mac mini σε hdmi είσοδο-Πώς γίνεται?

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,467
Γλυφάδα
Αγόρασα ένα mac mini (το προηγούμενο μοντέλο) το οποίο βγάζει DVI, Σωστά? ή μήπως είναι RGB?

Τί πρέπει να πάρω για να κάνω την καλύτερη σύνδεση σε monitor που διαθέτει hdmi? και από πού θα το προμηθευτώ?

Σεραφείμ, έτσι είναι ;

mac_mini_rear_view.jpg

Δεν χρειάζεσαι κάτι σημαντικό, ένα καλό καλώδιο που να έχει dvi από την μία μεριά κ hdmi από την άλλη.

Είχα τέτοιο mac mini κ τέτοιο καλώδιο 3 μέτρων κ λειτουργούσε μια χαρά, με την μέγιστη ανάλυση που μπορούσε να δώσει η κάρτα γραφικών του.

Μιχάλη αυτό ακριβώς!
κι έχει μέσα ένα adapter που μπαίνει στην τέταρτη από αριστερά υποδοχή και βγάζει μάλλον σε DVI (I).

Μπορείς να βρεις κ σε άλλα μαγαζιά φυσικά.
Τα συγκεκριμένα τρία τα είχα δοκιμάσει προσωπικά κ δούλεουν πολύ καλά, έχω γράψει τις εντυπώσεις μου.
Κ στο ebay θα βρεις κιόλας.

Re: Απάντηση: mac mini σε hdmi είσοδο-Πώς γίνεται?

Μιχάλη σ' ευχαριστώ πολύ. Θα ψάξω να το βρω.
Εγω με αυτο τον ανταπτορα:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...g%3D&viewitem=&sspagename=ADME:X:eRTM:US:1123

παιρνω ηχο μεσω hdmi χωρις τη χρηση εξτρα καλωδιο για τον ηχο. (δεν ξερω αν το υποστηριζει το δικο σου μοντελο, το επομενο σιγουρα το υποστηριζει)

Στην εξοδο του ανταπτορα συνεδεσα ενα τετοιο καλωδιο:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280484628454#vi-content

Last edited:
Κόστος 29,90
Δεν ξέρω αν μεταφέρει ήχο, γιατί πήρα κι ένα σετ ηχείων και τα συνέδεσα με το καλώδιο της συσκευασίας (καρφί), οπότε παίζουν αυτά. Εαν κλείσω τα ηχεία δεν παίζει ήχος, οπότε μάλλον δεν μεταφέρει?
Η ανάλυση που κλείδωσε από μόνο του είναι 1080p 60Hz.

Μια χαρά !!
Ίσως αν βγάλεις τελείως τα ηχεία από τον αντάπτορα, τότε να μεταφέρει τον ήχο, όχι απλά να τα κλείσεις.
Από θέμα ανάλυσης είναι σούπερ.
Εντυπώσεις ;
Σε τι μεγέθους οθόνη προβάλεις ;

Δεν εχει σχεση αν τα ηχεια ειναι ή οχι συνδεδεμενα.

Για να περασει ο ηχος απο το hdmi(αν υποστηριζεται), θα πρεπει να κανεις και την αντιστοιχη επιλογη στο sound output στο system preferences.

Πανακριβος παντως ο μετατροπεας.

O ήχος πρέπει να περάσει από την πηγή, που είναι το minidisplayport, κ να τον παραδώσει στο hdmi.
Ακριβως αυτο.
Για να γινει αυτο ομως πρεπει να κανεις την αντιστοιχη επιλογη στο sound output στο system preferences οπως ειπα παραπανω:

Για να περασει ο ηχος απο το hdmi(αν υποστηριζεται), θα πρεπει να κανεις και την αντιστοιχη επιλογη στο sound output στο system preferences.

Το αν ειναι ή οχι συνδεδεμενα ηχεια με το συνηθισμενο τροπο(αναλογικα με καρφι) δεν εμποδιζει να σταλθει ο ηχος στο hdmi της τηλεορασης, απλα πρεπει να γινει η αντιστοιχη επιλογη αν υποστηριζεται.