Καλησπέρα.
Βλέπω να δίνονται γενικά πολλοί φακοί m42 διαφόρων ειδών και κατασκευαστών . Αν κάποιος έχει εμπειρία ας γράψει μερικά πράγματα σχετικά με
Βλέπω να δίνονται γενικά πολλοί φακοί m42 διαφόρων ειδών και κατασκευαστών . Αν κάποιος έχει εμπειρία ας γράψει μερικά πράγματα σχετικά με
- ποιες περιπτώσεις φακών ταιριάζουν σε ef-s σώμα χωρίς φόβο να φάει σφαλιάρα ο καθρέφτης. Να τους έχω γενικά κατά νού
- με τα δαχτυλίδια προσαρμογής τι παίζει ? Είδα στο ebay πως κάποια έχουν και κάτι σαν επιβεβαίωση focus . Αλλού διάβασα ότι τα συγκεκριμένα μπορούν να σου κάψουν το κύκλωμα της μηχανής που σχετίζεται με το focus . Τι ισχύει τελικά ?
- πέρα απο την χιπστεριά και την μόστρα , άντε και την καλύτερη αίσθηση ενός μεταλλικού φακού , υπάρχει πραγματικά κέρδος να χρησιμοποιούμε σε σύγχρονα ψηφιακά σώματα με αισθητήρες 20 και MP φακούς του 60-70-80 . Μιλάω κυρίως για vintage και παλιό γυαλί καθώς φαντάζομαι οι πιο σύγχρονοι Pentax και λοιποί m42 φακοί θα ανταποκρίνονται στην σύγχρονη πραγματικότητα .
- Συγκεκριμένα έχοντας στην κατοχή μου 10-18 EF-S STM , 24- 2,8 EF-S STM , 18-135 EF-S STM και σχεδιάζοντας να πάρω 50 - 1,8 EF STM και 55-250 EFS- STM , πιστεύετε πως υπάρχει vfm φακός απο την γκάμα των m42 που θα πρέπει συγκεκριμένα να έχω . Φαντάζομαι κάποιος αρκετά ανοιχτός άλλα ποίος ? Για φωτογραφία τοπίου κάποια πρόταση που σε τρίποδο πλεονεκτεί του 10-18 ή του 24 της canon ?
Last edited by a moderator: