Mac Mini (νέος στο HTPC)

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Καλησπέρα,

Καθώς με βοηθήσατε στην επιλογή τηλεόρασης (Samsung M86), θα ήθελα την βοήθεια σας και στην επιλογή ενώς HTPC.

Όσον αφορά στα dvd είμαι ευχαριστημένος καθώς με το philips 5980 που κάνει upscale σε 1080p έχω την εικόνα που θέλω από SD DVD's.

Το θέμα είναι ότι, έχω αρκετά HD wmv & mkv αρχειάκια στον σκληρό μου με τα οποία θα μπορούσα να εκμεταλευτώ την 1080p ανάλυση της τηλεόρασης μου και καθώς δεν με ενοχλούν οι αγγλικοί υπότιλοι, να βλέπω ταινίες σε υψηλότερη native ανάλυση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν θέλω να μπλέξω με 100άδες μικρά προγραμματάκια όπως powerstrip ατελείωτες ρυθμίσεις και λοιποί συγγενείς (πχ πήγαμε σε έναν φίλο που είχε htpc και για να δούμε μια ταινία πέρασε 1 ώρα καθώς κάτι είχε πάει στραβά).

Το ζητούμενο είναι κάτι απλό, όπου θα το συνδέσω με dvi/hdmi στην tv μου, θα κάνω κάποιες απλές αρχικές ρυθμίσεις και βουαλά.... θα βλέπω τα αρχειάκια μου στην τηλεόραση μου ευτυχισμένος.

Ζητάω πολλά ? Το κάνει αυτό το Mac Mini ??? ή υπάρχει κάτι άλλο έως 650 που να το κάνει ?

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας

Στελάρα πήρες MacMini;
icon14.gif

Κι αντί να μας κάνεις μια ανάλυση/παρουσίαση του iMovie κάθεσε κι ασχολείσαι με προβολές και 1080p ; -bye-

Μπάμπη, αν ήμουνα στην θέση σου δεν θα μου μίλαγα καν καθώς είμαι απαράδεκτος.... ξέρεις γιατί .... :P αλλά θα ανταποδώσω για την γαιδουριά μου

Πάντως όχι, δεν πήρα mac mini, σκέφτομαι να πάρω κάτι το οποίο να μην μου βγάζει την ψυχή, να είναι απλό και αξιόπιστο και να παίζει τα HD αρχεία από τον σκληρό. Σκέφτηκα το kiss αλλά ακούω ότι είναι %$#&^% οπότε και η πιο καλή λύση είναι HTPC..... το mac mini μου φαίνεται μαζεμένο και πιο straight fw οπότε και το σκέφτομαι

Άντε, με το καλό... Για τις απορίες σου θα σε βοηθήσουν εδώ τα παληκάρια....
Αν το πάρεις πάντως έχω δύο αχρησιμοποίητες μνήμες 512 να σου δώσω. ;)

Το mac mini έρχεται με 1GB ram που όμως είναι 2x 512MB.
Έχει 2 slots οπότε είναι κατελημένες ήδη. Καλό θα ήταν αν μπορείς να διαθέσεις άλλα 100-120ευ (μπορεί και να πέσαν οι τιμές,δες το) οπότε και θα βάλεις 2x1 GB= 2GB και θα είσαι κομπλέ.
Για τα υπόλοιπα επανέρχομαι δημήτριος...

Tην απάντηση στον προβληματισμό σου μάλλον την δίνει ο φίλος Maestro εδώ.
Mιλάει για Macbook βέβαια, αλλά η κάρτα γραφικών είνια ίδια.Εξαρτάται βέβαια σε τί ανάλυση θες να παίζεις.

Δηλαδή για να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Το mac mini για το οποίο μιλά ο Στέλιος παίζει χωρίς πρόβλημα οτιδήποτε 720p και αγκομαχά εώς γονατίζει όταν του δώσεις 1080p τα οποία έχουν υψηλό bitrate. Σχετικά με τα 1080p που κυκλοφορούν στο internet, είναι όλα τόσο απαιτητικά που δεν θα τα παίζει το mac;