m42 σε EF-S πληροφοριές

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα.

Βλέπω να δίνονται γενικά πολλοί φακοί m42 διαφόρων ειδών και κατασκευαστών . Αν κάποιος έχει εμπειρία ας γράψει μερικά πράγματα σχετικά με
  • ποιες περιπτώσεις φακών ταιριάζουν σε ef-s σώμα χωρίς φόβο να φάει σφαλιάρα ο καθρέφτης. Να τους έχω γενικά κατά νού
  • με τα δαχτυλίδια προσαρμογής τι παίζει ? Είδα στο ebay πως κάποια έχουν και κάτι σαν επιβεβαίωση focus . Αλλού διάβασα ότι τα συγκεκριμένα μπορούν να σου κάψουν το κύκλωμα της μηχανής που σχετίζεται με το focus . Τι ισχύει τελικά ?
  • πέρα απο την χιπστεριά και την μόστρα , άντε και την καλύτερη αίσθηση ενός μεταλλικού φακού , υπάρχει πραγματικά κέρδος να χρησιμοποιούμε σε σύγχρονα ψηφιακά σώματα με αισθητήρες 20 και MP φακούς του 60-70-80 . Μιλάω κυρίως για vintage και παλιό γυαλί καθώς φαντάζομαι οι πιο σύγχρονοι Pentax και λοιποί m42 φακοί θα ανταποκρίνονται στην σύγχρονη πραγματικότητα .
  • Συγκεκριμένα έχοντας στην κατοχή μου 10-18 EF-S STM , 24- 2,8 EF-S STM , 18-135 EF-S STM και σχεδιάζοντας να πάρω 50 - 1,8 EF STM και 55-250 EFS- STM , πιστεύετε πως υπάρχει vfm φακός απο την γκάμα των m42 που θα πρέπει συγκεκριμένα να έχω . Φαντάζομαι κάποιος αρκετά ανοιχτός άλλα ποίος ? Για φωτογραφία τοπίου κάποια πρόταση που σε τρίποδο πλεονεκτεί του 10-18 ή του 24 της canon ?
Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:
Re: m43 σε EF-S πληροφοριές

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής φακών m4/3 σε σύστημα Canon EFS. Αυτό για πρακτικούς λόγους μιας και η απόσταση αισθητήρα-φακού στις Canon EFS είναι μεγαλύτερη από ότι σε ένα σύστημα m4/3 αντιθέτως εκμεταλλευόμαστε αυτήν την διαφορά αντίστροφα και με αντάπτορες-αποστάτες χρησιμοποιούμε τους φακούς EFS σε μηχανές m4/3.

Re: m43 σε EF-S πληροφοριές

Μήπως ο φίλος εννοούσε m42;
Συγνώμη . Δικό μου το λάθος και αν μπορεί κάποιος μοντ να το διορθώσει σε τίτλο και πρώτο πόστ . Μιλάω για m42 το βιδωτό και ρετρό φακούς pentax takumar κλπ που βλέπω σε διάφορα sites να εμφανίζονται σε σχετικά οικονομικά νούμερα πχ 50 με 100 ευρώ.

δεν εχω ιδεα απο κανον και ποσο κοντα ειναι ο αισθητηρας για εστιαση στο απειρο
αλλα καποιους πορτραιτοφακους αξιζει να δοκιμασεις

https://www.flickr.com/groups/helios_40-2/

https://www.flickr.com/groups/jupiter9/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α... εννοειτε οτι για τοπιο ειναι ο σταθερος καλυτερος