανείς, "τα κάνω όλα μόνος μου", "δε με ενδιαφέρει τίποτα" κ.λ.π.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, πατάει και την πεπονόφλουδα του έμπειρου δημοσιογράφου περί "ανυπόταχτων οπαδών του εντέχνου" που απέρριψαν το Μιχάλη και τρελαίνεται ο Μιχάλης και υπογράφει με τη βαριά θανατική του καταδίκη του μίζερου και δυσνόητου "έντεχνου τραγουδιού" και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα της "σκεπτόμενης ποπ". Καινούργιο είδος αυτό. Δική του ανακάλυψη.
Επειδή όλο αυτό το "κόλπο" είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και εντελώς επικίνδυνο, μπαίνω στον κόπο να τον ρωτήσω: Ξέρεις που βρίσκεσαι Μιχάλη; Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς ακριβώς; Ξέρεις ποιοι χύσανε ιδρώτα και αίμα 20 χρόνια τώρα, για να δημιουργήσουν από το τίποτα αυτό το τεράστιο συναυλιακό κοινό που γεμίζει τα καλοκαιρινά γήπεδα και θέατρα; Ξέρεις πάνω στις πλάτες ποιων πας τα καλοκαίρια και παριστάνεις τον κούκλο και θησαυρίζεις; Θα σου το πω εγώ, για να το μάθουν και οι υπόλοιποι του στιλ σου, αλλά κι αυτοί που εκτρέφονται μαζικά στα ορνιθοτροφεία των reality shows και είναι έτοιμοι να βγουν και να διαστρέψουν τα μυαλά των πιτσιρικάδων: Οι "έντεχνοι" και το "έντεχνο" που με τέτοιο θράσος βγαίνεις και φτύνεις, αυτοί οι ίδιοι είναι που άνοιξαν το δρόμο της συναυλίας και των μεγάλων ακροατηρίων. Αυτοί υπερασπίζονται εδώ και είκοσι τόσα χρόνια το ελληνικό τραγούδι και την αξιοπρέπεια του δημιουργού, αν αυτά σου λένε κάτι.
Σε τι σε πείραξε εσένα άραγε το "έντεχνο" (όπως το ονομάζουν οι διάφοροι αγράμματοι); Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το α ποκαλείς "μαγαζί" και "αντιπροσωπεία"; Μήπως το μπέρδεψες με τα μαγαζιά που δουλεύεις; Δεν έχω τίποτα μαζί σου προσωπικά, όμως, κάποιος πρέπει να σου πει, ότι, θέλεις δε θέλεις, είσαι παράδειγμα για πολλούς πιτσιρικάδες, οπότε πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλήσεις.
Παρεμπιπτόντως, μήπως θυμάσαι μια συναυλία που δώσαμε με τον Χάρη στη Λευκωσία το 1996; Τη διοργάνωσε ο Προσφυγικός σύλλογος ΠΑΕΚ Κερύνεια και μάζεψε γύρω στις 10.000 άτομα. Πριν από μας τραγούδησες εσύ. Ένα παιδάκι 17 ετών, σεμνό και μαζεμένο, με υπέροχη φωνή, ντυμένο και κουρεμένο κατ' εικόνα και ομοίωση του Γ. Νταλάρα. Κάποιος ήρθε μ' ένα δίσκο demo και παρακάλεσε να τον ακούσουμε και να βοηθήσουμε αν μπορούμε το Μιχάλη. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες, ούτε έχεις ανάγκη από κανέναν και ότι τα ξέρεις όλα; Και τότε, το βραβείο για την κατηγορία "έντεχνο τραγούδι" γιατί το παρέλαβες στα Αρίων, αφού η "αντιπροσωπεία έκλεισε"; Επειδή σου άρεσε το νάιλον αγαλματάκι;

