M2TS-->MKV Συμπιεση....???

nikosr6

Senior Member
26 November 2010
398
Καλησπερα σε ολους!!
Οπως λεει και ο τιτλος προσπαθω να συμπιεσω αρχεια mkv γιατι απο 30gb πχ να τα κανω 15gb η 18gb (ωστε να μην χασω ποιοτητα)!!!
Μεχρι στιγμης απο M2TS τα κανω mkv παιζουν μια χαρα αλλα ακομη δεν εχω βρει πως να τα "μικρινω´"...
Καμια ιδεα??
Σας ευχαριστω!!!

Η διαδικασία της "σμίκρυνσης" προυποθέτει επανασυμπίεση ολόκληρου του video. Είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και με πολλές παραμέτρους. Ενδιαφέρεσαι για reencoding, λοιπόν; Ή ρωτάς κάτι άλλο;;;

Με μπερδεύει αυτό το να μη χάνει σε ποιότητα γιατί αυτό είναι ουτοπικό...

Ακριβος αυτο ροταω καλε μου φιλε και ευχαριστω για τα γρηγορα αντανακλαστικα!!!

Κατεβάζεις το mkvtoolnix και το εγκαθιστάς αν δεν το έχεις κάνει ήδη...
Κατεβάζεις το MeGUI
Αποσυμπιέζεις, τρέχεις το megui.. σου ζητά το avisynth κατεβάζεις εγκαθιστάς...

Κάνεις τα updates που σου ζητά το MeGUI επιλέγεις όλα τα presets για import άπό x264 στο παραθυράκι που θα στα ζητήσει...

Το ίδιο κάνεις και για τα presets του ήχου...
Και για τα XviD...

Ενδεχωμένως και να μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, αλλά δεν πειράζει...

Σου ζητάει restart, το κάνεις και αρχίζεις...

Σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι ξέρεις να κάνεις διαχωρισμό των streams γιατί θα χρειαστούμε μόνο την εικονα. Αν δεν ξέρεις το συζητάμε ξανά.

Παίρνεις το stream του video .h264 από το video και του δημιουργείς ένα .avs αρχείο που περιέχει την εντολή:

directshowsource("path\to\video.h264")

Αυτό το avs το ρίχνεις στο MeGUI....

Πηγαίνεις στο Εncoder Settings και διαλέγεις ένα preset...
Σε αυτό το σημείο σε συμβουλεύω να βρεις ένα video 5-10 " και να κάνεις δοκιμές... Πολλές...

όταν σιγουρέψεις τι σου αρέσει και καταλήγει και σε μέγεθος συμβατό, το κάνεις encode...
4-10 ώρες ανάλογα με το μέγεθος, την ανάλυση, το bitrate και τις ρυθμίσεις του x264...

Καλά κουράγια...

Στο τέλος ενώνεις ξανά εικόνα και ήχο με mkvmerge...

Y.Γ. Η διαδικασία που σου προτείνω δεν είναι η ευκολότερη ούτε η γρηγορότερη, αλλά δίνει τα καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα...
Υ.Γ.2. Μπορείς να βρεις και επιπλέον profiles από έμπειρους encoders τύπου Eureka...

Last edited:
Για τα m2ts από τα οποία ξεκινάς το MeGUI έχει ενσωματωμένο HD Streams Extractor στο μενού Tools... Δες το...
*** Το πρόγραμμα ενδέχεται να έχει ενσωματωμένο και avs creator από mkv... Ψάξτο...

Ελπίζω να βοήθησα και συγνώμη αν είναι ακαταλαβίστικα τα λέω από μνήμης...

Ότι θες με ρωτάς...

Last edited:
Εισαι και ο πρωτος!!!
Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι γνωστης φοβερος αλλα ψαχνομαι!
Δηλαδη να μην χρησημοποιω το ΤsMuxer ?να πηγαινω κατευθειαν στο MeGui ??

Εεε, ναι...

Φόρτωσε το m2ts στο megui μέσα από το hd streams extractor... Πάρε τα 2 streams εικόνας και ήχου. Ρίξε την εικόνα στο avs creator. Φτιάξε το avs σου, άνοιξε το από το megui, βάλτου ένα γερό profile πάνω, 2 pass κ.λ.π. και δες τα αποτελέσματα...

Ξεκίνα όμως με 5-10" βίντεο γιατί αλλιώς θα με καντηλιάζεις όλη την ώρα... Εν ανάγκη κόψε τμήμα από το m2ts... (Γίνεται; Δε θυμάμαι)

Καλημερα σε ολους!!
Σ ευχαριστω φιλε slalom νασαι καλα!!ακομη ειμαι στου φιλου Zeb τα βηματα στην συνεχεια τηα κοιταξω αυτο το προγραματακι που πολλη σωστα λεσ αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι free!το εχς κατεβασει ομως χιχιχι!!νασαι καλα αδελφε!

Για να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει καλα σε τι χρησημευουν τα presets και βλεπω και στην περιπτωση του RipBot264 πρεπει να εχει κατι αναλογο σε profilles ,αν δεν κανω λαθος!

Τα presets ορίζουν τις βασικές ρυθμίσεις του core προγράμματος που είναι το x264. Αναλόγως με τις ρυθμίσεις αυτές παίρνεις και τελικό αποτέλεσμα. Μην καταπιαστείς με αυτές, βάλε κανά 2 high profiles, τσέκαρε το τελικό compression ratio και πράξε αναλόγως. Οι διαφορές, ορισμένες φορές, δεν είναι ορατές.

Y.Γ. Περισσότερα για τα presets εδω.

Last edited:
Απάντηση: Re: M2TS-->MKV Συμπιεση....???

Για να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει καλα σε τι χρησημευουν τα presets και βλεπω και στην περιπτωση του RipBot264 πρεπει να εχει κατι αναλογο σε profilles ,αν δεν κανω λαθος!
Έχει και profiles
Πάντα χρησιμοποιώ το 4.0
Δες και ενα αναλυτικο οδηγό εδώ http://www.insomnia.gr/page/wiki/_/video/ripbot264-howto-r128