mac mini και upscale στα 1080p.

nssa

Established Member
3 November 2006
119
Aν βάλω μία ταινία dvd να παίξει στο mac mini (με το DVD Player)το οποίο εχω συνδέσει στην τηλεόρασή μου που ειναι 1080p, το μινι θα κάνει upscale την εικόνα σε αυτή την ανάλυση όπως γίνεται με το denon dvd player που έχω?

Αυτο δεν το πολυκαταλαβα.. Ξερω οτι το μινι μπορει να συνδεθει στην τιβι στα 1080p. Αυτό σημαίνει και οτι οι ταινίες και τα dvd θα γίνονται upscaled?

Η ανάλυση και τα hz προσαρμόζονται αυτόματα. Δηλαδή θα παίξει στην ανάλυση της tv (αν δεν είναι το αποτέλεσμα που θες τότε χρησημοποιείς τα προγράματα παραπάνω).Τώρα για upscale στα 1080p εκεί δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να το σηκώσει το μίνι.Ποιό μίνι έχεις αλήθεια?

Aν βάλω μία ταινία dvd να παίξει στο mac mini (με το DVD Player)το οποίο εχω συνδέσει στην τηλεόρασή μου που ειναι 1080p, το μινι θα κάνει upscale την εικόνα σε αυτή την ανάλυση όπως γίνεται με το denon dvd player που έχω?

To macmini δεν κανει upscale. To συνδεεις με DVI-->HDMI στην τηλεοραση σου και αυτη θα αναλαβει να ανεβασει την εικονα στην αναλυση της (720p or 1080i αν ειναι HD READY και 1080p αν ειναι FULL HD).
Οσο καλυτερη ειναι η τηλεοραση τοσο καλυτερος θα ειναι και ο scaller της και τοση καλυτερη θα ειναι και η εικονα.

Aπο προσωπικη εμπειρια παντως, η εικονα που πηρα απο το μακ μινι μου με αυτο το τροπο, ηταν πολυ μετρια, εξου και προχωρησα σε αγορα ps3 (to ps3 κανει upscale καλυτερο απο ολες σχεδον τις τηλεορασεις) και η διαφορα ειναι τεραστια.

Εχω περάσει κάτι dvd με το mactheripper στον imac και έχω καταφέρει να τα παίξω (με το dvdassist) μέσω του frontrow. Επειδή μου άρεσε η ιδέα, σκέφτηκα να πάρω ενα μινι και να το συνδέσω στην tv και μέσω του δικτύου να "τραβάω" τις ταινίες απο τον fileserver. Η τηλεόραση ειναι 1080p.. Εχω ένα denon dvdplayer που κάνει upscale τις ταινίες στα 1080p.. Απλώς ήθελα να μάθω αν οι ταινίες που θα παίζουν απο το μίνι μεσω του frontrow σε ποιότητα dvd (oχι xvid αλλα VIDEO_TS) θα τις βλέπω στην ίδια ποιότητα με το denon.

Δεν ξερω τι θυρες εχει ο imac αλλα αν εχει dvi γιατι δεν δοκιμαζεις να τον συνδεσεις με την τιβι να δεις πως θα στα παιξει? Και μετα αποφασιζεις.

Παντως το denon λογικα κανει upscale μεχρι τα 1080i (or 720p if you choose so). Αυτο παιρνει η τιβι και το κανει upscale στην φυσικη της αναλυση (1080p).

εχω το denon 1930 που απο οτι λέει κανει upscale στα 1080p. Θα το δοκιμάσω αυτο με τον imac... Γενικότερα ομως τα htpc δεν κανουν upscale?