Άκουσε λοιπόν φιλαράκο δυο πράγματα και τελειώνω:
Πρώτον, μη μιλάς πολύ και απλώς τραγούδα με την όμορφη φωνή σου τα παιδικά σου τραγουδάκια. Είναι αναμφισβήτητα γλυκύτατα και χρήσιμα. Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της;
Δεύτερο και σπουδαιότερο: Ξεκαβάλησε το καλάμι, γιατί αν φυσήξει κανένας αέρας και το γυρίσει από οριζοντίως, κάθετα, θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Έχεις πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα μπροστά σου. "Ήσουνα μικρός για τέτοια ανοίγματα". Μάθε να σέβεσαι την πνευματική ζωή του τόπου που σε φιλοξενεί και σου δίνει ψωμί να φας. Τώρα μίσησε με ελεύθερα ή κάτσε και σκέψου.
Πάνος Κατσιμίχας"

:grinning-smiley-043

Την επιστολή την θυμάμαι πρίν 1-2 χρονια, δεν είναι τωρινή, αλλά σίγουρα είναι το ίδιο επίκαιρη!!!

Να στε καλά ρε Κατσιμιχαίοι (όπως επικράτησε) όπου και να στε!!Μας λείπετε κάθε μέρα και πιο πολύ!!

Να θυμίσω ότι ο Θ.Μικρούτσικος τους έχει πιο ψηλά και απο τον Μ. Χατζηδάκη!!

Μήπως κάποιος να έγραφε και ένα αφίερωμα, εδώ???

Έχει απόλυτο δίκιο ο Π. Κατσιμίχας, αλλά μήπως για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έβαλαν κάποιοι το χεράκι τους; Για την κατάντια της ελληνικής μουσικής δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο κόσμος κι όλα τα μέσα ενημέρωσης που τους έχουν θεοποιήσει όλους αυτούς.
Προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι εδώ και καιρό με τα λεγόμενα του κάθε Χατζηγιάννη... ας τον τρελό στην τρέλα του.

Την επιστολή τη βλέπω για πρώτη φορά...Τολμώ να πω οτι ενδεχομένως ο Κατσιμίχας να ήταν λίγο παραπάνω επιθετικός απο ότι έπρεπε δεδομένου οτι για μένα τουλάχιστον αυτό το οτι η "αντιπροσωπεία του έντενχου έκλεισε" ανάλογα βέβαια και με τον τρόπο που μπορεί να ειπωθεί δεν μου φαντάζει τόσο βαρύ και μπορεί και ο ίδιος να μην εννοεί τον Κατσιμίχα.
Αλλά και να τον εννοεί κακώς που ασχολήθηκε ο Πάνος με ένα άνθρωπο που πέραν της πολύ καλής τεχνικά φωνής του μουσικά καταρρέει χρόνο με το χρόνο.Με αποκορύφωμα αυτό το περιβόητο "Χέρια ψηλά" που πλέον τον θέτει ακόμα και εκτός παιδικών πάρτυ.

καλή τεχνικά, φωνή ?
μήπως κάπου το πιστέψαμε κι όλας... ?

καιρό είχα να ακούσω τόσο άμουσο, άγευστο, άνευ περιεχομένου τραγουδιστή να πιάνει...

Καλά τα λέει ο Κατσιμίχ... κι ας μην τρελαίνομαι και για αυτόν...

Παντως με τη σειρα μου εχω και εγω κατι να σουρω στον Πανουλη παροτι τους Κατσιμιχαιους τους παω με χιλια.Πριν κανα τριμηνο εδωσε μια συνεντευξη στον Μελωδια και συγκεκριμενα στον Οδυσσεα Ιωαννου στην οποια ουτε λιγο ουτε πολυ υποστηριξε οτι τα τελευταια 5-6 χρονια δεν εχει βγει ουτε μια δουλεια της προκοπης...

Παντως με τη σειρα μου εχω και εγω κατι να σουρω στον Πανουλη παροτι τους Κατσιμιχαιους τους παω με χιλια.Πριν κανα τριμηνο εδωσε μια συνεντευξη στον Μελωδια και συγκεκριμενα στον Οδυσσεα Ιωαννου στην οποια ουτε λιγο ουτε πολυ υποστηριξε οτι τα τελευταια 5-6 χρονια δεν εχει βγει ουτε μια δουλεια της προκοπης...

πολυ σωστος ο Πανος.

.

Κατσιμιχαίοι . Ολο τα ίδια και τα ίδια μονότονα τραγούδια , μέσα στην μιζέρια . Σιγά τα λάχανα . Που αλλού θα μπορούσαν να κάνουνε καριέρα εκτός από την Ελλάδα μ' αυτήν την μονότονη , άσκοπη και "δήθεν" , μαυρίλα .

( Για να ζεστάνουμε λίγο τα αίματα :damnyou: )

Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Κατσιμιχαίοι . Ολο τα ίδια και τα ίδια μονότονα τραγούδια , μέσα στην μιζέρια . Σιγά τα λάχανα . Που αλλού θα μπορούσαν να κάνουνε καριέρα εκτός από την Ελλάδα μ' αυτήν την μονότονη , άσκοπη και "δήθεν" , μαυρίλα .

συμφωνώ. αλλά και για τον Χ#Γιάννη καλά τα λέει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

συμφωνώ. αλλά και για τον Χ#Γιάννη καλά τα λέει.

επίσης συμφωνώ για Χ"γιάννη. Νερόβραστος ποπ αστέρας με κατακλυσμιαίας ταχύτητας φθίνουσα πορεία , από πλευράς μουσικού ενδιαφέροντος .

Το ζήτημα είναι γιατί ενοχλήθηκε ο Κατσιμίχας ; Για ποιό λόγο αισθάνθηκε την ανάγκη να "βάλει στην θέση του" τον αμετροεπή νεανία ; Μήπως γιατί αισθάνεται να χάνει κοινό από την εύκολη ποπ ; Μήπως γιατί η μίρλα των Κατσιμιχαίων , δεν εκφράζει πλέον παρά το κύκλωμα του "έντεχνου" ( γεροντοκόρες του ΣΥΡΡΙΖΑ , πρωην ταγάρια , περισπούδαστους αναλυτές του ελληνικού τραγουδιού σε προοδευτικές εφημερίδες κλπ ) ;

ΥΓ . Εχετε δεί μολοσσό να τα βάζει με κανίς ;

Που αλλού θα μπορούσαν να υπάρχουν ηπειρώτικα μοιρολόγια μ' αυτήν την μονότονη μαυρίλα τους εκτός από την Ελλάδα;
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι Κατσιμίχα είναι έλληνες και κάνουν επιτυχία στην Ελλάδα

Που αλλού θα μπορούσαν να υπάρχουν ηπειρώτικα μοιρολόγια μ' αυτήν την μονότονη μαυρίλα τους εκτός από την Ελλάδα;
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι Κατσιμίχα είναι έλληνες και κάνουν επιτυχία στην Ελλάδα

Νέε μου είσαι κι εσύ αμετροεπής . :ernaehrung004: Ακου συγκρίνει τα ηπειρώτικα με τους Κατσιμιχαίους . Ντροπή :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

...γιατί υπάρχει έστω ένας που πιστεύει στο αντίθετο ?:smash:

ΖΕΣΤΑ ΠΟΤΑ

1. Παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα
2. Προσωπικές οπτασίες
3. Φάνης
4. Τις Κυριακές από παιδί τις σιχαινόμουνα
5. Μια βραδιά στο Λούκι
6. Ρίτα - Ριτάκι
7. Για ένα κομμάτι ψωμί
8. Υπόγειο
9. Κορίτσια της συγνώμης
10. Γέλα πουλί μου

μονοτονα τραγουδια μεσα στην μιζερια και ασκοπη μαυριλα
κυριε Ντοκατζη ...καλο απογευμα .-bye-

.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

...γιατί υπάρχει έστω ένας που πιστεύει στο αντίθετο ?:smash:

Τωρα μου κανεις πλακα,η δεν παρακολουθεις την μουσικη σκηνη της χωρας μας καλυτερα.Ακουστε και λιγο Μελωδια!!!

το τελευταίο πραγματικά σημαντικό πράγμα που συνέβη στην ελληνική μουσική, κατά τη γνώμη μου, είναι η Λένα Πλάτωνος. Δύο δίσκοι: "Σαμποτάζ" και "Καρυωτάκης".
Πήρε τα κουφάρια των έντεχνων και σφουγγάρισε με αυτά το πάτωμα.
Ακόμα τρώνε τη σκόνη της.

Last edited: